![Walt Disney: Πόλεμος εκατομμυρίων με τον συμπέθερο των Μπέκαμ, Νέλσον Πελτζ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/01/beck-768x459-1.jpg)
Αμετακίνητος από την επιδίωξή του να βρεθεί στον διοικητικό συμβούλιο της Walt Disney παραμένει ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας «εναλλακτικών» επενδύσεων Νέλσον Πελτζ, μετά την άρνηση του ομίλου να τον προτείνει ως διευθυντή, προδιαθέτοντας για μια από τις μεγαλύτερες μάχες δι’ αντιπροσώπων στον επιχειρηματικό στίβο.
Σύμφωνα με δημοσίευμα των FT, που επικαλούνται πηγές που γνωρίζουν από κοντά το θέμα, ο συμπέθερος των Μπέκαμ, από τον περασμένο Απρίλιο όταν η κόρη του Νίκολα Αν Πελτζ παντρεύτηκε τον μεγαλύτερο γιο της οικογένειας Μπρούκλιν Μπέκαμ, προτίθεται να μεταφέρει την προσπάθειά του για μια θέση στο διοικητικό συμβούλιο στο πεδίο των επενδυτών, γεγονός που θα τον φέρει «απέναντι» στον Μπομπ Άιγκερ, τον άνθρωπο που οδήγησε στη γιγάντωση της εταιρείας με την απόκτηση των Marvel, Star Wars και Fox entertainment, λίγους μήνες αφότου επέστρεψε στο τιμόνι του ομίλου.
Disney: Tέλος στην υβριδική εργασία
Η Disney ανακοίνωσε την Τετάρτη την άρνησή της να δώσει θέση στο διοικητικό συμβούλιο στον Πελτζ, το αφεντικό της Trian Partners που διαχειρίζεται εναλλακτικές επενδύσεις, η οποία κατέχει μερίδιο 900 εκατομμυρίων δολαρίων στην εταιρεία.
«Κίνηση αντιπερισπασμού»
Σε μια προφανή προσπάθεια να προλάβει τη διαφαινόμενη αντιπαράθεση, η Disney όρισε τον βετεράνο της Nike, Μαρκ Πάρκερ, ως επόμενό της πρόεδρο, ο οποίος θα διαδεχθεί τη Σούζαν Άρνολντ.
Να σημειωθεί ακόμη ότι στη χθεσινή ανακοίνωση της Disney αναφέρεται πως η ανώτερη ηγεσία και το διοικητικό συμβούλιο είχαν συνεργαστεί με τον Πελτζ «πολλές φορές». Είπε ότι παραμένει «ανοιχτή σε μια εποικοδομητική δέσμευση» μαζί του, αλλά δεν θα εγκρίνει την υποψηφιότητά του στο διοικητικό συμβούλιο.
Η απάντηση Πελτζ
Σε μια πολυσέλιδη έκθεση που δημοσίευσε μετά την ανακοίνωση της Disney, η Trian του Πελτζ επέκρινε τη στρατηγική συγχωνεύσεων και εξαγορών, ιδιαίτερα την εξαγορά της 21st Century Fox το 2018.
Στην έκθεση, με τίτλο «Restore the Magic», η Trian παρουσίασε το όραμά της για τη Disney, συμπεριλαμβανομένης της διαδοχής του Άιγκερ, εντός δύο ετών και επαναφορά του μερίσματος έως το 2025.
Έκανε επίσης λόγο για αναποτελεσματικότητα του κόστους στη ροή της Disney, η οποία, όπως αναφέρεται, είχε ως αποτέλεσμα ζημίες 11 δισ. δολαρίων για την εταιρεία μέχρι σήμερα, και χαρακτήρισε τη διαδικασία σχεδιασμού διαδοχής αναποτελεσματική.
Το προηγούμενο με την Procter & Gamble
Η μάχη δι’ αντιπροσώπων του Πελτζ εναντίον της Disney θα είναι μια από τις μεγαλύτερες ανάλογες από το 2018, όταν ο πρώτος βρέθηκε, ασκώντας πιέσεις, σε διευθυντική θέση στην Procter & Gamble το 2018.
Τότε, η μάχη αυτή κράτησε μήνες, κοστίζοντας στις δύο πλευρές περισσότερα από 100 εκατομμύρια για να προσελκύσουν μετόχους, καθήλωσε τη Wall Street και ο Πελτζ τελικά βγήκε νικητής με διαφορά 0,002%, για να αποχωρήσει το 2021.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Golden Visa: Η Πορτογαλία επιταχύνει την διαδικασία μετά από μεγάλες καθυστερήσεις](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/02/ot_golden_visa24_1-600x352.png)
Η Πορτογαλία επιταχύνει την διαδικασία Golden Visa μετά από μεγάλες καθυστερήσεις
Η Πορτογαλία επισπεύδει τις αιτήσεις για Golden Visa μεταβαίνοντας από ένα σύστημα ψηφιακής υποβολής αιτήσεων
![Σπάνιες γαίες: Ποιες εποφθαλμιά ο Ντόναλντ Τραμπ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/08/spanies-gaies6-600x390.jpg)
Ποιες σπάνιες γαίες εποφθαλμιά ο Ντόναλντ Τραμπ
Η Κίνα πρωτοστατεί στις σπάνιες γαίες και σχεδόν μονοπωλεί την επεξεργασία τους και οι ΗΠΑ θέλουν να απεξαρτηθούν από αυτή την επίπονη δέσμευση
![Ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία: Τι ζητούν οι κατασκευαστές αυτοκινήτων](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/RENAULT-600x600.jpg)
Στο «ρελαντί» η πράσινη μετάβαση - Τι ζητούν οι ευρωπαίοι αυτοκινητοβιομήχανοι
«Καλός ο στρατηγικός διάλογος, αλλα χρειαζόμαστε λύσεις γρήγορα», λένε οι εκπρόσωποι της αυτοκινητοβιομηχανίας - Oι καθυστερήσεις απειλούν επενδύσεις 250 δισ. ευρώ
![Μεξικό: Αδικαιολόγητοι οι δασμοί ΗΠΑ σε χάλυβα και αλουμίνιο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/12/xalyvas-600x370.jpg)
Αδικαιολόγητοι οι δασμοί ΗΠΑ σε χάλυβα και αλουμίνιο λέει το Μεξικό
Το Μεξικό εισάγει περισσότερο χάλυβα από τις Ηνωμένες Πολιτείες απ' ό,τι εξάγει
![Κομισιόν: Συνάντηση φον ντερ Λάιεν με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Τζέι Ντι Βανς](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/von-der-leyen-vance-600x400.jpg)
Συνάντηση φον ντερ Λάιεν με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Τζέι Ντι Βανς
Η Πρόεδρος της Κομισιόν υπογράμμισε τη δέσμευση της ΕΕ για δίκαιες και ισορροπημένες εμπορικές σχέσεις
![Πάουελ: Σε μη βιώσιμη πορεία το έλλειμμα – Δεν βιαζόμαστε να μειώσουμε τα επιτόκια](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/πγ1-1-600x366.jpg)
Καμπανάκι Πάουελ για το έλλειμμα στις ΗΠΑ - Καμία βιασύνη για τα επιτόκια
Τι είπε ο Πάουελ, για έλλειμμα, χρέος, δασμούς και επιτόκια στην καθιερωμένη κατάθεση του στη Γερουσία
![Πορτογαλία: Εξετάζει την πώληση του 49% του εθνικού αερομεταφορέα TAP](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/01/tap-portugal-600x400.jpg)
Η Πορτογαλία εξετάζει την πώληση του 49% του εθνικού αερομεταφορέα TAP
Υπάρχουν περίπου 12 εταιρείες που ενδιαφέρονται για τον εθνικό αερομεταφορέα της Πορτογαλίας
![Σόλομον: Η Goldman είναι ανοικτή σε εξαγορές στους τομείς της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και πλούτου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/06/solomon-600x400.jpg)
Σόλομον: Η Goldman είναι ανοικτή σε εξαγορές στους τομείς της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και πλούτου
Ο πήχης για την πραγματοποίηση μιας συμφωνίας είναι πολύ υψηλός
![Cucci: Η πτώση πωλήσεων στο τέταρτο τρίμηνο προβληματίζει τους αναλυτές](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/02/gucci-store-600x410.jpg)
Νέο πλήγμα για την Gucci - Συνεχίζεται η πτώση πωλήσεων
Τα έσοδα της Kering, στην οποία ανήκει η Gucci, ολόκληρου του έτους από δραστηριότητες του ομίλου ανήλθαν σε 2,6 δισεκατομμύρια ευρώ
![Βρετανία: Άντλησε 13 δισ. στερλίνες – Οι αγορές της πρόσφεραν 140 δισ.](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/07/ot_bonds_london11-768x450-1-600x352.png)
Το Λονδίνο ζήτησε 13 δισ. στερλίνες και οι αγορές του πρόσφεραν 140 δισ.
Η έκδοση καταρρίπτει το προηγούμενο ρεκόρ ζήτησης βρετανικών ομολόγων