Τα «μπρος – πίσω» συνεχίστηκαν και σήμερα στο ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο το τελευταίο τριήμερο «λιμνάζει» σε ένα πολύ στενό εύρος λίγο πάνω από τις 920 μονάδες. Ο γενικός δείκτης σημείωσε κέρδη 0,06% στις 923,79 μονάδες με τον τζίρο να φτάνει στα 36,5 εκατ. ευρώ.

Εάν εξαιρέσει κανείς το πακέτο με το 2,8% της Intracom που διακινήθηκε σήμερα και τάραξε λίγο τα νερά του ΧΑ, ο γενικός δείκτης κινήθηκε σε πολύ μικρό εύρος σε αρνητικά επίπεδα, χωρίς όμως να επιτρέπει στους πωλητές να αναλάβουν την κυριαρχία της αγοράς.  Έτσι, το ενδιαφέρον πλέον μετατοπίζεται στο χρόνο λήξης της συσσώρευσης, με τον γενικό δείκτη από τη μία να έχει τις “άμυνες” στο εύρος 880-860 μονάδες και από την άλλη την αντίσταση στο εύρος των 930 – 950 μονάδων.

ΤτΕ: Αυτή είναι η λίστα με τους primary dealers των ελληνικών ομολόγων το 2023

Στόχος της αγοράς είναι η διατήρηση τουλάχιστον στα εν λόγω επίπεδα μέχρι τη λήξη του έτους, δίνοντας το μήνυμα της ανθεκτικότητας εν μέσω μίας εξαιρετικά απαιτητικής χρονικής συγκυρίας για τους επενδυτές. Σταδιακά το μεσοπρόθεσμο επενδυτικό ενδιαφέρον θα περιστραφεί στο εκλογικό/πολιτικό ρίσκο και την άμεσα συνδεόμενη προσπάθεια επανάκτησης της επενδυτικής βαθμίδας από την Ελλάδα, ενώ οι επενδυτές παραμένουν σημαντικά φειδωλοί, καθώς οι εστίες αβεβαιότητας είναι σε ισχύ.

Ήδη οι περισσότεροι αναλυτές απαριθμούν μάλιστα τις προκλήσεις του νέου έτους, με το ΧΑ να βρίσκεται και αυτό σε διαδικασία αποτίμησης των κινδύνων. Πληθωρισμός, Κίνα, Ρωσία – Ουκρανία, αναδυόμενες αγορές και κορωνοϊός, είναι μόνο οι βασικές προκλήσεις, τις οποίες το ΧΑ δεν μπορεί να παραβλέψει.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, ΟΠΑΠ και Εθνική ξεχώρισαν με τα κέρδη τους και έδωσαν σημαντικές στηρίξεις στην αγορά, ενώ θετικά έκλεισαν και οι Motor Oil, ΔΕΗ, Πειραιώς, Coca Cola, Alpha Bank, Quest, Eurobank, ΓΕΚ Τέρνα, Ελληνικά Πετρέλαια και ΕΛΧΑ. Από την άλλη, τα βαρίδια ήταν οι Βιοχάλκο, Aegean, ΟΤΕ και Μυτιληναίος, με τις Titan, Ελλάκτωρ, Λάμδα, Autohellas, Jumbo, Σαράντης, ΕΥΔΑΠ, ΟΛΠ και Τέρνα Ενεργειακή, να κλείνουν επίσης σε αρνητικά εδάφη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών