Ήπια ανοδικά κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς λαμβάνουν κάποιες στηρίξεις από την αποκλιμάκωση του πληθωρισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο, την ώρα όμως διατηρείται η αβεβαιότητα σχετικά με τις οικονομικές προοπτικές, ένα θέμα που βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός αυτή την εβδομάδα.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει κέρδη 0,1%, με τον κλάδο των ταξιδίων να κερδίζει 1,1%. Ο βρετανικός FTSE 100 κερδίζει κατά 0,17% στις 7.864 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,11% στις 15.203 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,22% στις 7.092 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, η Just Eat Takeaway σημειώνει άλμα 15%, αφού η ολλανδική εταιρεία παράδοσης φαγητού ανακοίνωσε τα κέρδη του δεύτερου εξαμήνου και υποσχέθηκε να δώσει προτεραιότητα στην κερδοφορία έναντι της ανάπτυξης στο μέλλον. Η συμπατριώτισσα εταιρεία ημιαγωγών ASMI σημειώνει άνοδο άνω του 8% αφού ξεπέρασε τις προσδοκίες για τα κέρδη του τέταρτου τριμήνου χάρη στις βελτιωμένες συνθήκες της αλυσίδας εφοδιασμού.

Τα μάκρο

Στα μάκρο της ημέρας, ο ετήσιος ρυθμός πληθωρισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο μειώθηκε και πάλι τον Δεκέμβριο στο 10,5% – ελαφρώς κάτω από τις προσδοκίες των αναλυτών. Αυτός ήταν ο δεύτερος μήνας πτώσης, αφού το ποσοστό υποχώρησε από υψηλό 41 ετών στο 10,7% τον Νοέμβριο.

Η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε ότι η μεγαλύτερη συμβολή στην πτωτική μεταβολή “προήλθε από τις μεταφορές (ιδίως τα καύσιμα κίνησης), την ένδυση και την υπόδηση, καθώς και την ψυχαγωγία και τον πολιτισμό, με την αύξηση των τιμών στα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία και τα τρόφιμα και τα μη αλκοολούχα ποτά να έχουν τη μεγαλύτερη μερικώς αντισταθμιστική ανοδική συμβολή”.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές