Από τις εταιρείες εξυπηρέτησης πελατών μέχρι τη βιομηχανία της ψυχαγωγίας, οι επιχειρήσεις στην Κίνα πληρώνουν μεγάλα χρηματικά ποσά για «εικονικούς υπαλλήλους».
Η εταιρεία τεχνολογίας Baidu ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των project «εικονικών ατόμων» που έχει επεξεργαστεί για πελάτες έχει διπλασιαστεί από πέρυσι, με ένα ευρύ φάσμα τιμών, που ξεκινούν από μόλις 2.800 δολάρια και ανέρχονται και στα 14.300 δολάρια ετησίως.
Τα «εικονικά άτομα» είναι ένας συνδυασμός κινούμενων σχεδίων (animation), τεχνολογίας ήχου και μηχανικής μάθησης, που δημιουργούν ψηφιοποιημένα “ανθρώπινα όντα” τα οποία μπορούν να τραγουδήσουν, ακόμη και να αλληλεπιδράσουν σε ζωντανή ροή.
Tεχνολογία: Οι προβλέψεις για το 2023
Ενώ αυτά τα ψηφιακά όντα έχουν εμφανιστεί στο περιθώριο του διαδικτύου των ΗΠΑ, στον κυβερνοχώρο της Κίνας εμφανίζονται όλο και περισσότερο.
Ανάμεσα στους αγοραστές «εικονικών υπαλλήλων» περιλαμβάνονται εταιρείες χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, τοπικά συμβούλια τουρισμού και κρατικά μέσα ενημέρωσης, δήλωσε ο Li Shiyan, ο οποίος είναι επικεφαλής της επιχείρησης «εικονικών υπαλλήλων» και ρομποτικής της Baidu.
Καθώς η τεχνολογία βελτιώνεται, το κόστος τέτοιων project έχει μειωθεί κατά περίπου 80% από πέρυσι, πρόσθεσε. Το κόστος ανέρχεται σε περίπου 100.000 γιουάν (14.300 δολάρια) το χρόνο για ένα τρισδιάστατο και 20.000 γιουάν για ένα δισδιάστατο εικονικό άτομο.
Ανάπτυξη με 50% ετησίως
Ο Li εκτιμά ότι η βιομηχανία εικονικών προσώπων συνολικά θα συνεχίσει να αυξάνεται κατά 50% ετησίως μέχρι το 2025.
Η πόλη του Πεκίνου ανακοίνωσε τον Αύγουστο ένα σχέδιο για τη δημιουργία της δημοτικής βιομηχανίας «εικονικών υπαλλήλων» αξίας άνω των 50 δισεκατομμυρίων γιουάν έως το 2025. Οι δημοτικές αρχές ζήτησαν επίσης την ανάπτυξη μιας ή δύο «κορυφαίων επιχειρήσεων εικονικών ανθρώπων» με λειτουργικά έσοδα περισσότερα από 5 δισεκατομμύρια γιουάν το καθένα.
Αυτό το φθινόπωρο, τα υπουργεία της κεντρικής κυβέρνησης δημοσίευσαν ένα λεπτομερές σχέδιο για την ενσωμάτωση περισσότερης εικονικής πραγματικότητας – ειδικά στους τομείς των οπτικοακουστικών μέσων, των κατασκευών και άλλων τομέων. Το τελευταίο πενταετές σχέδιο της χώρας που αποκαλύφθηκε πέρυσι περιλάμβανε μια έκκληση για περισσότερη ψηφιοποίηση της οικονομίας, συμπεριλαμβανομένης της εικονικής και της επαυξημένης πραγματικότητας.
Latest News
Γιατί ο Άλτμαν κατηγορεί τον Μασκ για bullying
Ο Σαμ Άλτμαν και ο Ίλον Μασκ κάποτε ξεκίνησαν μαζί την OpenAI, αλλά τώρα η σχέση τους είναι πολύ πιο περίπλοκη
Ουκρανία: Εκπαιδεύει μοντέλα ΑΙ με 228 χρόνια βίντεο πεδίου μάχης από drones
Σύστημα που έχει αναπτύξει η Ουκρανία τροφοδοτείται από 2 εκατομμύρια ώρες βίντεο από τα φονικά πεδία μάχης στα 3 χρόνια του πολέμου
Εκτινάσσεται παγκοσμίως η χρήση της GenAI από εργαζόμενους - Τι λέει έρευνα της EY
Η έρευνα της EY διαπιστώνει ότι η υιοθέτηση της GenAI συνδέεται με την ανάπτυξη και την ενίσχυση των δεξιοτήτων
Στα 62 δισ. δολάρια η αποτίμηση της αμερικανικής startup Databricks
Η χρηματοδότηση 10 δισ. δολαρίων θα φέρει στην Databricks αυξημένη ρευστότητα, περισσότερες εξαγορές και επέκταση στο εξωτερικό
Η Κίνα θέλει να κυριαρχήσει στην τεχνητή νοημοσύνη
Τα κινεζικά μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης είναι ήδη εξαιρετικά δημοφιλή και συμβαδίζουν με ορισμένα ανταγωνιστικά προερχόμενα από τις ΗΠΑ, υποστηρίζουν ειδικοί του κλάδου
Το αφεντικό της Softbank εξήγγειλε επένδυση-μαμούθ στις ΗΠΑ
Ο Mασαγιόσι Σον, ο δισεκατομμυριούχος CEO της SoftBank, στάθηκε δίπλα στον εκλεγμένο πρόεδρο Τραμπ στο Mar-a-Lago
Πως οι νέοι νομικοί αναπτύσσουν τεχνολογικές δεξιότητες για ΑΙ
Τα δικηγορικά γραφεία και τα πανεπιστημιακά μαθήματα στοχεύουν στη βελτίωση της ψηφιακής γνώσης και εξειδίκευσης που χρειάζονται νέοι δικηγόροι
Πόσα βγάζει ο Σαμ Άλτμαν της OpenAI – Πόσες μετοχές κατέχει
Ο CEO της OpenAI, λέει ότι αυτήν τη δουλειά ονειρευόταν από παιδί
Σε κίνδυνο το 40% των θέσεων εργασίας από την ΑΙ - Τι δείχνει έρευνα του ΔΝΤ
Τα οφέλη από τη χρήση της AI είναι ζητούμενο αν θα διαχυθούν σε όλη την οικονομία ή θα τροφοδοτήσουν την κοινωνική και οικονομική ανισότητα
Πώς η Ελλάδα γίνεται κόμβος δεδομένων- Από τον Φάρο και τον Δαίδαλο μέχρι τα data centers
Η τεχνητή νοημοσύνη και η ανάγκη της για δεδομένα «φέρνει» και ένα κύμα επενδύσεων, από τα data centers και τα καλώδια οπτικών ινών μέχρι τον «Φάρο» και τον «Δαίδαλο»