Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στο 2023, ο Βλαντίμιρ Πούτιν πρόκειται να επιλέξει και να ορίσει τον διάδοχο του, κυρίως λόγω της υγείας του, αλλά και ενδεχόμενης ήττας του στον πόλεμο με την Ουκρανία. Οι πληροφορίες αυτές ενισχύονται από τις ετοιμασίες αλλαγής ηγεσίας που ξεκίνησαν στο Κρεμλίνο.
Σύμφωνα με την Daily Mail, ο Αμπάς Γκαλιάμοβ, πρώην σύμμαχος του Ρώσου Προέδρου, είχε ανεβάσει βίντεο στο κανάλι του Khodorkovsky Live στο YouTube, αναλύοντας τις επόμενες κινήσεις του ηγέτη του Κρεμλίνου, καθώς δεν είναι και τόσο δημοφιλής πλέον μεταξύ των πολιτών και ο πόλεμος στην Ουκρανία φαίνεται να καταλήγει σε ήττα για τη Ρωσία.
«Έμπιστο υποχείριο» στον προεδρικό θώκο
Από ότι φαίνεται, η υγεία και οι τελευταίες αποφάσεις του Πούτιν, έχουν αποδείξει στον κύκλο του οτι πλέον δεν είναι ο «εγγυητής της σταθερότητας» και όλοι ανησυχούν για την άνοδο του Πριγκόζιν, ο οποίος είναι μεν πιστός στο Κρεμλίνο, αλλά μπορεί άνετα να τον βρει ο Ρώσος πρόεδρος απέναντι του.
Για αυτό, ο πρόεδρος της Ρωσίας επιδιώκει να μεταβιβάσει την εξουσία του σε έναν διάδοχο δικής του επιλογής και να αποσυρθεί έχοντας την ισόβια θέση του στο Κοινοβούλιο. Ο διάδοχος θέλει να είναι ένας άξιος τεχνοκράτης που αν δεν έχει λήξει ο πόλεμος με την Ουκρανία, αναμένεται να διαπραγματευτεί.
Σε ότι αφορά την ονοματολογία, τα πρόσωπα που βρίσκονται στον εσωτερικό κύκλο αναμένεται να είναι τα πρώτα που θα λάβουν το δακτυλίδι της διαδοχής. Ένας από αυτούς, είναι ο δήμαρχος της Μόσχας, Σεργκεί Σομπιάνιν, ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Μιχαήλ Μισούστιν ή ο αναπληρωτής επιτελάρχης του, Ντμίτρι Κόζακ.
Κοστίζει στην δημοτικότητα του Πούτιν ο πόλεμος της Ουκρανίας
Ακόμη, ο Ρώσος πρόεδρος βλέπει ότι η δημοτικότητα του πέφτει κατακόρυφα εν μέσω μιας σειράς στρατιωτικών ήττων στην Ουκρανία. Εάν ο Πούτιν επιδιώξει να βάλει υποψηφιότητα για ακόμη μια θητεία – είναι πρόεδρος ή πρωθυπουργός από το 1999 – «μπορεί να μην εκλεγεί».
Ο Γκαλιάμοφ προειδοποίησε: «Ο Πριγκόζιν θα προσπαθούσε να νοθεύσει τις εκλογές. Αυτό είναι πολύ μεγάλος κίνδυνος για το σύστημα». Για τους λόγους αυτούς είναι πιθανό να προτείνει έναν αξιόπιστο υποχείριο για πρόεδρο – όπως ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν ή ο πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν ή ο φανατικός αναπληρωτής αρχηγός του προσωπικού του Ντμίτρι Κόζακ, είπε ο Γκαλιάμοφ.
«Τέτοιοι άνθρωποι μπορούν πραγματικά να κερδίσουν τις εκλογές», είπε. «Ναι, τότε θα πρέπει να διαπραγματευτούν με την Ουκρανία, με τη Δύση και να σπάσουν το αδιέξοδο εντός του συστήματος». Ωστόσο, «για τον Πούτιν, αυτή είναι μια καλή επιλογή, σε σύγκριση με τον Καντάφι», είπε.
«Τουλάχιστον ο Πούτιν θα έχει εγγυήσεις προσωπικής ασφάλειας». Οι ισχύοντες νόμοι αναφέρουν ότι θα ήταν «γερουσιαστής για μια ζωή». «Θα έχει την ευκαιρία να τελειώσει ήρεμα τις μέρες του στο παλάτι [του] στο Γκελεντζίκ», είπε ο Γκαλιάμοφ.
Η κατάσταση της υγείας του Πούτιν
Σε ότι αφορά, την εξέλιξη της υγείας του Ρώσου Προέδρου, ο Ρώσος πολιτικός αναλυτής, Valery Solovey, ο οποίος είχε αναφέρει στην Daily Mail, ότι οι γιατροί έχουν χρησιμοποιήσει τις τελευταίες δυτικές θεραπείες για να θεραπεύσουν τον καρκίνο του και να σταματήσουν την εξάπλωσή του. Είπε χαρακτηριστικά, ότι «Η θεραπεία ήταν πάρα πολύ επιτυχής. Τον έχουν θεραπεύσει σε σημαντικό βαθμό.»
«Έχει προβλήματα στην κίνηση»
Ο Solovey δήλωσε στο ουκρανικό κανάλι YouTube Odesa Film Studio ότι «ο Πούτιν είναι προφανές ότι έχει προβλήματα με την κίνηση – με τα πόδια – τα οποία πολλοί έχουν παρατηρήσει. Αρχικά έπασχε από καρκίνο του παχέος εντέρου, ο οποίος έχει εξαπλωθεί «και είναι πιο επικίνδυνος τώρα» και η φαρμακευτική αγωγή έχει οδηγήσει σε πρώιμα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον, ισχυρίστηκε. Έχει αρκετά σοβαρά ιατρικά προβλήματα», δήλωσε ο Solovey.
«Το πιο σοβαρό από αυτά είναι το ογκολογικό. Μέχρι στιγμής κρατιέται «εν πλω» με τον τρόπο που επιμελούνται τη θεραπεία οι μη Ρώσοι γιατροί. Η στρατηγική και η τακτική της θεραπείας καθορίστηκαν από γιατρούς που βρίσκονται εκτός Ρωσίας. Είναι οι γιατροί που τον χειρούργησαν τον Φεβρουάριο του 2020, αμέσως μετά τη διάγνωση του με όγκο. Με τη Ρωσία να έχει εμπλακεί σε έναν πόλεμο με μπροστάρη τον Πούτιν, η υποτιθέμενη κατάστασή του και η θεραπεία του «έχουν άμεσο αντίκτυπο στην επίγνωση της κατάστασής του και στην επάρκεια των αποφάσεων που λαμβάνει».
Πηγή in.gr
Latest News
Φοροελαφρύνσεις ως το 2027 στη μεσαία τάξη - Τι είπε ο Μητσοτάκης
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι το 2027 το οικονομικό αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής θα είναι ορατό σε όλους
Πούτιν: Ο πόλεμος στην Ουκρανία μετατρέπεται σε παγκόσμιο
Ο Πούτιν είπε ότι η Δύση κλιμακώνει τη σύρραξη στην Ουκρανία, επιτρέποντας στο Κίεβο να χτυπήσει τη Ρωσία με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, και ότι ο εκεί πόλεμος μετατρέπεται σε παγκόσμιο
Σαμποτάζ στη Βαλτική: Ενδείξεις για κινεζική εμπλοκή
ΜΜΕ από τη Σουηδία, τη Φινλανδία, τη Δανία και τη Γερμανία βλέπουν την Κίνα πίσω από τη νέα υπόθεση δολιοφθοράς στο δίκτυο υποθαλάσσιων καλωδίων στη Βαλτική. Σε εξέλιξη οι έρευνες.
Ο νέος πολιτικός «χάρτης» στη Βουλή - Ο νέος «δικομματισμός» αι η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ
Τι φέρνει το σημερινό διαζύγιο της Θεοδώρας Τζάκρη και της Γιώτας Πούλου με τον ΣΥΡΙΖΑ
Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Χαΐτογλου - Ο άνθρωπος πίσω από τον «Μακεδονικό Χαλβα»
Ήταν πρόεδρος της βιομηχανίας τροφίμων Αφοί Χαΐτογλου ΑΒΕΕ - Ιδρύθηκε το 1924 στη Θεσσαλονίκη και είχε την μορφή οικοτεχνίας στο κέντρο της πόλης
Εντάλματα σύλληψης για εγκλήματα πολέμου για Νετανιάχου και Γκάλαντ από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο
Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο εξέδωσε ένταλμα σύλληψης και για τον Μοχάμεντ Ντέιφ της Χαμάς - Η απόφαση
Μητσοτάκης: Το Ταμείο Απανθρακοποίησης θα διευκολύνει τα νησιά στην πράσινη μετάβαση
Η νησιωτικότητα απαιτεί ξεχωριστή φροντίδα από το κράτος και η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι είναι κοντά στους νησιώτες, είπε ο Κ. Μητσοτάκης
Αλλαγές με βαριά πρόστιμα φέρνει ο ΚΟΚ για τα ηλεκτρικά πατίνια
Αυστηρές είναι πλέον οι ποινές του ΚΟΚ για όσους έχουν ηλεκτρικά πατίνια και καταφεύγουν σε παραβάσεις
Πέθανε ο Μανούσος Μανουσάκης
Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός σκηνοθέτης Μανούσος Μανουσάκης
Τον πιστό συνεργάτη του, Μάθιου Γουίτακερ, διόρισε ο Τραμπ πρεσβευτή στο ΝΑΤΟ
Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει απειλήσει ότι δεν θα εγγυάται την προστασία των χωρών μελών που δεν αφιερώνουν επαρκείς πόρους στον αμυντικό προϋπολογισμό τους