![Epic Games: Προαναγγελία επιστροφής του Fortnite στο App Store](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/09/Epic-Games-Fortnite.jpg)
Ο CEO της Epic Games, Τιμ Σουίνι, προανήγγειλε την «επιστροφή» του βιντεοπαιχνιδιού Fortnite στο iOS της Apple εντός του 2023, σχεδόν τρία χρόνια μετά την αποπομπή του παιχνιδιού με τις μεγαλύτερες πωλήσεις από το App Store, λόγω παραβίασης των κανόνων της πλατφόρμας.
Η τότε εξέλιξη ουσιαστικά πυροδότησε μία υψηλού προφίλ νομική διαμάχη ανάμεσα στην Apple και στην Epic.
Με την ευκαιρία της Πρωτοχρονιάς, σε ένα tweet, ο Σουίνι ανέφερε χαρακτηριστικά: «Τον επόμενο χρόνο στο iOS!» ακολουθούμενη από μια εικόνα ενός χαρακτήρα του Fortnite που κοιτάζει πυροτεχνήματα που καλωσορίζουν το 2023.
Next year on iOS!
— Tim Sweeney (@TimSweeneyEpic) December 31, 2022
Η επίμαχη ανάρτηση έρχεται ενώ η Apple φέρεται να σχεδιάζει να επιτρέψει το sideloading, δηλαδή την εγκατάσταση εφαρμογών στις συσκευές της και εκτός του επίσημου App Store, καθώς και τα εναλλακτικά καταστήματα εφαρμογών με το λειτουργικό σύστημα με iOS 17 το επόμενο έτος, προκειμένου να συμμορφωθεί με τις επιταγές του DMA (Digital Markets Act) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Epic Games: Επώδυνος συμβιβασμός 520 εκατ. δολαρίων
Σύμφωνα με τη νέα ευρωπαϊκή νομοθεσία, η Epic Games θα μπορούσε, θεωρητικά, να επαναφέρει το Fortnite στο iOS, όχι απαραίτητα μέσω του επίσημου App Store της Apple.
Η ρήξη
Σημειώνεται ότι το Fortnite αφαιρέθηκε από το App Store τον Αύγουστο του 2020 αφού η Epic Games συμπεριέλαβε σε αυτό μία επιλογή απευθείας πληρωμών εντός της εφαρμογής, ουσιαστικά παραβιάζοντας τους ισχύοντες κανόνες του App Store. Η Apple αφού αφαίρεσε την εφαρμογή από την πλατφόρμα έριξε την ευθύνη στην Epic θεωρώντας ότι αυτή έχει παραβιάσει τους κανόνες.
Η απομάκρυνση του Fortnite από το App Store οδήγησε την Epic Games να κινηθεί νομικά εναντίον της Apple. «Αγωνιζόμαστε για ανοικτές πλατφόρμες και αλλαγή πολιτικών χρήσης που θα ωφελούν με ισότητα όλους τους δημιουργούς εφαρμογών. Και θα είναι ένας… κολασμένος αγώνας», ήταν η τότε δήλωση του Σουίνι.
Η Apple μεταφέρει στο Βιετνάμ τις γραμμές παραγωγής του MacBook
Οι εφέσεις
Τρία χρόνια μετά τόσο η Epic Games όσο και η Apple έχουν καταθέσει εφέσεις στην δικαστική απόφαση του Σεπτεμβρίου του 2021 που προέβλεπε ότι η Apple θα έπρεπε να επιτρέπει στους developers τους συνδέσμους εντός των εφαρμογών που θα παραπέμπουν σε εξωτερικές ιστοσελίδες, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για εναλλακτικά συστήματα πληρωμών.
Η Epic Games ισχυρίζεται ότι ο έλεγχος της Apple στο iOS και το App Store είναι αντί-ανταγωνιστικός και ότι τα εναλλακτικά καταστήματα εφαρμογών θα πρέπει να επιτρέπονται στο iPhone. Η Apple, από την άλλη πλευρά, πιστεύει ότι το App Store παραμένει ο ασφαλέστερος και πιο αξιόπιστος τρόπος για τους προγραμματιστές να προσφέρουν τις εφαρμογές τους και για τους χρήστες για να εξερευνήσουν εφαρμογές.
Ο Σουίνι είχε προηγουμένως αποκαλέσει το App Store «κακή υπηρεσία για τους προγραμματιστές».
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![InvestAI: Ευρωπαϊκές επενδύσεις 200 δισ. ευρώ στην τεχνητή νοημοσύνη](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/04/ot_ai2-600x352.png)
Ευρωπαϊκές επενδύσεις 200 δισ. ευρώ στην τεχνητή νοημοσύνη
Την πρωτοβουλία InvestAI για την κινητοποίηση 200 δισεκατομμυρίων ευρώ για επενδύσεις στην τεχνητή νοημοσύνη ανακοίνωσε σήμερα η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
![ICEYE: Συνεργασία με την SATIM στην ανάλυση εικόνων SAR με χρήση AI](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/PR_Satim-x-ICEYE-600x422.png)
Συνεργασία ICEYE και SATIM στην ανάλυση εικόνων SAR με χρήση AI
Η ICEYE και η SATIM θα ενισχύσουν τη χρήση δεδομένων SAR συνδυάζοντας δορυφορικές εικόνες SAR και προηγμένες λύσεις ανάλυσης
![Παπαδόπουλος (Witside): Μας ενδιαφέρουν οι στρατηγικές συνεργασίες, όχι η εξαγορά](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/Xristos-Papadopoulos-WITSIDE_image-1-600x494.jpeg)
Παπαδόπουλος (Witside): Μας ενδιαφέρουν οι στρατηγικές συνεργασίες, όχι η εξαγορά
Οι εξαγορές στην ευρύτερη αγορά της Πληροφορικής θα συνεχιστούν, εκτίμησε ο Χρήστος Παπαδόπουλος, CEO και ιδιοκτήτης της Witside
![NXP: Με 307 εκατ. δολ. αποκτά την Kinara, που αναπτύσσει τεχνολογία νευρωνικών μονάδων επεξεργασίας (NPUs)](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/Eindhoven-Netherlands-600x338.jpg)
Νέα εξαγορά απο την NXP - Αποκτά για 307 εκατ. δολ. εταιρεία που αναπτύσσει NPUs
Είναι η τρίτη εξαγορά για την ολλανδική εταιρεία NXP Semiconductors - Είχαν προηγηθεί η TTTech Auto (625 εκατ.δολ) και η Aviva Links για 242,5 εκατ.δολ.
![Μασκ: Προσφορά «μαμούθ» 97,4 δισ. δολάρια για την OpenAI](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/06/mask-1-600x400.jpg)
Προσφορά «μαμούθ» 97,4 δισ. δολαρίων από Μασκ για την OpenAI - Τι απάντησε ο Άλτμαν
Τι περιλαμβάνει η προσφορά - Οι παλιοί συνεργάτες Σαμ Άλτμαν και Μασκ «κοντράρονται» ήδη στα δικαστήρια για την κατεύθυνση της εταιρείας
![Μητσοτάκης: Επαφές με εταιρείες τεχνολογίας στη Σύνοδο AI στο Παρίσι – Στο επίκεντρο τα data centers](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/sdf-600x400.jpg)
Επαφές Μητσοτάκη με εταιρείες τεχνολογίας στη Σύνοδο AI στο Παρίσι - Στο επίκεντρο τα data centers
Σύμφωνα με πηγές της κυβέρνησης είχε συνάντηση μεταξύ άλλων με τον Demis Hassabis, Νομπελίστα, συνιδρυτή και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Deepmind, εταιρείας η οποία ανήκει στην Google
![Βρετανός θέλει να αγοράσει τη χωματερή όπου έχασε 700 εκατ. ευρώ σε bitcoin](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/2017-11-27T182719Z_121180323_RC111A62D430_RTRMADP_3_BLOCKCHAIN-REGULATION-TOKENS-600x400.jpg)
Βρετανός θέλει να αγοράσει τη χωματερή όπου έχασε 700 εκατ. ευρώ σε bitcoin
Σκληρός δίσκος με 8.000 bitcoin κατέληξε στα σκουπίδια πριν από 11 χρόνια. Η αναζήτηση ακόμα δεν έχει ξεκινήσει.
![Εμανουέλ Μακρόν: Αγοράστε γαλλική και ευρωπαϊκή τεχνητή νοημοσύνη](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/MAKRO-600x400.jpeg)
Μακρόν: Αγοράστε γαλλική και ευρωπαϊκή τεχνητή νοημοσύνη
Χρειάζεται «οικονομικός πατριωτισμός» κατά τον πρόεδρο της Γαλλίας, που θα επενδύσει 109 δισ. ευρώ στην ΑΙ
![Oumi: Οι Έλληνες που θέλουν να φτιάξουν το αντίπαλο δέος της DeepSeek](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/ot_oumi_greek_team-600x352.png)
Οι Έλληνες που θέλουν να φτιάξουν το αντίπαλο δέος της DeepSeek - Τι είναι το OumiAI
H Oumi αποσκοπεί στο να γίνει η πρώτη πραγματικά ανοιχτή πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης - Τι λέει ο Έλληνας CEO στο Ot.gr
![Μασκ: Γιατί το δικό του AΙ τον θεωρεί κακό άνθρωπο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/Grok-600x364.png)
Πως κρίνει τον Ίλον Μασκ η ίδια του η δημιουργία
Το Grok AI που αναπτύχθηκε από την εταιρεία xAI του Ίλον Μασκ φαίνεται να έχει μερικά προβλήματα με τον δημιουργό του