
Ο επικεφαλής της Tesla στην Κίνα, Tom Zhu, έλαβε προαγωγή και ανέλαβε την άμεση επίβλεψη των εργοστασίων συναρμολόγησης της βιομηχανίας ηλεκτρικών αυτοκινήτων στις ΗΠΑ, καθώς και των πωλήσεων στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη, σύμφωνα με το Reuters.
Σε σχετική ανάρτηση της Tesla φαίνεται ότι ο τίτλος του Zhu ως αντιπροέδρου για την Ευρύτερη Κίνα, δεν είχε αλλάξει, ενώ διατήρησε επίσης την ευθύνη ως το ανώτερο στέλεχος της Tesla στον τομέα των πωλήσεων για την υπόλοιπη Ασία.
Σε ελεύθερη πτώση η μετοχή της Tesla
Η κίνηση αυτή καθιστά τον Zhu ουσιαστικά το Νο 2 στην Tesla, δηλαδή το υψηλότερο στέλεχος ης αυτοκινητοβιομηχανίας μετά τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Ίλον Μασκ, με άμεση εποπτεία για τις παραδόσεις σε όλες τις μεγάλες αγορές και τις λειτουργίες των βασικών κόμβων παραγωγής της.
Το Reuters εξέτασε το οργανόγραμμα που είχε αναρτηθεί εσωτερικά από την Tesla και επιβεβαίωσε την αλλαγή με δύο πηγές που είχαν σχετική πρόσβαση, οι οποίες ωστόσο ζήτησαν να μην κατονομαστούν για ευνόητους λόγους.

Η αποστολή στις ΗΠΑ
Ο Zhu και μια ομάδα του εστάλησαν από την Tesla στις ΗΠΑ, στα τέλη του περασμένου έτους, για να αντιμετωπίσουν προβλήματα παραγωγής, δημιουργώντας μια προσδοκία μεταξύ των συναδέλφων του τότε ότι προαλειφόταν για μεγαλύτερο ρόλο στην εταιρεία.
Η ανάληψη καθηκόντων από του Zhu σε παγκόσμιο ρόλο έρχεται σε μια στιγμή που ο Mασκ έχει αποσπαστεί από την απόκτηση του Twitter, με αποτέλεσμα οι επενδυτές της Tesla να εκφράζουν την ανησυχία τους για τις προοπτικές της αυτοκινητοβιομηχανίας.
Να σημειωθεί πάντως ότι υπό τον Zhu, το εργοστάσιο της Tesla στη Σαγκάη ανέκαμψε σημαντικά μετά τα lockdown για την COVID στην Κίνα.
Η Tesla ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι παρέδωσε 405.278 οχήματα το τέταρτο τρίμηνο, κάτι λιγότερο από τις εκτιμήσεις της Wall Street, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε η Refinitiv.
Η εταιρεία είχε παραδώσει 308.600 οχήματα την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.


Latest News

Η TotalEnergies εμμένει στη καθαρή ενέργεια καθώς οι ανταγωνιστές της αλλάζουν ρότα
Η TotalEnergies διατηρεί τη δέσμευσή του να επεκτείνει τις δραστηριότητές του σε υδρογονάνθρακες αλλά και πράσινη ενέργεια, ενώ BP και Shell στρέφονται στα ορυκτά καύσιμα
![Πλημμύρες: Σημειώθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ στην Ευρώπη το 2024 [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/04/FLOOD_HUNGRY-600x450.jpg)
Το 2024 η Ευρώπη επλήγη απο εκτεταμένες πλημμύρες [γράφημα]
Οι πλημμύρες το 2024 επηρέασαν περίπου 413.000 πολίτες, σύμφωνα με την Υπηρεσία Κλιματικής Αλλαγής Copernicus της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό

Ξεκινούν την κατασκευή οκτώ φωτοβολταϊκών σταθμών MORE και ΔΕΗ Ανανεώσιμες
Καθοριστικό βήμα στη διαδικασία αδειοδότησης για τη MORE και τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες στη Μακεδονία

Δυναμική η ανάπτυξη των φωτοβολταϊκών στην Ελλάδα το 2024
Τα φωτοβολταϊκά αποτελούσαν το 93,5% όλης της νέας εγκατεστημένης ισχύος από ΑΠΕ για το 2024

Οι στόχοι της Ελλάδας για την πράσινη μετάβαση - Τι είπαν Παπασταύρου - Hoekstra
Οι προτεραιότητες για την πράσινη μετάβαση - Εξελίξεις για το Κοινωνικό Ταμείο για το Κλίμα

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα «made in China» στη... Σερβία
Η JMEV επιβεβαίωσε την κατασκευή του εργοστασίου στη Σερβία

Made in Serbia - Τι σχεδιάζουν οι Κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες
Η JMEV επιβεβαίωσε την κατασκευή του εργοστασίου

ΔΕΗ blue: Στην Πάτρα το πιο ισχυρό Hub φόρτισης της Ελλάδας
Με συνολική ισχύ 1,2 MW, το νέο ΔΕΗ blue Hub υποστηρίζει την ταυτόχρονη φόρτιση έως και 29 οχημάτων

Masdar: Εδραιώνει την παρουσία της στην Ευρώπη με την ολοκλήρωση της εξαγοράς του 100% της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ
Η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου της Masdar στην Ευρώπη, στο πλαίσιο του στρατηγικού στόχου της εταιρείας για 100 GW παγκόσμιας εγκατεστημένης ισχύος έως το 2030

ΟΤ Delphi Economic Forum X – Καρτάλης (ΕΚΠΑ): «Χωρίς τις ΑΠΕ, η Ελλάδα θα είχε υπερδιπλάσια τιμή ρεύματος»
Οι συνθήκες που διαμορφώνονται υπό την προεδρία Τραμπ στις ΗΠΑ, επηρεάζουν και θα επηρεάσουν την ενεργειακή μετάβαση, είπε ο Κώστας Καρτάλης, καθηγητής του ΕΚΠΑ, στο ΟΤ Delphi Economic Forum X