
Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ μαζί με την Ουκρανία θέλουν να νικήσουν τη Ρωσία «στο πεδίο της μάχης» για να την καταστρέψουν, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ στο κρατικό πρακτορείο TASS σε δηλώσεις του που δημοσιεύθηκαν τη Δευτέρα.
«Οι ενέργειες των χωρών της συλλογικής Δύσης και του (ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ) Ζελένσκι (που βρίσκεται) υπό τον έλεγχό τους, επιβεβαιώνουν τον παγκόσμιο χαρακτήρα της ουκρανικής κρίσης», δήλωσε ο Λαβρόφ, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.
«Δεν είναι μυστικό για κανέναν ότι ο στρατηγικός στόχος των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους στο ΝΑΤΟ είναι να νικήσουν τη Ρωσία στο πεδίο της μάχης ως μέσο για τη σημαντική αποδυνάμωση ή ακόμη και την καταστροφή της χώρας μας».
Πυρηνικά: Αναβλήθηκαν επ’ αόριστον οι συνομιλίες ΗΠΑ – Ρωσίας για τη συνθήκη New Start
Αδύνατες οι κανονικές σχέσεις με την Ουάσινγκτον
Όπως και οι περισσότεροι ανώτεροι Ρώσοι αξιωματούχοι, ο Λαβρόφ έχει υιοθετήσει την τελευταία δεκαετία μια όλο και πιο γερακίσια θέση, υποστηρίζοντας την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και καταφερόμενος εναντίον αυτού που ο ίδιος και ο Πούτιν αποκαλούν προσπάθειες της Δύσης να περιορίσει τη Ρωσία και να κυριαρχήσει στις παγκόσμιες υποθέσεις.
Ο Λαβρόφ επανέλαβε ότι η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν να διατηρήσουν κανονική σύνδεση, κατηγορώντας την κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν.

«Είναι αντικειμενικά αδύνατο να διατηρήσουμε κανονική επικοινωνία με την κυβέρνηση Μπάιντεν, η οποία δηλώνει ως στόχο την πρόκληση μιας στρατηγικής ήττας στη χώρα μας», δήλωσε ο Λαβρόφ.
Πρόσθεσε ότι η «συγκρουσιακή αντιρωσική πορεία της Ουάσινγκτον γίνεται όλο και πιο έντονη και ολοκληρωμένη».
Οι σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας έχουν πέσει στο χαμηλότερο σημείο των τελευταίων δεκαετιών, εν μέσω των επιπτώσεων της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία και της επακόλουθης επιβολής δυτικών κυρώσεων.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν παράσχει δισεκατομμύρια δολάρια σε στήριξη στην Ουκρανία, με το τελευταίο πακέτο βοήθειας ύψους 1,85 δισεκατομμυρίων δολαρίων να ανακοινώνεται την περασμένη εβδομάδα, προκαλώντας περαιτέρω οργή στη Μόσχα.
Στις δηλώσεις του Λαβρόφ που δημοσίευσε νωρίτερα το TASS, ο υπουργός Εξωτερικών έδωσε τελεσίγραφο στο Κίεβο να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της Μόσχας για διευθέτηση, αλλιώς ο ρωσικός στρατός θα αποφασίσει για το θέμα.


Latest News

Οι ευχές και τα «χρόνια πολλά» του Μητσοτάκη για το Πάσχα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνόδεψε τις ευχές του με μια φωτογραφία του με τη σύζυγό του, Μαρέβα Γκραμπόφσκι

Πάπας Φραγκίσκος: Το μήνυμά του για ειρήνη και αφοπλισμό
Ο Πάπας Φραγκίσκος κατάφερε να εμφανιστεί στην Πασχαλινή Λειτουργία παρά τα προβλήματα υγείας του – Με γραπτό μήνυμα απηύθυνε έκκληση για ειρήνη σε όλον τον κόσμο

Συγχαρητήρια Μητσοτάκη για το χρυσό στην Εθνική Ομάδα Πόλο Γυναικών
«Μας κάνατε για μία ακόμα φορά υπερήφανου!», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Τι γιορτάζουμε την Κυριακή του Πάσχα – Ο «Εσπερινός της Αγάπης» και τα αναστάσιμα έθιμα
Η Ανάσταση του Θεανθρώπου είναι το κέντρο της ορθόδοξης πίστης και ζωής, η οποία σηματοδοτεί τη λύτρωση και το πέρασμα από τον θάνατο στη ζωή – Το νόημα των εθίμων του Πάσχα

Κορίτσια για φίλημα - Διέλυσαν την Ουγγαρία και κατέκτησαν το World Cup (13-9)
Η Εθνική μας ομάδα έφτασε μέχρι το τέλος του δρόμου και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο World Cup της Κίνας, επικρατώντας με 13-9 της Ουγγαρίας.

Το μήνυμα Τασούλα για την Ανάσταση – «Το σκοτάδι συντρίβεται από το φως»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας παρευρεθεί για την Ανάσταση στη Μητρόπολη Αθηνών – Το μήνυμα που έστειλε

Σεισμός στην Αμοργό: Δόνηση 4,3 Ρίχτερ
Σεισμός σημειώθηκε στις 11.32 της Κυριακής νότια, νοτιοανατολικά της Αμοργού

Με λαμπρότητα και κατάνυξη γιορτάστηκε η Ανάσταση – Χιλιάδες βεγγαλικά φώτισαν τον ουρανό
Εκατομμύρια πιστοί συνέρευσαν στους ιερούς ναούς της χώρας για την Αναστάσιμη Ακολουθία – Το πασχαλινό μήνυμα του Αρχιεπισκόπου και του ΠτΔ για την Ανάσταση του Χριστού

Πώς θα κινηθούν σήμερα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
Με αλλαγές στο πρόγραμμα τους θα λειτουργήσουν και φέτος τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην Αθήνα κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα.

«Αντισταθείτε» - Μαζικές διαδηλώσεις σε όλες τις ΗΠΑ κατά των πολιτικών Τραμπ
Χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκαν σε πολιτείες των ΗΠΑ το Σάββατο για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στις πολιτικές Τραμπ για τη μετανάστευση, τις πολιτικές ελευθερίες και τις περικοπές θέσεων εργασίας