![Βενζίνη: Η ακρίβεια μείωσε την κατανάλωση](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/04/venzini50eura-1-768x512-1.jpeg)
Οριακή άνοδο σημείωσαν τη χρονιά που πέρασε οι πωλήσεις συνολικά των υγρών καυσίμων, με τη ζήτηση για βενζίνη να κινείται πτωτικά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η αύξηση έναντι του 2021 ήταν της τάξεως του 2% για το σύνολο των καυσίμων, βάσει όγκου.
Βενζίνη: Fuel Pass για τη βόρεια Ελλάδα ζητούν οι πρατηριούχοι
Στις επιμέρους κατηγορίες, αξίζει να σημειωθεί ότι όσον αφορά τις βενζίνες, λόγω της μεγάλης ανόδου των τιμών κατά τη διάρκεια του 2022, οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 2%. Ωστόσο, η μείωση αυτή είναι πολύ μικρότερη σε σχέση με το ράλι της τιμής που σημειώθηκε το 2022. Η πτώση της ζήτησης για βενζίνη καταγράφηκε κυρίως στο τελευταίο εξάμηνο του 2022.
Στον αντίποδα τα πετρέλαια
Αντίθετα, αύξηση καταγράφηκε στις πωλήσεις των πετρελαίων. Το ντίζελ κίνησης είχε υψηλότερη ζήτηση κατά περίπου 3,5% με 4%. Αποδίδεται αφενός στην άνοδο της τουριστικής κίνησης καθώς και στους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.
Μεγάλη ήταν και η ζήτηση του πετρελαίου θέρμανσης. Πηγές της αγοράς πετρελαιοειδών εκτιμούν ότι το 2022 η αύξηση ήταν της τάξεως του 6% σε σχέση με το 2021.
Οπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Οικονομικών, από την 1η Ιανουαρίου η κρατική επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης στην αντλία των 0,25 ευρώ ανά λίτρο ψαλιδίστηκε κατά 0,10 ευρώ ανά λίτρο. Επιπλέον η έκπτωση των 0,04 ευρώ ανά λίτρο που χορήγησαν τα διυλιστήρια στις εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών προκειμένου να διατηρηθούν σε χαμηλά επίπεδα οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης έπαυσε να ισχύει από την 1η Ιανουαρίου.
Οι μεταβολές αυτές δεν αποκλείεται να επηρεάσουν τις τιμές του καυσίμου στο ενδεχόμενο που το αργό πετρέλαιο κινηθεί ανοδικά.
Πηγή: Έντυπη έκδοση ΤΑ ΝΕΑ
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Ταμείο Μικροπιστώσεων: Ανοίγει νέα πηγή χρηματοδότησης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/stournaras-mikropistwseis-600x400.jpg)
Φορέας – «γέφυρα» για τις χρηματοδοτήσεις σε μικρομεσαίους – Τα δάνεια από το Ταμείο Μικροπιστώσεων
Το Ταμείο Μικροπιστώσεων της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας θα καλύψει το κενό χρηματοδοτήσεων στους μικρομεσαίους μέχρι τη δραστηριοποίηση ιδιωτικών ιδρυμάτων
![Στέγαση: Ακριβά ενοίκια σε 26 ευρωπαικές πόλεις- Η θέση της Αθήνας](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/10/ot_enoikia241-600x352.png)
Στέγαση: Ακριβά ενοίκια σε 26 ευρωπαικές πόλεις- Η θέση της Αθήνας
Πανευρωπαϊκή έρευνα του EDJnet δείχνει πόσο πρέπει να πληρώσουν οι ενοικιαστές για ένα διαμέρισμα, σε 26 ευρωπαϊκές πόλεις. Προσθέσαμε την Αθήνα, και τα συμπεράσματα είναι αποκαρδιωτικά.
![Ταμείο Μικροπιστώσεων: 80 εκατ. ευρώ για τη στήριξη της πολύ μικρής επιχειρηματικότητας](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/tameio-mikropistoseon-600x400.jpg)
Παρουσιάστηκε το Ταμείο Μικροπιστώσεων - 80 εκατ. ευρώ για τη στήριξη της πολύ μικρής επιχειρηματικότητας
Το νέο Ταμείο Μικροπιστώσεων αποτελεί «ένα εργαλείο που μπορεί να μετατρέψει τις προκλήσεις σε ευκαιρίες», τόνισε ο Γιάννης Στουρνάρας
![Θεοδωρικάκος: Με 370 εκατ. ευρώ αναβαθμίζουμε τις υποδομές έρευνας και καινοτομίας](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/theodorikakos-papadimas-600x410.jpg)
Θεοδωρικάκος: Με 370 εκατ. ευρώ αναβαθμίζουμε τις υποδομές έρευνας και καινοτομίας
Υπογράφηκε η σύμβαση για την κατασκευή δύο κτιρίων του ΙΙΒΕΑΑ, έργο συνολικού προϋπολογισμού 20 εκατ. ευρώ
![Ασφαλιστικές εισφορές: Μείωση του κόστους των υπερωριών προαναγγέλλει η κυβέρνηση](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/09/kerame-600x400.jpg)
Έρχονται μειώσεις στις ασφαλιστικές εισφορές για τις υπερωρίες – Το σχέδιο
Η υπουργός Εργασίας Νίκη Κεραμέως ανήγγειλε για τις ασφαλιστικές εισφορές τη μείωση τους μετά την άνοδο των δηλωμένων υπερωριών
![Εθνική Τράπεζα: Σε πείσμα των καιρών, οι ελληνικές εξαγωγές μπορούν να επιταχύνουν το 2025 [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/09/exports-600x400.jpeg)
Οι ελληνικές εξαγωγές μπορούν να επιταχύνουν το 2025 - Τι δείχνει ανάλυση της ΕΤΕ [γραφήματα]
Με τις ελληνικές εξαγωγές να ψάχνουν ακόμα τα σταθερά πατήματα τους, καταλυτική κρίνεται η πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας
![Κεφαλαιαγορά: Οι 3+8 αλλαγές που έρχονται – Τι είπε ο Χατζηδάκης](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/photo_2025-02-11_13-12-55-600x400.jpg)
Οι 3+8 αλλαγές που έρχονται για την ενίσχυση της κεφαλαιαγοράς
Επεκτείνονται τα κίνητρα των «angel investors» και για τις επενδύσεις στην εναλλακτική αγορά
![Χατζηδάκης: Το πακέτο – μέτρων για Χρηματιστήριο και crypto](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/10/hatzidakis-600x398.jpeg)
Χατζηδάκης: Νέο πακέτο - μέτρων για Χρηματιστήριο και crypto
Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών παρουσίασε το νομοσχέδιο για την ενίσχυση της Κεφαλαιαγοράς
![Ληξιπρόθεσμα χρέη: Πάνω από 3 δισ. ευρώ οι οφειλές του Δημοσίου προς ιδιώτες](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/ofeiles-1-600x352.jpg)
Πάνω από 3 δισ. ευρώ τα ληξιπρόθεσμα του Δημοσίου προς την αγορά
Οι περισσότερες οφειλές αφορούν τον τομέα της υγείας καθώς το συνολικό ποσό των ανείσπρακτων οφειλών των νοσοκομείων ανήλθε σε 1,16 δισ. ευρώ και του ΕΟΠΥΥ στα 208 εκατ. ευρώ
![ΚΕΦΙΜ: Στην 23η θέση μεταξύ των 27 χωρών της ΕΕ, η Ελλάδα στο ελεύθερο εμπόριο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/11/xrimata3-2-600x473.jpg)
Ουραγός η Ελλάδα στο ελεύθερο εμπόριο – Η μελέτη του ΚΕΦΙΜ
Οι χώρες με την καλύτερη επίδοση στην ΕΕ είναι η Ολλανδία και η Μάλτα, ενώ χαμηλότερα από την Ελλάδα βρίσκονται η Κροατία, η Σλοβενία, η Πολωνία, και η Βουλγαρία.