Προσπαθώντας να… συνέλθει από το χθεσινό συναλλακτικό «παροξυσμό», το ελληνικό χρηματιστήριο κινείται σήμερα διορθωτικά, προσπαθώντας να τραβήξει μια κόκκινη γραμμή στους πωλητές, πέριξ των 980 μονάδων. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,90% στις 980,64 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 6 εκατ. ευρώ.

Η αγορά αναζητά τις ισορροπίες της καθώς προσπαθεί να διαχειριστεί αφενός τη φημολογία για τη χθεσινή άνοδο του τζίρου της, αλλά και τις κινήσεις κατοχύρωσης των κερδών του προηγούμενου διαστήματος. Είναι άλλωστε εύλογο μια αγορά να κινείται με βάση τη φημολογία για κάποιο γεγονός και ο συναλλακτικός «παροξυσμός» έριξε νερό στο μύλο των σεναρίων.

Είτε αυτό αποτελεί οιωνό της επενδυτικής βαθμίδας, είτε μαζικής εισαγωγής τίτλων στον δείκτη MSCI, είτε ακόμη και κάποιες τεχνικές κινήσεις μεταξύ χαρτοφυλακίων του ίδιου fund, το μόνο σίγουρο είναι ότι το ΧΑ έχει αρχίσει να κινεί το ενδιαφέρον των επενδυτών και αυτό μόνο θετικό μπορεί να είναι. Άλλωστε, ήταν και η μόνιμη επωδός πολλών αναλυτών ότι το ΧΑ πρέπει να βελτιώσει τις συναλλαγές του αν θέλει να δει με αξιώσεις τις 1.000 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, υπό την πίεση της κατοχύρωσης κερδών βρίσκονται οι Motor Oil, Alpha Bank, Eurobank, Jumbo, Coca Cola, ΓΕΚ Τέρνα, Ελληνικά Πετρέλαια, ΔΕΗ και Πειραιώς, ενώ αρνητικά κινούνται και οι Autohellas, Quest, Μυτιληναίος, Βιοχάλκο, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΛΠ, Εθνική, ΕΛΧΑ, Aegean και ΟΤΕ. Από την άλλη, θετικά κινούνται οι Τιτάν, ΟΠΑΠ και Ελλάκτωρ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών