
Εικόνες και βίντεο που διακινούνται στο διαδίκτυο και μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης από την Κίνα δείχνουν αποτεφρώσεις νεκρών από τον κορωνοϊό, σε δημόσιους χώρους.
Κορωνοϊός: Ευρωπαϊκό «ναι» στο τεστ για τους ταξιδιώτες από την Κίνα
Δραματικές προβλέψεις
Το Πεκίνο τηρεί σιγή ισχύος για τον πραγματικό αριθμό των ημερήσιων κρουσμάτων, που σύμφωνα με εκτιμήσεις αναμένεται να αγγίξουν τα 4 εκατομμύρια στα μέσα Ιανουαρίου.
Ενδεικτική η εικόνα ενός ανθρώπου που λιποθυμά στη μέση του δρόμου και κανείς δεν τολμά να τον πλησιάσει.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, από την αρχή της πανδημίας στην Κίνα έχουν καταγραφεί μόλις 5.250 θάνατοι από κορωνοϊό. Δυτικά ερευνητικά κέντρα εκτιμούν πως καθημερινά πεθαίνουν περισσότεροι από 9.000 άνθρωποι, ενώ οι προβλέψεις για τους επόμενους μήνες αναφέρουν ακόμη και 2 εκατομμύρια θανάτους το 24ωρο.
Το Πεκίνο προσπαθεί να προβάλλει μια θετική εικόνα, με νέους ανθρώπους που ανάρρωσαν να επιστρέφουν στην εργασία τους. Όμως η επικείμενη μετακίνηση εκατομμυρίων Κινέζων προς την ενδοχώρα με αφορμή τον εορτασμό της Κινεζικής Πρωτοχρονιάς τις επόμενες εβδομάδες, προκαλεί τεράστια ανησυχία.
Έκτακτα μέτρα
Μέσα σε αυτό το κλίμα, περισσότερες από 10 χώρες μεταξύ των οποίων οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία αλλά και μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η Γαλλία, η Ιταλία, το Βέλγιο και η Ισπανία, επέβαλαν περιορισμούς στους ταξιδιώτες από την Κίνα ζητώντας αρνητικό τεστ κατά την άφιξή τους. Το Μαρόκο, απαγόρευσε την είσοδο σε Κινέζους επισκέπτες.
Η κινεζική κυβέρνηση κάνει λόγο για προσβλητικές κινήσεις και μάλιστα βρίσκει συμμάχους, όπως η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών που τάχθηκε κατά των περιορισμών κάνοντας λόγο για «εξαιρετικά απογοητευτική κίνηση».
Εν τω μεταξύ η Κίνα απέρριψε την πρόταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να στείλει δωρεάν εμβόλια προκειμένου να συγκρατηθεί η ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού.
Πηγή: in.gr


Latest News

Mitsotakis: Greece a Strong EU, NATO Member; Strategic Ties With US
Comments came a day after 'win-win' statement to Breitbart News garnered a later reaction from Donald Trump, who answered a press question citing Mitsotakis' position

Ταξί: Απεργία την Μεγάλη Τρίτη για τη διέλευση από τις λεωφορειολωρίδες
Το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί ζητά να ισχύσουν όσα αναφέρονται στο τελικό κείμενο του νέου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Καιρός: Σχεδόν αίθριος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας
Αναλυτικά η πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Παναμάς: Πράσινο φως στην ανάπτυξη αμερικανικών στρατευμάτων κοντά στη Διώρυγα
Η συμφωνία με τριετή, ανανεώσιμη ισχύ, διευκρινίζει πως οι εγκαταστάσεις θα παραμείνουν ιδιοκτησία του Παναμά

ΟΤ Delphi Economic Forum X – Θάνος Ντόκος: Θα αυξηθούν οι επιθέσεις στις ψηφιακές υποδομές
Ο κ. Θάνος Ντόκος μίλησε στο ΟΤ Delphi Economic Forum X για τις υβριδικές απειλές, τον Τραμπ και την Τουρκία

Καιρός: Αίθριος με άνοδο της θερμοκρασίας
Πού θα σημειωθούν βροχές και χιονοπτώσεις

Μερτς: Σύντομα στις ΗΠΑ για συνομιλίες με τον Τραμπ
Πριν το ταξίδι, υπογράμμισε ο κ. Μερτς, θα χρειαστούν διαβουλεύσεις σε επίπεδο ΕΕ

Ο Τραμπ πήρε το ...φτυάρι
Ο Ντόναλντ Τραμπ, κρατώντας ένα χρυσό φτυάρι, βοήθησε στην αντικατάσταση της μανόλιας

Τραμπ για πρόταση Μητσοτάκη: Συμφωνώ με την πρόταση για εξεύρεση «win-win» λύσης
Μπορεί να γίνει συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια δηλώσεών του, όταν ενημερώθηκε για σχετική τοποθέτηση του Έλληνα πρωθυπουργού

ΟΤ Delphi Economic Forum X – Μιχάλης Κατρίνης: Πολλές επιχειρήσεις παραμένουν εκτός ρευστότητας
«Στην πραγματική οικονομία υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με πολλές επιχειρήσεις να παραμένουν εκτός ρευστότητας», είπε ο Μιχάλης Κατρίνης μιλώντας στον ΟΤ, στο πλαίσιο του Delphi Economic Forum X