Ένα φανταχτερό, φωτεινό, πορτοκαλί αυτοκίνητο Mercedes-Benz ήταν σταθμευμένο έξω από το Blockchain Hub στο Promenade του Νταβός, σύμφωνα με το CNBC.

Η πινακίδα γράφει «Kuna», που είναι το όνομα ενός ουκρανικού ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων.

Νταβός: Το πιτόγυρο των 18 ευρώ, οι κολοσσοί του επιχειρείν και ο Ρουμπινί

«Μυρίζει crypto»

Ένα κρυπτονόμισμα τοποθετήθηκε εκεί που θα ήταν συνήθως το λογότυπο της Mercedes-Benz. Στα ελαστικά και στην πινακίδα κυκλοφορίας ήταν τυπωμένη η φράση «in crypto we trust». Η πινακίδα είχε την ουκρανική σημαία πάνω της και το όνομα Kuna, η οποία είναι η εταιρεία πίσω από ένα ομώνυμο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων.

Η Kuna δημιούργησε επίσης το «αποθεματικό ταμείο της Ουκρανίας» μετά την έναρξη του πολέμου με τη Ρωσία, όπου οι άνθρωποι μπορούσαν να δωρίσουν κρυπτονομίσματα στην Ουκρανία.

Οι άνθρωποι στην περιοχή με τους οποίους μίλησε το CNBC δεν μπορούσαν να επαληθεύσουν ποιος στάθμευσε το αυτοκίνητο εκεί.

Το CNBC επικοινώνησε με τον Semen Kaploushenko, Διευθύνοντα Σύμβουλο του ανταλλακτηρίου Kuna, μέσω LinkedIn, αλλά δεν έχει λάβει ακόμη απάντηση.

Eπιπλέον, επικοινώνησε με την Ένωση Blockchain της Ουκρανίας, της οποίας πρόεδρος είναι ο ιδρυτής της Kuna, Michael Chobanian, και επίσης δεν έχει λάβει ακόμη απάντηση.

Περιορισμένη η παρουσία των crypto φέτος

Τα τελευταία χρόνια στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας, ο αριθμός των συμμετεχόντων στη βιομηχανία κρυπτονομισμάτων έχει αυξηθεί.

Αλλά φέτος μετά από μια εξάλειψη σχεδόν 1,4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων το 2022, η βιομηχανία κρυπτογράφησης είναι λίγο πιο συγκρατημένη  και πολλές εταιρείες που συμμετείχαν πέρυσι δεν παρευρίσκονται. Το 2022 χαρακτηρίστηκε από ζητήματα ρευστότητας και χρεοκοπίες, που ολοκληρώθηκαν από την κατάρρευση της FTX.

Όταν πραγματοποιήθηκε το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ τον περασμένο Μάιο, το bitcoin κυμαινόταν γύρω στα 30.000, αφού είχε ήδη υποχωρήσει περισσότερο από 50% από το ιστορικό υψηλό όλων των εποχών το Νοέμβριο του 2021. Ακολούθησε μεγαλύτερος «πόνος» με το bitcoin να πέφτει στα 15.480 δολάρια, πριν σκαρφαλώσει ξανά πάνω από τις 20.000, το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto