Ήπια ανοδικά κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, με τα συναλλακτικά ύδατα να έχει όμως ταράξει η διακίνηση του 2,57% της ΓΕΚ Τέρνα μέσω πακέτων. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,18% στις 922,48 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 32 εκατ. ευρώ.

Την εορταστική ραστώνη διατάραξαν σήμερα τα δύο πακέτα που διακινήθηκαν στη ΓΕΚ Τέρνα, 890 χιλ. και 1,76 εκατ. τεμαχίων στην τιμή των 11 ευρώ, ανεβάζοντας μάλιστα τον τζίρο της αγοράς κατά 29,2 εκατ. ευρώ. Η συναλλαγή συνδέεται με τις αλλαγές θέσεων μεταξύ των μετόχων της εισηγμένης, σύμφωνα με πληροφορίες, οι οποίες επιβεβαιώνουν την έντονη κινητικότητα στον όμιλο που επικρατεί το τελευταίο διάστημα.

Οι 920 μονάδες η βάση της νέας χρονιάς

Εκτός των παραπάνω όμως η αγορά δεν δείχνει να θέλει να αλλάξει την εικόνα του 2022, επιβεβαιώνοντας ότι η ζώνη των 920 μονάδων θα είναι η βάση της νέας χρονιάς. Μέχρι στιγμής το έτος κλείνει με κέρδη σχεδόν 3%, αλλά τον γενικό δείκτη να υπολείπεται από το υψηλό έτους των 973 μονάδων. Βέβαια, στα θετικά επίσης είναι το γεγονός ότι η αγορά έχει απομακρυνθεί από τα χαμηλά του έτους, ήτοι τις 778,84 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων

Σε επίπεδο τίτλων, σε θετικά εδάφη βρίσκονται οι Jumbo, Τέρνα Ενεργειακή, ΓΕΚ Τέρνα, Quest, Λάμδα, ΕΥΔΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΤΕ, Eurobank, ΔΕΗ, Εθνική, Βιοχάλκο, Σαράντης, Motor Oil και Πειραιώς, ενώ σε αρνητικά οι Autohellas, Coca Cola, ΕΛΧΑ, ΟΛΠ, Ελλάκτωρ, ΟΠΑΠ, Aegean, Μυτιληναίος και Τιτάν

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών