· Με το «καλημέρα» που ανέλαβε καθήκοντα «έπιασε δουλειά» ο νέος CEO του ΟΑΣΑ.
· Μαθαίνουμε πως ο Γιώργος Σπηλιόπουλος λίγα 24ώρα μετά τον διορισμό του συμμετείχε χθες σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου ενώ έβαλε και τις πρώτες του υπογραφές ως επικεφαλής του οργανισμού.
· Σύμφωνα με συνομιλητές του, ο έμπειρος μάνατζερ με μακρά πορεία σε κορυφαίες θέσεις ευθύνης στον ιδιωτικό τομέα είναι έτοιμος για την πρόκληση που αναλαμβάνει, επισημαίνοντας πως πάντοτε τον γοήτευαν οι μεγάλοι Οργανισμοί.
· Όπως της ιταλικής Barilla, της οποίας διετέλεσε αντιπρόεδρος Ανατολικής Ευρώπης και Αντιπρόεδρος Οργάνωσης του Ομίλου του Οργανισμού με έδρα την Πάρμα.
· «Κρύβει και έναν ρομαντισμό να προσφέρεις στο κοινωνικό σύνολο…», λέει χαρακτηριστικά σε συνομιλητές του και δηλώνει πως θα αξιοποιήσει τις γνώσεις και τις ικανότητες των στελεχών της επιχείρησης.
· Καταλυτικό πάντως ρόλο στην απόφασή του έπαιξε και το γεγονός πως ο ΟΑΣΑ ανήκει στην ομπρέλα του Υπερταμείου, το οποίο προσπαθεί να εισάγει νέες τεχνικές μάνατζμεντ στις δημόσιες εταιρείες που ελέγχει και να τις εκσυγχρονίσει.
——————————————————————
Έμεινε… στο ράφι το εργοστάσιο της Μινέρβα
· Άδοξο τέλος, μαθαίνουμε πως είχε η προσπάθεια της Μινέρβα να πουλήσει το εργοστάσιο παραγωγής φέτας στο Επισκοπικό Ιωαννίνων.
· Οι ιδιοκτήτες της εταιρείας (Deca Investments, EOS Capital Partners και Elikonos 2) αποφάσισαν να εγκατέλειψαν την προσπάθεια πώλησης λόγω έλλειψης σοβαρού ενδιαφέροντος.
· Λέγεται πως οι προσφορές που υποβλήθηκαν ήταν κατώτερες των προσδοκιών και σε καμία περίπτωση δεν ικανοποιούσαν τις επιδιώξεις τους.
· Ύστερα από την παραπάνω εξέλιξη, η εταιρεία θα παραμείνει ενεργή στον κλάδο των τυροκομικών και θα προσπαθήσει να αναπτύξει την παρουσία της.
· Δεν αποκλείεται πάντως κάποια στιγμή στο μέλλον οι ιδιοκτήτες να επιχειρήσουν ξανά να βγάλουν την μονάδα στο σφυρί, ρίχνοντας ενδεχομένως αυτή τη φορά τις απαιτήσεις τους…
· Οι «κακές γλώσσες» πάντως είχαν προεξοφλήσει την αποτυχία του εγχειρήματος μετά και την άρνηση σοβαρών επενδυτών, όπως της Optima της οικογένειας Παντελιάδη και της οικογένειας Σαράντη (Όλυμπος) να καταθέσουν προσφορά.
· Κάτι που η στήλη είχε επισημάνει εγκαίρως…
——————————————————————
Deliveras με απολαβές 1.500 ευρώ το μήνα
· Έχουμε κατ’ επανάληψιν επισημάνει από αυτή εδώ την στήλη την αδυναμία των εργοδοτών σε διάφορους κλάδους να βρουν προσωπικό.
· Από τη βιομηχανία τροφίμων και τις κατασκευές μέχρι τον τουρισμό και την εστίαση.
· Γνωστός επιχειρηματίας της εστίασης έλεγε πρόσφατα στη στήλη την περιπέτεια που έζησε μέχρι να στελεχώσει το καινούργιο εστιατόριο του.
· Το μεγαλύτερο πρόβλημα, όπως μας είπε, αφορούσαν στο κομμάτι της λάντζας και της σάλας (σερβιτόροι).
· Και αυτό παρ’ ότι οι μισθοί που προσέφερε ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιητικοί για έναν ανειδίκευτο εργαζόμενο.
· Αντίθετα, πρωτοφανή ζήτηση λέγεται πως έχει η δουλειά του διανομέα (του ντελιβερά με απλά λόγια).
· Αυτή πολλές φορές όπως λένε άνθρωποι της αγοράς «κλέβει» εργατικό δυναμικό από τους υπόλοιπους κλάδους.
· Και αυτό γιατί φαίνεται πολύ πιο δελεαστική. Όχι μόνο γιατί είναι πιο εύκολη αλλά και γιατί προσφέρει μεγαλύτερες απολαβές.
· Κάποιοι υποστηρίζουν πως ένας ντελιβεράς που εργάζεται για λογαριασμό κάποιας από τις γνωστές πλατφόρμες delivery μπορεί να βγάλει το μήνα μέχρι και 1.500 ευρώ (μαζί με τα φιλοδωρήματα…).