Πλησίον, αλλά χαμηλότερα των 970 μονάδων, κινείται αυτήν την ώρα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο προσπαθεί να βρει διέξοδο για να λύσει τη συσσώρευση των τελευταίων ημερών. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,50% στις 969,11 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 39 εκατ. ευρώ.

Η αγορά δείχνει να έχει υποστηριχθεί τόσο από το βελτιωμένο διεθνές κλίμα όσο και από την αποκλιμάκωση της απόδοσης των ελληνικών ομολόγων, αποτυπώνοντας πλέον την πρώτη προσπάθεια να κινηθεί σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα, ήτοι στα υψηλά του 2022. Η προσέγγιση και μόνο δείχνει να έχει πολλά εμπόδια ακόμη, όμως δεν είναι λίγοι οι αναλυτές που θεωρούν θετική τη συσσώρευση στα επίπεδα πάνω από τις 960 μονάδες τις προηγούμενες ημέρες.

Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Μικρά κέρδη

Τεχνική εικόνα

Τεχνικά τώρα, πλέον, με στήριξη στις 950 – 955 μονάδες, ο γενικός “κοιτά” με αξιώσεις τις 973 μονάδες, ενώ θετικά είναι και τα μηνύματα από τους υπολοίπους δείκτες. Ο FTSE 25 έχει διασπάσει και τις 2.341 μονάδες, βλέποντας τις 2.384 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός, αν και δυσκολεύτηκε διέσπασε τις 700 μονάδες. Ο στόχος του πλέον είναι στις 740 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, ο Ελλάκτωρ, ο Σαράντης, η ΓΕΚ Τέρνα, η Alpha Bank, η Motor Oil και η ΔΕΗ ηγούνται της ανόδου, ενώ θετικά κινούνται οι Μυτιληναίος, Λάμδα, Εθνική, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΠΑΠ, Jumbo, ΟΛΠ, Eurobank, Quest, ΕΥΔΑΠ και Πειραιώς. Στον αντίποδα, πιέσεις εκδηλώνονται οι Βιοχάλκο, Coca Cola, ΟΤΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, Autohellas, Aegean, Titan και ΕΛΧΑ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών