Με απώλειες έκλεισαν οι αγορές της Ασίας, παίρνοντας τη σκυτάλη από τις απώλειες της Wall Street, με την κατάσταση της πανδημίας στην Κίνα να προβληματίζει, την ώρα που οι προκλήσεις του επόμενου έτους παραμένουν.

Οι δείκτες

Ο Nikkei 225 στην Ιαπωνία υποχώρησε κατά 1,05%, ενώ ο Topix έχασε 0,8%. Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε απώλειες 1,51%, καθώς οι λιανικές πωλήσεις της χώρας για τον Νοέμβριο μειώθηκαν κατά 1,8%, τον τρίτο διαδοχικό μήνα πτώσης, αντιστρέφοντας τα κέρδη που σημειώθηκαν το τρίτο τρίμηνο.

Ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία υποχώρησε επίσης κατά 0,97%. Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε πτώση 0,92% – παρά την περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών του Covid που τίθεται σε ισχύ σήμερα. Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai Composite έχασε 0,27% και ο Shenzhen Component αντιστάθηκε στην τάση και έκλεισε 0,31% υψηλότερα.

Την ίδια ώρα, η Τράπεζα της Ιαπωνίας ανακοίνωσε δύο γύρους απρογραμμάτιστων αγορών ιαπωνικών κρατικών ομολόγων σε μια προσπάθεια να περιορίσει τις ανοδικές πιέσεις στις αποδόσεις. Η κεντρική τράπεζα προσφέρθηκε να αγοράσει απεριόριστες ποσότητες διετών και πενταετών ομολόγων με σταθερό επιτόκιο, ενώ ανακοίνωσε και την αγορά 600 δισ. γεν (4,5 δισ. δολάρια) ομολόγων διάρκειας ενός έως δέκα ετών.

Στα μάκρο της ημέρας, οι λιανικές πωλήσεις της Νότιας Κορέας τον Νοέμβριο μειώθηκαν κατά 1,8% σε ετήσια βάση, μετά την πτώση κατά 0,2% τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία. Εν τω μεταξύ, η βιομηχανική παραγωγή της αυξήθηκε κατά 0,4% για το μήνα, ανακάμπτοντας ελαφρώς αφού προηγουμένως είχε δει τέσσερις συνεχόμενους μήνες πτώσης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές