![Επαγγελματικές κλήσεις: «Καμπάνα» 1.200 ευρώ σε όσους ενοχλούν εργαζόμενους σε άδεια](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/07/vacation.work_.webp)
Για τους περισσότερους εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο, οι διακοπές είναι αυστηρά μια περίοδος χαλάρωσης και ξεκούρασης και βέβαια το τελευταίο πράγμα που θα ήθελε κάποιος θα ήταν μια ενοχλητική επαγγελματική κλήση από έναν συνάδελφο, συνεχή sms και e-mail.
Δυστυχώς όμως, τέτοιες κλήσεις, μηνύματα και επείγοντα αιτήματα που σχετίζονται με την εργασία δεν είναι τόσο σπάνια και έχουν ως αποτέλεσμα να καταστρέφουν τις στιγμές ξεγνοιασιάς ενός εργαζομένου. Πλέον, μια ινδική εταιρεία επισημαίνει πως έχει τη λύση.
Πάρτι με πίτσες αντί για δώρο Χριστουγέννων σε εργαζόμενους
Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι της Dream11, η οποία διαχειρίζεται μια ηλεκτρονική πλατφόρμα, καλούνται να πληρώσουν πρόστιμο 100.000 ρουπιών (περίπου 1.200 ευρώ) εάν επικοινωνήσουν με έναν συνάδελφό τους στην άδεια ή το ρεπό τους, δήλωσε ο συνιδρυτής της εταιρείας Bhavit Sheth σε συνέντευξή του στο CNBC.
Εκτός συστήματος
«Μία φορά το χρόνο οι εργαζόμενοι βγαίνουν από το σύστημα», είπε ο Sheth στο κανάλι. «Δεν έχουν sms, email και κλήσεις και μέχρι στιγμής, το σύστημα αυτό έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα αποτελεσματικό», τόνισε ο 36χρονος Ινδός επιχειρηματίας.
«Η Dream11 πιστεύει ότι αυτός ο χρόνος επιτρέπει στους Dreamsters (τους υπαλλήλους της Dream11) να χαλαρώσουν, να φορτίσουν τις μπαταρίες τους και να επιστρέψουν στη δουλειά τους έτοιμοι να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό», ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.
Το πρόστιμο είναι ένας εντυπωσιακός τρόπος για να αφεθούν οι εργαζόμενοι να απολαύσουν ένα ποιοτικό διάλειμμα. Σημειώνεται πως σε μια προσπάθεια να διατηρήσουν τα ταλέντα, πολλές άλλες επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένης της Goldman Sachs, επιτρέπουν στο προσωπικό να κάνει απεριόριστες διακοπές. Όμως, μια βρετανική εταιρεία πέρυσι είπε ότι επρόκειτο να καταργήσει αυτή την πολιτική αφού το προνόμιο έκανε τους εργαζόμενους να αισθάνονται ενοχές και να αμφισβητούν πόσες ημέρες θα έπρεπε πραγματικά να χρειαστούν.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Golden Visa: Η Πορτογαλία επιταχύνει την διαδικασία μετά από μεγάλες καθυστερήσεις](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/02/ot_golden_visa24_1-600x352.png)
Η Πορτογαλία επιταχύνει την διαδικασία Golden Visa μετά από μεγάλες καθυστερήσεις
Η Πορτογαλία επισπεύδει τις αιτήσεις για Golden Visa μεταβαίνοντας από ένα σύστημα ψηφιακής υποβολής αιτήσεων
![Σπάνιες γαίες: Ποιες εποφθαλμιά ο Ντόναλντ Τραμπ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/08/spanies-gaies6-600x390.jpg)
Ποιες σπάνιες γαίες εποφθαλμιά ο Ντόναλντ Τραμπ
Η Κίνα πρωτοστατεί στις σπάνιες γαίες και σχεδόν μονοπωλεί την επεξεργασία τους και οι ΗΠΑ θέλουν να απεξαρτηθούν από αυτή την επίπονη δέσμευση
![Ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία: Τι ζητούν οι κατασκευαστές αυτοκινήτων](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/RENAULT-600x600.jpg)
Στο «ρελαντί» η πράσινη μετάβαση - Τι ζητούν οι ευρωπαίοι αυτοκινητοβιομήχανοι
«Καλός ο στρατηγικός διάλογος, αλλα χρειαζόμαστε λύσεις γρήγορα», λένε οι εκπρόσωποι της αυτοκινητοβιομηχανίας - Oι καθυστερήσεις απειλούν επενδύσεις 250 δισ. ευρώ
![Μεξικό: Αδικαιολόγητοι οι δασμοί ΗΠΑ σε χάλυβα και αλουμίνιο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/12/xalyvas-600x370.jpg)
Αδικαιολόγητοι οι δασμοί ΗΠΑ σε χάλυβα και αλουμίνιο λέει το Μεξικό
Το Μεξικό εισάγει περισσότερο χάλυβα από τις Ηνωμένες Πολιτείες απ' ό,τι εξάγει
![Κομισιόν: Συνάντηση φον ντερ Λάιεν με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Τζέι Ντι Βανς](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/von-der-leyen-vance-600x400.jpg)
Συνάντηση φον ντερ Λάιεν με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Τζέι Ντι Βανς
Η Πρόεδρος της Κομισιόν υπογράμμισε τη δέσμευση της ΕΕ για δίκαιες και ισορροπημένες εμπορικές σχέσεις
![Πάουελ: Σε μη βιώσιμη πορεία το έλλειμμα – Δεν βιαζόμαστε να μειώσουμε τα επιτόκια](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/πγ1-1-600x366.jpg)
Καμπανάκι Πάουελ για το έλλειμμα στις ΗΠΑ - Καμία βιασύνη για τα επιτόκια
Τι είπε ο Πάουελ, για έλλειμμα, χρέος, δασμούς και επιτόκια στην καθιερωμένη κατάθεση του στη Γερουσία
![Πορτογαλία: Εξετάζει την πώληση του 49% του εθνικού αερομεταφορέα TAP](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/01/tap-portugal-600x400.jpg)
Η Πορτογαλία εξετάζει την πώληση του 49% του εθνικού αερομεταφορέα TAP
Υπάρχουν περίπου 12 εταιρείες που ενδιαφέρονται για τον εθνικό αερομεταφορέα της Πορτογαλίας
![Σόλομον: Η Goldman είναι ανοικτή σε εξαγορές στους τομείς της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και πλούτου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/06/solomon-600x400.jpg)
Σόλομον: Η Goldman είναι ανοικτή σε εξαγορές στους τομείς της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και πλούτου
Ο πήχης για την πραγματοποίηση μιας συμφωνίας είναι πολύ υψηλός
![Cucci: Η πτώση πωλήσεων στο τέταρτο τρίμηνο προβληματίζει τους αναλυτές](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/02/gucci-store-600x410.jpg)
Νέο πλήγμα για την Gucci - Συνεχίζεται η πτώση πωλήσεων
Τα έσοδα της Kering, στην οποία ανήκει η Gucci, ολόκληρου του έτους από δραστηριότητες του ομίλου ανήλθαν σε 2,6 δισεκατομμύρια ευρώ
![Βρετανία: Άντλησε 13 δισ. στερλίνες – Οι αγορές της πρόσφεραν 140 δισ.](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/07/ot_bonds_london11-768x450-1-600x352.png)
Το Λονδίνο ζήτησε 13 δισ. στερλίνες και οι αγορές του πρόσφεραν 140 δισ.
Η έκδοση καταρρίπτει το προηγούμενο ρεκόρ ζήτησης βρετανικών ομολόγων