Μικρά κέρδη και χαμηλός τζίρος είναι η εικόνα του ελληνικού χρηματιστηρίου, το οποίο προσπαθεί να βρει τα πατήματα του στην περιοχή των 970 μονάδων, στην οποία βρίσκεται για πρώτη φορά μετά τον περσινό Απρίλιο. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,27% στις 970,96 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 4 εκατ. ευρώ.

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Μικρά κέρδη

Η αγορά θα πρέπει να διαχειριστεί αφενός τον χαμηλό τζίρο, στη σκιά και της αμερικανικής αργίας σήμερα, όσο και τα τεχνικά της δεδομένα, καθώς βρίσκεται σε υπεραγορασμένα επίπεδα για πρώτη φορά μετά τον Απρίλιο του 2021. Αν και η εικόνα αυτή θα δικαιολογούσε μια διόρθωση, σύμφωνα με τα στοιχεία της Beta Securities στο πρόσφατο παρελθόν (Απρίλιος – Ιούνιος 2017) είχαν σημειωθεί εκτεταμένες χρονικά υπερτιμήσεις.

Το διακύβευμα

Το διακύβευμα τις επόμενες συνεδριάσεις, επομένως, είναι ο γενικός δείκτης να κρατήσει τα επίπεδα, ο τζίρος να αυξηθεί και οι διορθώσεις τίτλων να μην προκαλέσουν αναταράξεις σε μια αγορά που ήδη δίνει ένα μεγάλο τεστ στα επίπεδα. Στο θετικό σενάριο είναι μια στάση πριν τη μεγάλη διαφυγή προς τις 1.000 μονάδες, ειδικά στις 1.048 μονάδες όπου εντοπίζεται η βασική μεσοπρόθεσμη αντίσταση.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η Πειραιώς ξεχωρίζει με το +2% που καταγράφει, ενώ θετικά κινούνται οι Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΛΧΑ, Jumbo, Alpha Bank, Βιοχάλκο, Λάμδα, Eurobank, ΕΥΔΑΠ, Quest, ΟΠΑΠ, Coca Cola, Τέρνα Ενεργειακή και ΟΤΕ. Από την άλλη, πτωτικά κινούνται οι Motor Oil, Ελλάκτωρ, Τιτάν, Σαράντης, Μυτιληναίος, Autohellas, Εθνική, ΟΛΠ, ΔΕΗ και ΓΕΚ Τέρνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών