Σε θετικό έδαφος συντηρείται σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, ολοκληρώνοντας πλέον το έτος με κέρδη που ξεπερνούν το 3%, ένα ποσοστό που φαντάζει αισιόδοξο σε έναν κόσμο που οι «αρκούδες» κάλυψαν τα πάντα. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,47% στις 925,16 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 41 εκατ. ευρώ, εξαιτίας των πακέτων των 29,2 εκατ. ευρώ στη ΓΕΚ Τέρνα.

Φτάσαμε λοιπόν στην τελευταία συνεδρίαση του 2022, ενός έτους που κατάφερε σε παγκόσμιο επίπεδο να δώσει σημαντικές απώλειες, αλλά με την ελληνική αγορά να ξεχωρίζει με την ισορροπία της. Στις αγορές πληρώνεται η προσδοκία και στην περίπτωση της Ελλάδας η μεγάλη προσδοκία είναι η επενδυτική βαθμίδα που όταν συμβεί θα δούμε σημαντικές εισροές στην αγορά.

Το τεχνικό σκέλος

Στο τεχνικό σκέλος σκοπός παραμένει η συντήρηση των 900 μονάδων και μαζί με αυτή και ο ενεργός σχηματισμός για υψηλότερα επίπεδα. Στην παρούσα η διπλή κορυφή στο 926 μας ταλαιπωρεί ενώ μια επιβεβαιωμένη κατοχύρωση θα μας οδηγήσει στις 950 μονάδες αν μη τι άλλο. Από την άλλη, οι 900 μονάδες είναι πολύ κοντά, με πιθανή διάσπαση των οποίων να πυροδοτεί μια κίνηση προς τις 865 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων

Σε επίπεδο τίτλων, η Πειραιώς κερδίζει 2,07%, με τις ΕΥΔΑΠ, Jumbo και ΔΕΗ να σημειώνουν σημαντικά κέρδη. Σε θετικά εδάφη είναι και οι Λάμδα, Ελληνικά Πετρέλαια, Μυτιληναίος, Quest, Εθνική, Τέρνα Ενεργειακή, Alpha Bank, Titan, Ελλάκτωρ, ΟΤΕ, Coca Cola, Eurobank, Aegean, ΟΠΑΠ και Βιοχάλκο. Σε αρνητικά εδάφη είναι οι ΟΛΠ, Motor Oil, Autohellas και Σαράντης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών