![Χρηματιστήριο Αθηνών: Rotation σε στενό εύρος](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/09/xrimatistirio-athinon-e1662461359587.jpg)
Η εναλλαγές προσήμων και τα “γυρίσματα” μικρών θέσεων είναι το χαρακτηριστικό και της σημερινής συνεδρίασης στο ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο κινείται μεν ήπια αρνητικά, αλλά χωρίς να θέτει σε κίνδυνο το εύρος της διακύμανσης των τελευταίων ημερών. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,24% στις 921,09 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 3 εκατ. ευρώ.
Το κλίμα
Νευρικότητα, επιλεκτικές κινήσεις και εναλλαγές σε τίτλους – πρωταγωνιστές είναι τα βασικά χαρακτηριστικά από την έναρξη της τελευταίας εβδομάδας του 2022 χτες, με τους επενδυτές να είναι σημαντικά φειδωλοί στις επιλογές τους, μεγάλο μέρος των οποίων έχει ορίζοντα το νέο δωδεκάμηνο. Δεν θα μπορούσε άλλωστε να υπάρχει μεγαλύτερη αποφασιστικότητα όταν όλες οι εστίες αβεβαιότητας είναι σε ισχύ, με την κατάσταση της πανδημίας στην Κίνα να επαναφέρει νέους εφιάλτες στους traders παγκοσμίως.
Ήδη οι περισσότεροι αναλυτές απαριθμούν μάλιστα τις προκλήσεις του νέου έτους, με το ΧΑ να βρίσκεται και αυτό σε διαδικασία αποτίμησης των κινδύνων. Πληθωρισμός, Κίνα, Ρωσία – Ουκρανία, αναδυόμενες αγορές και κορωνοϊός, είναι μόνο οι βασικές προκλήσεις, τις οποίες το ΧΑΣ δεν μπορεί να παραβλέψει.
Οι τίτλοι
Σε επίπεδο τίτλων η Aegean χάνει 1,09%, ενώ σε αρνητικά εδάφη είναι οι ΕΥΔΑΠ, Titan, Motor Oil, Jumbo, Coca Cola, Τέρνα Ενεργειακή, Μυτιληναίος, Λάμδα, ΔΕΗ, Alpha Bank, Βιοχάλκο, ΓΕΚ Τέρνα, Σαράντης, ΟΤΕ, ΕΛΧΑ και Ελληνικά Πετρέλαια. Θετικά, στον αντίποδα, κινούνται οι Autohellas, ΟΠΑΠ, Εθνική, Quest και Eurobank.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Χρηματιστήριο Αθηνών: Καθήλωση των δεικτοβαρών πέριξ των 1.550 μονάδων](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/06/xrimatistirio-768x512-1-600x400.jpg)
Καθηλώνουν οι δεικτοβαρείς το ΧΑ πέριξ των 1.550 μονάδων
Η διόρθωση ορισμένων δεικτοβαρών τίτλων στο Χρηματιστήριο Αθηνών επιβαρύνει τη γενική εικόνα
![AXIA: Συνέχεια στις ισχυρές επιδόσεις αναμένει από την Τράπεζα Κύπρου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/11/trapeza-kyprou-600x400.jpg)
AXIA για Τράπεζα Κύπρου: Αναμένει ισχυρές επιδόσεις - Πού να εστιάσουν οι επενδυτές
Η ΑΧΙΑ επίσης αναμένει ότι τα καθαρά έσοδα από προμήθειες θα παραμείνουν σε γενικές γραμμές παρόμοια με το προηγούμενο τρίμηνο
![Χρηματιστήριο Αθηνών: Με αυξημένο τζίρο το βήμα σημειωτόν](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/06/xrimatistirio-768x513-1-600x401.jpg)
Με αυξημένο τζίρο το βήμα σημειωτόν του ΧΑ
Η αγορά βρίσκεται σε μια διαδικασία συγκέντρωσης δυνάμεων και αφομοίωσης των επιπέδων πριν μπει στο επόμενο σκέλος της κίνησής της
![Κεφαλαιαγορά: Στο μικροσκόπιο των χρηματιστών το νομοσχέδιο Χατζηδάκη](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/06/thumbnail_stocks_agores_merismata_xrimatistirio_shutterstock_-600x414.jpg)
Πώς αξιολογούν στον ΟΤ αναλυτές το ν/σ για την Κεφαλαιαγορά – Οι «angel investors», οι ΑΕΕΑΠ και τα «φωτεινά» σημεία
Οι αναλυτές Νίκος Χρυσοχοΐδης και Σίμος Μαυρουδής αναλύουν στον ΟΤ τα σημεία του νομοσχεδίου για την Κεφαλαιαγορά
![Χρηματιστήριο Αθηνών: Μάχη για τις 1.550 μονάδες – Βουτιά για τον Τιτάνα](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/11_02_ot_neoXA25-600x352.png)
Μάχη για τις 1.550 μονάδες έδωσε το ΧΑ - Bουτιά για τον Τιτάνα
Αν και δε λείπει η επιφυλακτικότητα το ΧΑ έχει καταφέρει να παραμείνει πάνω από τις 1.550 μονάδες
![Χρηματιστήριο Αθηνών: Μάχες πάνω στις 1.550 μονάδες](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/10/xrimat-768x510-1-600x398.jpg)
Μάχες πάνω στις 1.550 μονάδες δίνει το ΧΑ
Η αγορά δεν μπορεί να ξεφύγει από τη ζώνη των 1.550 μονάδων, καθώς φαίνεται ότι πρέπει να περάσει από τον σκόπελο της αναδιάρθρωσης χαρτοφυλακίων
![Κεφαλαιαγορά: Οι 3+8 αλλαγές που έρχονται – Τι είπε ο Χατζηδάκης](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/photo_2025-02-11_13-12-55-600x400.jpg)
Οι 3+8 αλλαγές που έρχονται για την ενίσχυση της κεφαλαιαγοράς
Επεκτείνονται τα κίνητρα των «angel investors» και για τις επενδύσεις στην εναλλακτική αγορά
![Χρηματιστήριο Αθηνών: Ανοδικές κινήσεις με βαρίδια](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/xrimatistirio4-600x400.jpg)
Ανοδικές κινήσεις με βαρίδια στο ΧΑ
Αν και η επιφυλακτικότητα δεν λείπει, το ΧΑ έχει καταφέρει να παραμείνει πάνω από τις 1.550 μονάδες και να δώσει το μήνυμα ότι μπορεί να συνεχίσει την bull market του
![Χρηματιστήριο Αθηνών: Metlen και Helleniq Energy ύψωσαν άμυνες στην πτώση](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/10_02_ot_neoXA25-600x352.png)
Metlen και Helleniq Energy ύψωσαν άμυνες στην πτώση του ΧΑ
Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,38% στις 1.551,90 μονάδες,
![Χρηματιστήριο Αθηνών: Βρίσκει στηρίξεις απέναντι στις πιέσεις](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/06/Xrimatistirio_ekso-768x431-1-600x337.jpg)
Βρίσκει στηρίξεις απέναντι στις πιέσεις το Χρηματιστήριο Αθηνών
Αν και η αγορά έδειξε από τα πρώτα λεπτά ευάλωτη στις διεθνείς εξελίξεις και στα νέα μέτωπα που ανοίγει ο Ντόναλντ Τραμπ, η ψυχραιμία που δείχνουν οι ευρωαγορές αγορές, έχει κάμψει και τις εγχώριες ανησυχίες