
Ξεκινά το έργο τοποθέτησης εξοπλισμού για την παροχή σήματος κινητής τηλεφωνίας έως και 5ης γενιάς (5G) τόσο στους σταθμούς όσο και στις σήραγγες του Μετρό.
Πρόκειται για ένα έργο που στην πρώτη του φάση -έως και τον Μάρτιο του 2023- σύμφωνα με ενημέρωση της ΣΤΑΣΥ, θα είναι πιλοτικό με στόχο την εξεύρεση της βέλτιστης τεχνικής λύσης, η οποία στη συνέχεια θα εφαρμοστεί στο σύνολο του δικτύου.
Πιο συγκεκριμένα, κατά την πιλοτική φάση του έργου, προβλέπεται η εγκατάσταση διαφορετικών συστημάτων κεραιών στον σταθμό του Αλίμου και στις δύο σήραγγες Αγ. Δημήτριος-Ηλιούπολη και Ηλιούπολη-‘Αλιμος. Τα συστήματα αυτά θα λειτουργήσουν παράλληλα και ταυτόχρονα, καθιστώντας δυνατή την πραγματοποίηση μετρήσεων και τη συγκέντρωση δεδομένων, από τα συμπεράσματα των οποίων θα προκύψει η οριστική τεχνική λύση. Στην επόμενη φάση του έργου, η τεχνική λύση που θα έχει προκριθεί από το πιλοτικό στάδιο, θα εφαρμοστεί -μέσα σε περίπου ένα τρίμηνο- στους πέντε σταθμούς και στις τέσσερις σήραγγες του τμήματος του δικτύου Αγ. Δημήτριος-Ελληνικό, ενώ σταδιακά θα προχωρήσει και η κάλυψη του συνόλου των σταθμών και των σηράγγων του δικτύου του μετρό με σήμα κινητής τηλεφωνίας.
ΣΤΑΣΥ: Τρίτος συρμός των Γραμμών 2-3 ενισχύει τη Γραμμή 1
Με αφορμή την έναρξη του έργου, ο διευθύνων σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ Αθανάσιος Κοτταράς, σημείωσε: «Η συνεχής και απρόσκοπτη πρόσβαση σε υπηρεσίες επικοινωνίας αποτελεί αδήριτη ανάγκη στις σύγχρονες κοινωνίες. Αφουγκραζόμενη τις ανάγκες του επιβατικού κοινού, η ΣΤΑΣΥ ξεκινά τις εργασίες για την κάλυψη του δικτύου του Μετρό με σήμα κινητής τηλεφωνίας, ώστε οι επιβάτες να μπορούν σύντομα να επικοινωνούν αδιάκοπα κατά τη διάρκεια των μετακινήσεών τους. Πρόκειται για ένα έργο που αποδεικνύει τη δέσμευση, τόσο της ΣΤΑΣΥ, όσο και του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, για δημιουργία προστιθέμενης αξίας για την κοινωνία μέσω της αναβάθμισης των υποδομών και των υπηρεσιών προς τους επιβάτες, αλλά και ένα έργο που θα ενισχύσει τα έσοδα της εταιρείας».
Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο συμφωνίας που σύνηψε η ΣΤΑΣΥ με τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας Cosmote και Vantage Towers.


Latest News

S&P Global: Υψηλές οι αποδόσεις των ελληνικών τραπεζών – Οδηγός τα υψηλά κεφάλαια και η μείωση του κινδύνου
Όπως εξηγεί η Tedeschi, οι τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες της Ελλάδας θα επιστρέψουν περισσότερα κεφάλαια στους επενδυτές το 2025

Δεσμεύσεις του υπουργείου Ανάπτυξης για τη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των ΒΙΠΕ
Δεσμεύσεις από το υπουργείο Ανάπτυξης μετα την κοινοβουλευτική ερώτηση των βουλευτών Λευτέρη Αυγενάκη και Γιώργου Κοτρωνιά

Κρι Κρι: Στα 256 εκατ. ευρώ ο τζίρος το 2024, αυξημένος κατά 18,5%
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΡΙ ΚΡΙ πρότεινε τη διανομή μερίσματος μικτού ποσού 0,40 ευρώ ανά μετοχή

Alpha Trust Ανδρομέδα: Τη διανομή μερίσματος 0,32 ευρώ/ μετοχή ενέκρινε η ΓΣ
Η καταβολή θα αρχίσει την Παρασκευή 13.06.2025 και θα πραγματοποιηθεί μέσω της Τράπεζας Πειραιώς

ΔΕΗ: Κάτω του 5% έπεσε το ποσοστό της Helikon Long Short Equity Fund Master ICAV
Τι αναφέρει η επιχείρηση

Τεχνητή νοημοσύνη στη βιομηχανία και «έξυπνες» υποδομές, οι μοχλοί ανάπτυξης για τη Siemens
Για τον μετασχηματισμό της Siemens σε ηγέτιδα εταιρεία τεχνολογίας χάρη στην ισχυρή κουλτούρα καινοτομίας και την αξιοποίηση της τεχνολογίας, μίλησε ο Βασίλης Χατζίκος, CEO Siemens Ελλάδας, στο 10ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

AS Company: Ρεκόρ πωλήσεων το 2024 – Μέρισμα 0,17 ευρώ/μετοχή
Ο όμιλος AS Company διατήρησε την ηγετική του θέση στην αγορά παιχνιδιών, ενισχύοντας περαιτέρω το προϊοντικό του χαρτοφυλάκιο με επιτυχημένα καινοτόμα προϊόντα που συνδυάζουν υψηλή ποιότητα και ανταγωνιστική τιμή.

IDEAL Holdings: Στην OHA το 15% μετά την πρώτη της επένδυση 61,5 εκατ.
Τι αναφέρει η εταιρεία

Αύξηση κερδών κατά 37% το 2024 για τον ΟΛΘ - Προτείνει μέρισμα 2 ευρώ/μετοχη
Το προτεινόμενο μέρισμα θα είναι στα € 2 ανά μετοχή, αυξημένο κατά 54% σε σχέση με το προηγούμενο έτος (1,3 ευρώ ανά μετοχή)

Μύλοι Κεπενού: Στα 1,2 εκατ. τα κέρδη προ φόρων το 2024
Οι καθαρές πωλήσεις της εταιρείας Μύλοι Κεπενού διαμορφώθηκαν στα 57,91 εκατ.