
Ενώπιον της δικαιοσύνης θα βρεθεί σήμερα Τρίτη ο Ίλον Μασκ για μια αγωγή που αφορά υπόθεση του 2018. Εκείνη την εποχή ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter είχε αναφέρει ότι θα απέσυρε την εταιρεία από το χρηματιστήριο, καταβάλλοντας 420 δολάρια για κάθε μετοχή. Συνολικά δηλαδή η εξαγορά των μετοχών θα ανερχόταν στα 72 δισ. δολάρια, με τον Μασκ να υποστηρίζει ότι είχε εξασφαλίσει τα απαιτούμενα κεφάλαια.
Κατόπιν του «τιτιβίσματος» αυτού οι μέτοχοι της αμιγώς ηλεκτροκίνητης αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, προσέφυγαν στα δικαστήρια κατηγορώντας τον Μασκ για χειραγώγηση της μετοχής.
Γιατί ο Μασκ απολύει τους δικηγόρους του
Η συνέχεια όμως ήταν διαφορετική, η χρηματοδότηση δεν εξασφαλίσθηκε με αποτέλεσμα η μετοχή να κάνει βύθιση και οι μέτοχοι να χάσουν δισεκατομμύρια δολάρια από τη βύθιση αυτή.
Από τη μεριά του ο Μασκ είχε δηλώσει ότι είχε εξασφαλίσει χρηματοδότηση από το Ταμείο Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας και σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να εξαπατήσει τους μετόχους.
Am considering taking Tesla private at $420. Funding secured.
— Elon Musk (@elonmusk) August 7, 2018
Παρά τους ισχυρισμούς αυτούς, η αμερικανική Επιτροπή Ανταγωνισμού επέβαλε πρόστιμο πρόστιμο ύψους 20 εκατ. δολαρίων στον Μασκ και το ίδιο πρόστιμο κλήθηκε να πληρώσει και η Tesla. Παράλληλα, η Επιτροπή απέπεμψε τον Μασκ από πρόεδρο της εταιρείας.
Σε περίπτωση που το δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο αποφανθεί υπέρ των μετόχων, τότε ο Ίλον Μασκ αναμένεται να καταβάλει κάποια δισ. δολάρια ως αποζημίωση.
Σύμφωνα με ειδικούς επί νομικών θεμάτων, η περίπτωση να δικαιωθεί ο Μασκ είναι πολύ δύσκολη, την οποία την κάνει ακόμη δυσκολότερη το πρόστιμο που επέβαλε η Επιτροπή Ανταγωνισμού.
Στο μεταξύ ο ίδιος ο Μασκ επιθυμεί η δίκη να μεταφερθεί από το Σαν Φρανσίσκο στο Τέξας. Κι αυτό διότι θεωρεί ότι στο Σαν Φρανσίσκο δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλής μετά τις μαζικές απολύσεις στο Twitter αφότου το απέκτησε.
Οι εκπρόσωποι του ιθύνοντα νου της Tesla υποστηρίζουν ότι η δίκη δεν θα διεξαχθεί με ίσους όρους, από τη στιγμή που είναι πολύ πιθανό οι ένορκοι να έχουν μια εχθρική στάση απέναντί του.
Ωστόσο, ο δικαστής δεν πτοείται από τους ισχυρισμούς αυτούς και δηλώνει ότι η δίκη θα διεξαχθεί κανονικά στην πολιτεία της Καλιφόρνια, σε μια δίκη στην οποία μεταξύ άλλων στη λίστα με τους μάρτυρες περιλαμβάνονται ο διευθύνοντας σύμβουλος της Oracle, Λάρι Έλισον και ο κροίσος των μέσων μαζικής ενημέρωσης, Τζέιμς Μέρντοχ.


Latest News

Το Χονγκ Κονγκ σταματάει την αποστολή δεμάτων στις ΗΠΑ, λόγω των δασμών Τραμπ
Οι ΗΠΑ είναι παράλογες, εκφοβίζουν και επιβάλλουν δασμούς καταχρηστικά, ανακοίνωσαν τα ταχυδρομεία του Χονγκ Κονγκ

Χαμηλότερος από τον αναμενόμενο ο πληθωρισμός στη Βρετανία τον Μάρτιο
Τι θα κάνει η Τράπεζα της Αγγλίας με τα επιτόκια

Η Κίνα αντικαθιστά τον κορυφαίο διεθνή εμπορικό διαπραγματευτή της
Ποιος είναι ο νέος επικεφαλής για την Κίνα στις εμπορικές διαπραγματεύσεις - Τι σηματοδοτεί η αλλαγή

Η Nvidia θα «χάσει» 5,5 δισ. καθώς οι ΗΠΑ περιορίζουν τις πωλήσεις chip στην Κίνα
Η Nvidia ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ έχουν ξεκαθαρίσει ότι οι νέοι περιορισμοί είναι απαραίτητοι για την αντιμετώπιση του κινδύνου χρήσης τσιπ H20 σε «έναν υπερυπολογιστή στην Κίνα»

Οι ταχύτερα αναπτυσσόμενες κατηγορίες FMCG στην Ευρώπη - Έρευνα Circana
Η Circana δημοσιεύει σε συνεργασία με το περιοδικό ESM τις κατηγορίες προϊόντων που κατέγραψαν τη μεγαλύτερη ανάπτυξη τον τελευταίο χρόνο

Το Εμπορικό Επιμελητήριο της ΕΕ στην Κίνα ζητάει από το Πεκίνο να αλλάξει εμπορική πολιτική
Τι ζητούν οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Κίνα, στον απόηχο του εμπορικού πολέμου που κήρυξε ο Τραμπ

Οι ΗΠΑ αντιδρούν, αλλά συνεχίζουν τις συζητήσεις για τον παγκόσμιο φόρο - Τι λέει ο ΟΟΣΑ
Περισσότερες από 135 χώρες υπέγραψαν τη μεγαλύτερη εταιρική φορολογική μεταρρύθμιση εδώ και περισσότερα από τέσσερα χρόνια πριν

Η PwC αποχωρεί από την Αφρική για να αποφύγει τα σκάνδαλα
Ο παγκόσμιος πρόεδρος της PwC, Mohamed Kande, αντιμετωπίζει τις συνέπειες των σκανδάλων σε πολλές ηπείρους από τότε που ανέλαβε τον ρόλο τον Ιούλιο

Και τα κρίσιμα ορυκτά στο έλεος των δασμών Τραμπ
Η έρευνα που ξεκινούν οι Ηνωμένες Πολιτείες απειλεί να πυροδοτήσει έναν νέο κρίσιμο εμπορικό πόλεμο ορυκτών

Με ρυθμό 5,4% έτρεξε η κινεζική οικονομία το α' τρίμηνο
Η UBS εκτίμησε ότι λίγο λιγότερο από το 60% των εισαγωγών των ΗΠΑ από την Κίνα υπόκεινται σε μέγιστο δασμό 145%