Πέριξ των 930 μονάδων παραμένει σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, δίνοντας το μήνυμα ότι οι κινήσεις του νέου έτους θα έρθουν με την επαναφορά της «κανονικότητας» στις μεγάλες αγορές του πλανήτη. Ο γενικός δείκτης κινείται με κέρδη 0,13% στις 931,01 μονάδες, με τον τζίρο να είναι μόλις στα 1,5 εκατ. ευρώ, καθώς οι περισσότερες αγορές είναι κλειστές σήμερα λόγω αργίας.

Η αγορά έκλεισε το 2022 στο άνω άκρο της πρόσφατης κίνησης, ήτοι στην ζώνη των 930 μονάδων, καθιστώντας πλέον απαραίτητη την αφομοίωση του επιπέδου που έχει ταλαιπωρήσει τους long το τελευταίο διάστημα. Εάν επιβεβαιωθεί το θετικό σενάριο, ο επόμενος στόχος της αγοράς είναι οι 950 μονάδες, ενώ εάν επιβεβαιωθεί το αρνητικό σενάριο, ο γενικός δείκτης θα κληθεί να υπερασπιστεί τα κεκτημένα στις 914 μονάδες, ή τις 900 – 905 μονάδες που είναι και η ουσιαστική στήριξη.

Τι φέρνει το 2023 στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Προκλήσεις

Πάντως, εκτός των εγχώριων τεχνικών σημείων, η αγορά είναι δύσκολο να αυτονομηθεί εντελώς από τις εξελίξεις στις διεθνείς αγορές, οι οποίες εισέρχονται στο 2023 εν μέσω χαμηλής ορατότητας και υψηλών αβεβαιοτήτων, καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται, το ενεργειακό πρόβλημα διατηρείται, ο πληθωρισμός διατηρείται σε υψηλά επίπεδα με τις κεντρικές τράπεζες να δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τις αυξήσεις στα επιτόκια, ενώ η πανδημία δεν έχει ακόμη ξεπεραστεί, ιδιαίτερα στην Κίνα.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, ΟΛΠ, Βιοχάλκο, ΔΕΗ και Aegean ξεχωρίζουν ανοδικά, ενώ θετικά κινούνται και οι Quest, Σαράντης, ΟΤΕ, ΓΕΚ Τέρνα, Alpha Bank, Jumbo, Λάμδα, ΕΛΧΑ, Τέρνα Ενεργειακή και Εθνική. Από την άλλη, ο Ελλάκτωρ χάνει 1,39%, με τις Coca Cola, ΟΠΑΠ, Πειραιώς, Motor Oil, Titan, Μυτιληναίος, Ελληνικά Πετρέλαια και ΕΥΔΑΠ κινούνται σε πτωτικά εδάφη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών