
Έκκληση για περισσότερη προσπάθεια και ενότητα απηύθυνε το Σάββατο στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο Σι Τζινπίνγκ, καθώς η Κίνα εισέρχεται σε μια «νέα φάση» ως προς τον τρόπο αντιμετώπισης της covid-19.
Επρόκειτο για να πρώτα δημόσια σχόλια του Κινέζου προέδρου μετά την στροφή 180 μοιρών της κινεζικής κυβέρνησης όσον αφορά την πολιτική αντιμετώπισης της πανδημίας, ως απόρροια των διαδηλώσεων του Νοεμβρίου ενάντια στα αυστηρούς περιορισμούς που βρίσκονταν σε ισχύ επί σχεδόν τρία χρόνια.
«Εξακολουθεί να είναι περίοδος αγώνα»
Σε τηλεοπτικό διάγγελμα για τον εορτασμό του νέου έτους, ο Σι δήλωσε ότι η Κίνα ξεπέρασε πρωτοφανείς δυσκολίες και προκλήσεις στη μάχη κατά του COVID και ότι οι πολιτικές της «βελτιστοποιούνται» όταν το απαιτεί η κατάσταση και ο χρόνος.
«Από το ξέσπασμα της επιδημίας … η πλειοψηφία των στελεχών και των μαζών, ιδίως το ιατρικό προσωπικό, οι εργαζόμενοι της βάσης αψήφησαν τις δυσκολίες και επέμειναν με θάρρος», δήλωσε ο Σι.
«Επί του παρόντος, η πρόληψη και ο έλεγχος της επιδημίας εισέρχονται σε μια νέα φάση. Εξακολουθεί να είναι μια περίοδος αγώνα, όλοι επιμένουν και εργάζονται σκληρά και η αυγή είναι μπροστά. Ας εργαστούμε σκληρότερα, επιμονή σημαίνει νίκη και ενότητα σημαίνει νίκη», είπε.

Η πανδημία σαρώνει την Κίνα
Το κύμα των νέων λοιμώξεων έχει κατακλύσει τα νοσοκομεία και τα γραφεία κηδειών σε όλη τη χώρα, με τις ουρές των νεκροφόρων έξω από τα κρεματόρια να τροφοδοτούν την ανησυχία της κοινής γνώμης.
Η Κίνα, μια χώρα 1,4 δισεκατομμυρίων ανθρώπων, ανέφερε έναν νέο θάνατο από COVID για την Παρασκευή, τον ίδιο με την προηγούμενη ημέρα – αριθμοί που δεν αντιστοιχούν στην εμπειρία άλλων χωρών μετά την επανέναρξη της κοινωνικής ζωής.
Η εταιρεία δεδομένων υγείας Airfinity, με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε την Πέμπτη ότι περίπου 9.000 άνθρωποι στην Κίνα πεθαίνουν πιθανότατα κάθε μέρα από COVID. Οι αθροιστικοί θάνατοι στην Κίνα από την 1η Δεκεμβρίου έχουν πιθανότατα φτάσει τις 100.000, ενώ οι λοιμώξεις ανέρχονται σε 18,6 εκατομμύρια, ανέφερε.
Ο Zhang Wenhong, διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Λοιμωδών Νοσημάτων, δήλωσε στην εφημερίδα People’s Daily σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε το Σάββατο ότι η Σαγκάη είχε φτάσει στο αποκορύφωμα των λοιμώξεων στις 22 Δεκεμβρίου, λέγοντας ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 10 εκατομμύρια κρούσματα.
Είπε ότι οι αριθμοί αυτοί δείχνουν ότι περίπου 50.000 άνθρωποι στην πόλη των 25 εκατομμυρίων θα πρέπει να νοσηλευτούν τις επόμενες εβδομάδες.


Latest News
![Ευρώπη: Στις 760.000 θα ανέλθουν οι νέες θέσεις εργασίας με την αύξηση των δαπανών για την άμυνα [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/03/photo_2025-03-05_13-28-51-1-1024x600-1-600x352.jpg)
Έκρηξη 760.000 θέσεων εργασίας φέρνει η αύξηση των δαπανών για την άμυνα [γράφημα]
Τις προβλέψεις αυτές κάνει σε έκθεσή της η εταιρεία συμβούλων Kearney, η οποία προειδοποιεί ότι η έλλειψη εργαζομένων του κλάδου είναι δραματική

Η Ρωσία εξακολουθεί να «συνεργάζεται με τις ΗΠΑ» - Άμεση απάντηση μετά την οργή Τραμπ για Πούτιν
Η Ρωσία απάντησε στην κριτική του Τραμπ προς τον Πούτιν επιχειρώντας να υποτιμήσει τις εντάσεις μεταξύ των δύο ηγετών

Καταδικάστηκε σε στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων – Δεν μπορεί να είναι υποψήφια το 2027
Ραγδαίες εξελίξεις στη Γαλλία καθώς δικαστήριο καταδικάζει τη Λεπέν σε πενταετή στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων και τετραετή φυλάκιση – «Μπλόκο» στην υποψηφιότητα για την προεδρία

Από 1η Απριλίου οι δηλώσεις ΦΠΑ των νέων επιχειρήσεων ενημερώνει η ΑΑΔΕ
Σε τροποποίηση του χρόνου υποβολής προχωρά η ΑΑΔΕ τις για νεοσύστατες επιχειρήσεις που τηρούν απλογραφικό λογιστικό σύστημα, για τα δύο πρώτα έτη λειτουργίας τους

Καταδικάστηκε για υπεξαίρεση δημόσιου χρήματος η Λεπέν
Η πρόταση της εισαγγελίας για τη Μαρίν Λεπέν περιλαμβάνει τη στέρηση των πολιτικών της δικαιωμάτων για πέντε χρόνια – Εν αναμονή της απόφασης του δικαστηρίου

Πυρά από την Ενωση Δικαστών - Εισαγγελέων για 13ο και 14ο μισθό
Με μία αιχμηρή ανακοίνωση η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων κάνει λόγο για πρωτοφανή δείγμα έλλειψης σεβασμού από την πλευρά της κυβέρνησης που αρνείται ακόμα και τον διάλογο

Με άδεια επί πληρωμή η επίσκεψη Ευρωπαίων στη Βρετανία - Οι νέοι κανόνες
Το ταξίδι προς τη Βρετανία αλλάζει για τους Ευρωπαίους, καθώς από την Τετάρτη θα απαιτείται η έκδοση ειδικής ηλεκτρονικής άδειας - Οι εξαιρέσεις σε Χίθροου και Μάντσεστερ

Φαραντούρης: Επείγουσα ερώτηση στην Κομισιόν για δασμούς σε κρασιά και αλκοολούχα ποτά από τις ΗΠΑ
Μέτρα αποτροπής και αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών που θα επιφέρει η ενδεχόμενη επιβολή δασμών στους παραγωγούς ζητά ο ευρωβουλευτής της Αριστεράς Νικόλας Φαραντούρης

Τι αλλάζει στις συναλλαγές με το Δημόσιο – Ποια «δημοφιλή» πιστοποιητικά καταργούνται
Ψηφιακά όπλα για την απλούστευση των διαδικασιών στο Δημόσιο φέρνει η συνεργασία των Υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Εσωτερικών

Greece Launches New Unemployment Benefit
This system calculates the benefit amount under both the current and new frameworks, ensuring recipients receive either the same or a higher amount under the pilot scheme.