Με μικτά πρόσημα έκλεισαν σήμερα οι ασιατικές αγορές, καθώς οι επενδυτές αποτύπωσαν τις ανησυχίες τους για την επόμενη ημέρα της δραματικής αύξησης των κρουσμάτων Covid 19 στην Κίνα.

Οι δείκτες

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ ενισχύθηκε κατά 1,4%, οδηγώντας τα κέρδη στην περιοχή και κόντρα στην ευρύτερη τάση, καθώς ο κυβερνήτης John Lee ανακοίνωσε περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων Covid στην πόλη. Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai Composite έκλεισε 0,26% χαμηλότερα στις 3.087,4 μονάδες και ο Shenzhen Component υποχώρησε 0,86% στις 11.010,53 μονάδες.

Στη Νότια Κορέα, ο Kospi υποχώρησε κατά 2,12% στις 2.280,45 μονάδες, καθώς οι μετοχές των κατασκευαστών τσιπ και των μπαταριών τιμολόγησαν τις επιπτώσεις της νέας νομοθεσίας ex-dividend, κατά την οποία οι μέτοχοι δεν θα δικαιούνται ετήσιες πληρωμές για το επόμενο έτος. Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας έχασε 0,30% και έκλεισε στις 7.086,4 μονάδες.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 έκλεισε με πτώση 0,41% στις 26.340,5 μονάδες και ο Topix υποχώρησε οριακά για να κλείσει στις 1.909,02 μονάδες. Η Τράπεζα της Ιαπωνίας επανέλαβε τη στάση της κατά τη δημοσίευση των πρακτικών από τη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, στην οποία διεύρυνε απροσδόκητα το εύρος-στόχο για τις αποδόσεις των ιαπωνικών κρατικών ομολόγων.

Το Χονγκ Κονγκ θα καταργήσει όλες τις υποχρεωτικές εξετάσεις PCR για τους εισερχόμενους ταξιδιώτες, δήλωσε ο επικεφαλής της κυβέρνησης John Lee σε συνέντευξη Τύπου που ανακοίνωσε την περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών του Covid της πόλης. Το Χονγκ Κονγκ θα καταργήσει επίσης όλα τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης ομαδικών συγκεντρώσεων άνω των 12 ατόμων από τις 29 Δεκεμβρίου.

Τα μάκρο

Στα μάκρο της ημέρας, ο επίσημος Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών της Κίνας για τον Δεκέμβριο αναμένεται να διαμορφωθεί στο 48, κάτω από το όριο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προβλέπουν ότι η μέτρηση θα παραμείνει αμετάβλητη σε σχέση με την μέτρηση του Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές