
Από τις εταιρείες εξυπηρέτησης πελατών μέχρι τη βιομηχανία της ψυχαγωγίας, οι επιχειρήσεις στην Κίνα πληρώνουν μεγάλα χρηματικά ποσά για «εικονικούς υπαλλήλους».
Η εταιρεία τεχνολογίας Baidu ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των project «εικονικών ατόμων» που έχει επεξεργαστεί για πελάτες έχει διπλασιαστεί από πέρυσι, με ένα ευρύ φάσμα τιμών, που ξεκινούν από μόλις 2.800 δολάρια και ανέρχονται και στα 14.300 δολάρια ετησίως.
Τα «εικονικά άτομα» είναι ένας συνδυασμός κινούμενων σχεδίων (animation), τεχνολογίας ήχου και μηχανικής μάθησης, που δημιουργούν ψηφιοποιημένα “ανθρώπινα όντα” τα οποία μπορούν να τραγουδήσουν, ακόμη και να αλληλεπιδράσουν σε ζωντανή ροή.
Tεχνολογία: Οι προβλέψεις για το 2023
Ενώ αυτά τα ψηφιακά όντα έχουν εμφανιστεί στο περιθώριο του διαδικτύου των ΗΠΑ, στον κυβερνοχώρο της Κίνας εμφανίζονται όλο και περισσότερο.
Ανάμεσα στους αγοραστές «εικονικών υπαλλήλων» περιλαμβάνονται εταιρείες χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, τοπικά συμβούλια τουρισμού και κρατικά μέσα ενημέρωσης, δήλωσε ο Li Shiyan, ο οποίος είναι επικεφαλής της επιχείρησης «εικονικών υπαλλήλων» και ρομποτικής της Baidu.
Καθώς η τεχνολογία βελτιώνεται, το κόστος τέτοιων project έχει μειωθεί κατά περίπου 80% από πέρυσι, πρόσθεσε. Το κόστος ανέρχεται σε περίπου 100.000 γιουάν (14.300 δολάρια) το χρόνο για ένα τρισδιάστατο και 20.000 γιουάν για ένα δισδιάστατο εικονικό άτομο.
Ανάπτυξη με 50% ετησίως
Ο Li εκτιμά ότι η βιομηχανία εικονικών προσώπων συνολικά θα συνεχίσει να αυξάνεται κατά 50% ετησίως μέχρι το 2025.
Η πόλη του Πεκίνου ανακοίνωσε τον Αύγουστο ένα σχέδιο για τη δημιουργία της δημοτικής βιομηχανίας «εικονικών υπαλλήλων» αξίας άνω των 50 δισεκατομμυρίων γιουάν έως το 2025. Οι δημοτικές αρχές ζήτησαν επίσης την ανάπτυξη μιας ή δύο «κορυφαίων επιχειρήσεων εικονικών ανθρώπων» με λειτουργικά έσοδα περισσότερα από 5 δισεκατομμύρια γιουάν το καθένα.
Αυτό το φθινόπωρο, τα υπουργεία της κεντρικής κυβέρνησης δημοσίευσαν ένα λεπτομερές σχέδιο για την ενσωμάτωση περισσότερης εικονικής πραγματικότητας – ειδικά στους τομείς των οπτικοακουστικών μέσων, των κατασκευών και άλλων τομέων. Το τελευταίο πενταετές σχέδιο της χώρας που αποκαλύφθηκε πέρυσι περιλάμβανε μια έκκληση για περισσότερη ψηφιοποίηση της οικονομίας, συμπεριλαμβανομένης της εικονικής και της επαυξημένης πραγματικότητας.


Latest News

Η TDK φέρνει επανάσταση στη δημιουργική ΑΙ
Η TDK κατέγραψε χρόνους απόκρισης 20 τρισεκατομμυρίων του δευτερολέπτου στη δοκιμή για τη βελτίωση των ταχυτήτων μεταφοράς δεδομένων

Ξεπέρασαν τις 15.000 οι επισκέπτες στη Beyond 2025
Η BEYOND 2025 συγκέντρωσε περισσότερους από 300 εκθέτες από την Ελλάδα και από 10 χώρες

Οι start-ups που δημιουργούν εργαλεία παραγωγικότητας είναι το νέο μεγάλο στοίχημα της ΑΙ - Ποιες είναι
Οι επενδυτές ποντάρουν σε AI startups που αναπτύσσουν πρακτικές εφαρμογές της ΑΙ αναζητώντας μεγάλα κέρδη χωρίς τεράστιες δαπάνες

Τα 5 πράγματα που δεν πρέπει να μοιράζεστε ποτέ με την τεχνητή νοημοσύνη
To ChatGPT, όπως και άλλα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης, εξελίσσονται χρησιμοποιούνται από όλο και περισσότερους ανθρώπους για μια ευρεία γκάμα αναζητήσεων

Ποιες είναι οι 10 χώρες με τα περισσότερα ταλέντα στην AI
Έρευνα της Microsoft, με τη συμμετοχή 31.000 ατόμων σε 31 χώρες, έδειξε ότι το 66% των επιχειρήσεων δεν θα προσλάμβανε κάποιον χωρίς δεξιότητες στην τεχνητή νοημοσύνη

Η συμβολή της ΑΙ στην κατανόηση της σεισμικής κρίσης στη Σαντορίνη
Τα πρώτα αποτελέσματα της χρήση υψηλής τεχνολογίας και τεχνητής νοημοσύνης στην παρακολούθηση της σεισμικής δραστηριότητας στη Σαντορίνη

Alphabet και Nvidia επενδύουν στην εταιρεία του Σάτσκεβερ, συνιδρυτή της OpenAI
Σύμφωνα με το Reuters, Alphabet και Nvidia επενδύουν στην SSI του Ίλια Σάτσκεβερ που είχε αποχωρήσει πέρυσι από την OpenAI δημιουργό του ChatGTP

Πισσαρίδης (LSE): Η μάχη για την AI κερδίζεται με επενδύσεις και αλλαγές
Για την ανάγκη επενδύσεων στην Τεχνητή Νοημοσύνη και τα βήματα που πρέπει να κάνει η Ευρώπη ώστε να μη χάσει ακόμα περισσότερο έδαφος από τις ΗΠΑ, μίλησε ο Χριστόφορος Πισσαρίδης, Regius Professor, London School of Economics and Political Science

Παπαστεργίου: Ειδική γραμματεία για την AI στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης
«Η Ελλάδα είναι ένα τρένο που ξεκινάει σιγά σιγά και θα τρέξει γρήγορα. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να αντιμετωπίσουμε ενδεχόμενα προβλήματα για να μην χάσουμε χρόνο», σημείωσε ο κ. Ππαστεργίου

Η xAI του Μασκ προσλαμβάνει ειδικούς να χαλιναγωγήσουν το αθυρόστομο chatbot
Το Grok εκστομίζει ακατάλληλη φρασεολογία και ρατσιστικά σχόλια