
«Τα περιφερειακά αεροδρόμια έχουν κάνει ρεκόρ με 31 εκατομμύρια επιβάτες, γεγονός που δείχνει πως η στρατηγική μας για καλύτερο τουρισμό σε όλη την Ελλάδα πέτυχε» δήλωσε ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Open, προσθέτοντας ότι για την Αθήνα ο τουρισμός αποτέλεσε φέτος τη βασική πηγή χρηματοδότησης, ενισχύοντας την τσέπη των πολιτών, τα εστιατόρια, τα καφέ, τα μουσεία και το εμπόριο.
Ο κ. Κικίλιας ανακοίνωσε ότι το Νομοσχέδιο που θα φέρει το υπουργείο Τουρισμού τις επόμενες ημέρες στη Βουλή προβλέπει σύσταση γραφείου του ΕΟΤ στη Μελβούρνη – μια στρατηγική κίνηση που θα συμβάλλει σημαντικά στην προσέλκυση ταξιδιωτών από την Αυστραλία. «Είναι πολύ σημαντικό για μας να προσθέτουμε κι άλλες αγορές, παραπάνω δυναμική στη χώρα, έτσι ώστε να έχουμε ταξιδιώτες και τουρίστες 12 μήνες το χρόνο. Αυτή είναι η στόχευση, αυτή η προσπάθεια γίνεται. Είναι κομβικό, γιατί όπως καταλαβαίνετε είναι στην άλλη άκρη του πλανήτη, είναι μια άλλη ήπειρος. Έχει σημαντικό ελληνικό στοιχείο – 300.000 Ελληνοαυστραλοί ζουν στη Μελβούρνη -, και είναι μια αγορά που άνοιξε επιτέλους μετά από δύο χρόνια περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας» είπε χαρακτηριστικά.
«Άγγιξαν» το 2019 οι τουριστικές διαμονές στην Ε.Ε. το 2022 – Τι έγινε στην Ελλάδα
Τι δείχνουν οι προκρατήσεις
Ερωτώμενος για την ερχόμενη τουριστική περίοδο, ο Υπουργός Τουρισμού δήλωσε ότι η εικόνα των προκρατήσεων δείχνει πως και το 2023 η Ελλάδα θα έχει ισχυρό τουριστικό ρεύμα, αναφέροντας ενδεικτικά ότι από τις ΗΠΑ και τον Καναδά έχουν ήδη ανακοινωθεί 56 απευθείας πτήσεις ανά εβδομάδα προς το «Ελ. Βενιζέλος», ενώ μέχρι την άνοιξη θα έχουν προστεθεί και άλλες.
Πότε ξεκινούν οι απευθείας πτήσεις από τις ΗΠΑ
12μηνος τουρισμός
Αναφορικά με τους τουρίστες που επισκέπτονται την Αθήνα και δημοφιλείς προορισμούς ακόμα και στην καρδιά του χειμώνα, απάντησε ότι αυτό είναι αποτέλεσμα της στρατηγικής που υλοποιείται για 12μηνο τουρισμό και περιλαμβάνει πλέγμα πρωτοβουλιών και παρεμβάσεων, όπως οι καμπάνιες του ΕΟΤ που πλέον πραγματοποιούνται και τους 12 μήνες του έτους, η προώθηση του city break και η απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για διάθεση 20 εκ. ευρώ σε αεροπορικές εταιρείες προκειμένου να πραγματοποιούν πτήσεις και off season.
Τι είπε για τις εκλογές
Σχετικά με τις επικείμενες εκλογές είπε ότι η ημερομηνία διεξαγωγής τους δεν επηρεάζει τον σχεδιασμό που γίνεται στον τουρισμό, καθώς η έναρξη της σεζόν στις αρχές Μαρτίου σημαίνει ότι όποτε και να πραγματοποιηθεί η εκλογική αναμέτρηση, η Ελλάδα θα έχει τουρίστες.


Latest News

«Ξεπουλάνε» τα ακτοπλοϊκά για το Πάσχα - «Ζαλίζουν» οι τιμές
Οι τουριστικοί πράκτορες επισημαίνουν ότι για την Μεγάλη Τετάρτη και την Μεγάλη Πέμπτη τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια είναι ελάχιστα

Αλλάζει εικόνα το «Ελευθέριος Βενιζέλος» με επενδύσεις 1,28 δισ. - Οι νέοι στόχοι
Ανοδικά ξεκίνησε η επιβατική κίνηση το 2025 κόντρα στην διεθνή αβεβαιότητα- Οι νέες πηγές εσόδων και το πράσινο φως στο μέρισμα των 0,78 ευρώ ανά μετοχή

Πληρότητες ως 95% στις πτήσεις της Aegean- Οι top5 προορισμοί σε Ελλάδα και εξωτερικό
Υψηλές πληρότητες καταγράφονται για την πασχαλινή έξοδο σε αεροπορικές πτήσεις της Aegean τόσο για προορισμούς εσωτερικού όσο και εξωτερικού

Συνεργασία Mercan Group με Wyndham Hotels & Resorts στην Κέρκυρα
Η συμφωνία σηματοδοτεί την πρώτη επένδυση του ομίλου Mercan Group στην Ελλάδα, ενισχύοντας την παρουσία της Wyndham στη Μεσόγειο

Άνοδος τιμών, σταθερές πληρότητες για τα ξενοδοχεία - Προς νέο ρεκόρ εισπράξεων
Σε ανοδική τροχιά βρίσκονται τα ελληνικά ξενοδοχεία - Αύξηση των εισπράξεων αναμένει η Τράπεζα της Ελλάδας

JOMO: Τι είναι και πως κάνει τα ταξίδια καλύτερα;
Έχοντας μπει για τα καλά στην εποχή των ταξιδιών -πρώτα το Πάσχα, μετά το καλοκαίρι- το JOMO είναι μια τάση που υπόσχεται να κάνει τις διακοπές μας καλύτερες. Και πιο ήρεμες.

Τι φοβούνται οι Αμερικανοί ταξιδιώτες φέτος
Οι Αμερικανοί που σχεδιάζουν ταξίδια στο εξωτερικό θα βρεθούν αντιμέτωποι με τα απόνερα των πολιτικών Τραμπ

Σκληρή μάχη Hilton - Marriott για την πρωτιά στην Ελλάδα - Ποια παίρνει... κεφάλι
Hilton και Marriott μάχονται για την πρώτη θέση - Σημαντικές επενδύσεις για τη λειτουργία νέων ξενοδοχείων σε διάφορα μέρη της Ελλάδας

Ακάθεκτοι οι αμερικανοί τουρίστες παρά τον τυφώνα Τραμπ- Κανονικά οι κρατήσεις για Ελλάδα
Απτόητοι οι αμερικανοί τουρίστες - Άνοδος 18,6% των διαθέσιμων αεροπορικών θέσεων - Τι προβληματατίζει τους Έλληνες ξενοδόχους

Γιατί οι Ευρωπαίοι ακυρώνουν τα ταξίδια στις ΗΠΑ
Οι διεθνείς επισκέπτες μένουν μακριά καθώς αυξάνεται η πολιτική και οικονομική ένταση