Τις τελευταίους τους κινήσεις κάνουν οι εναπομείναντες traders στο ελληνικό χρηματιστήριο σήμερα, με τον τζίρο να αποτυπώνει την εορταστική ραστώνη. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,31% στις 924,14 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 1,5 εκατ. ευρώ.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το ΧΑ έχει δείξει από την περασμένη εβδομάδα ότι δεν έχει διαθέσεις να αλλάξει επίπεδο, σε κάθε κατεύθυνση, τερματίζοντας το έτος με κέρδη, κόντρα στη διεθνή τάση. Βέβαια, αφήνει και αυτή τη γλυκόπικρη γεύση, που η αγορά μιας οικονομίας που «έτρεξε» με ρυθμούς ανόδου άνω του 6%, δεν κατάφερε να φτάσει σε τετραψήφια επίπεδα, σπάζοντας έτσι μια συσσώρευση που μετρά ήδη επτά χρόνια.

Οι προκλήσεις

Η νέα χρονιά θα είναι εξίσου δύσκολη, όμως αυτό που έχει αρχίσει να επισημαίνεται από αρκετούς αναλυτές είναι ότι τελικά ο χειμώνας της Ευρώπης δεν θα είναι τόσο δύσκολος όσο αναμενόταν. Η σοβούσα ενεργειακή κρίση είναι μέχρι τώρα διαχειρίσιμη, αφήνοντας αρκετά περιθώρια στις οικονομίες να λειτουργήσουν καλύτερα, βελτιώνοντας, έστω και ελαφρώς, το επενδυτικό συναίσθημα. Ωστόσο, ο βαθμός αβεβαιότητας για το δεύτερο εξάμηνο του έτους είναι μεγάλος.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, Σαράντης, Βιοχάλκο, Quest, ΔΕΗ, Πειραιώς, Aegean και Motor Oil ξεχωρίζουν με τα κέρδη τους, ενώ θετικά κινούνται οι Εθνική, Ελλάκτωρ, Λάμδα, ΓΕΚ Τέρνα, Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ, Jumbo και Alpha Bank. Στον αντίποδα, σε αρνητικά εδάφη είναι οι ΕΥΔΑΠ, Coca Cola, Eurobank, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΛΧΑ, ΟΤΕ και Autohellas.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών