Με το βλέμμα στις διεθνείς αγορές κινείται και σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο βρίσκεται επίσης σε αρνητικά εδάφη, χωρίς όμως να χάνει προς ώρας τη ζώνη των 920 μονάδων. Ο γενικός δείκτης κινείται με απώλειες 0,36% στις 920,49 μονάδες, με τον τζίρο να είναι μόλις στα 2 εκατ. ευρώ.

Η εγχώρια αγορά, ελλείψει κάποιου εγχώριου καταλύτη, ακολουθεί, έστω και σε περιορισμένη έκταση, το κλίμα των διεθνών αγορών, το οποίο πλέον επιβαρύνεται από τις προοπτικές του νέου έτους. Και αυτές οι προοπτικές μόνο θετικές δεν είναι, με τους αναλυτές σε δημοσκόπηση των Financial Times να βλέπουν «Αρμαγεδδώνα» στην Ευρωζώνη το 2023.

Την ίδια ώρα, παρά τις προσπάθειες των κεντρικών τραπεζών να ελέγξουν τον πληθωρισμό, ένα πρόβλημα που επηρεάζει και την ελληνική οικονομία, οι φόβοι για το τι θα φέρει η νέα έξαρση των κρουσμάτων Covid στην Κίνα έχουν επανέλθει. Η άρση των περιορισμών, η οποία ήρθε μετά από εκτεταμένες διαμαρτυρίες, σηματοδότησε εκατομμύρια νέες μολύνσεις την ημέρα, εντείνοντας τους φόβους για αναστροφή των αποφάσεων.

Σε επίπεδο τίτλων

Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, το αρνητικό πρόσημο επικρατεί στο ΧΑ. Οι πιέσεις είναι αυξημένες σε Coca Cola, Aegean και ΟΠΑΠ, ενώ αρνητικά κινούνται οι Quest, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΥΔΑΠ, ΓΕΚ Τέρνα, ΕΛΧΑ, Eurobank, Alpha Bank, Motor Oil, Εθνική, Μυτιληναίος, ΟΛΠ και ΔΕΗ. Στον αντίποδα, θετικά κινούνται οι Σαράντης, Βιοχάλκο, Τέρνα Ενεργειακή, Ελλάκτωρ, Autohellas, Titan και ΟΤΕ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών