Να επιστρέψει στην ανοδική του τροχιά επιχειρεί σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, χωρίς όμως να μπορεί να ξεπεράσει τη νευρικότητα που τροφοδοτείται από τη διεθνή αναμονή των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,17% στις 965,33 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 10 εκατ. ευρώ, εξαιτίας αρκετών πακέτων που έχουν διακινηθεί στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης.

Το ΧΑ, όπως και όλες σχεδόν οι αγορές του πλανήτη αναμένουν τα στοιχεία για τον αμερικανικό πληθωρισμό, καθώς ενδεχόμενη αποκλιμάκωση θα αφήσει περιθώρια στη Federal Reserve να επιβραδύνει το ρυθμό αύξησης των επιτοκίων της κατά την επόμενη συνεδρίασή της στις αρχές Φεβρουαρίου. Ένα τέτοιο σενάριο θα μειώσει και τις εκτιμήσεις για την αρνητική επίδραση της νομισματικής πολιτικής στην ανάπτυξη της μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη.

Την ίδια ώρα, η αγορά προσπαθεί να διαγνώσει τις επιδράσεις που θα έχει στις τραπεζικές μετοχές η Στρατηγική Αποεπένδυσης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ). Οι όροι, οι οποίοι δημοσιοποιήθηκαν χτες, αφορούν στη διάθεση των μετοχών που κατέχει το ΤΧΣ σε Εθνική Τράπεζα (40%), Τράπεζα Πειραιώς (27%), Alpha Bank (9%) και Eurobank (1,3%) και σηματοδοτεί την έναρξη της διαδικασίας αποχώρησης του κράτους από τον κλάδο.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε αυτό το πλαίσιο η νευρικότητα κυριαρχεί σε επίπεδο τίτλων, με τις ΓΕΚ Τέρνα, Τιτάν, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΠΑΠ, Aegean, Jumbo, Alpha Bank, Βιοχάλκο, Μυτιληναίος, ΕΥΔΑΠ, Πειραιώς και Λάμδα να κινούνται θετικά, ενώ αντίθετα οι Coca Cola, ΕΛΧΑ, ΔΕΗ, Εθνική, ΟΤΕ, Motor Oil και Ελληνικά Πετρέλαια να κινούνται αρνητικά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών