
Σε αδιέξοδο έχουν βρεθεί οι αστυνομικές αρχές της Ισπανίας μετά την πανηγυρική υποδοχή 200 και πλέον ηλεκτροκίνητων περιπολικών οχημάτων.
Τα περιπολικά παρελήφθησαν με πρωτοβουλία του Υπουργείου Εσωτερικών της Ισπανίας, ώστε οι αστυνομικές αρχές που είναι επιφορτισμένες με το έργο της επιτήρησης των μεγάλων αστικών κέντρων να αποκτήσουν φιλικά προς περιβάλλον οχήματα.
Σολτς μετά την συνάντηση με Μακρόν: Η Γερμανία θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία
Ο διαγωνισμός προχώρησε με γοργούς ρυθμούς και περισσότερα από 200 ηλεκτρικά οχήματα ντύθηκαν στα χρώματα της ισπανικής αστυνομίας με σκοπό να αναλάβουν άμεσα υπηρεσία στα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα, σύμφωνα με άρθρο της «autobild.es».
Κάτι τέτοιο βέβαια δεν συνέβη ποτέ, όχι γιατί τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν ήταν έτοιμα να αναλάβουν δράση και να βγουν στους δρόμους των μεγαλύτερων αστικών κέντρων της Ισπανίας αλλά γιατί ουδείς ασχολήθηκε με το πώς τα συγκεκριμένα οχήματα θα φορτίζουν.

F
Η επίσημη απάντηση της αστυνομίας
Η «Guardia Civil» χαρακτηρίζει την αγορά των ηλεκτρονικών περιπολικών ως «κακοτεχνία», δεδομένου ότι τα σχέδια για την εγκατάσταση σημείων φόρτισης έχουν καθυστερήσει και γι’ αυτό λένε ότι είναι πολύ πιθανό να μην καταφέρουν να χρησιμοποιήσουν τα περιπολικά πριν από το καλοκαίρι.
Μάλιστα, η Γενική Διεύθυνση της Guardia Civil εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση στην οποία διαβεβαιώνει ότι «όλα τα ηλεκτρικά οχήματα που έχουν διατεθεί σε διάφορες μονάδες της Guardia Civil διαθέτουν διαφορετικές επιλογές φόρτισης, μέσω σημείων φόρτισης, καρτών φόρτισης και προσαρμόσιμων φορητών φορτιστών».
Λένε επίσης ότι δεν γνωρίζουν ότι κάποιο από τα ηλεκτρικά τους αυτοκίνητα είναι ακινητοποιημένο «επειδή δεν έχουν δυνατότητες φόρτισης» και ότι «υπηρετούν σε φορολογικές μονάδες, διοικητήρια και σε ορισμένα κύρια πόστα όπου υπάρχουν σημεία φόρτισης».
Ωστόσο, οι παραπάνω δηλώσεις αφορούν ηλεκτρικά οχήματα που αγοράστηκαν μεταξύ του 2020 και του 2021. Για όσα αγοράστηκαν το 2022, λένε ότι βρίσκονται «στη διαδικασία διανομής στις μονάδες».
Πηγή: in.gr


Latest News

Ψαρεύουν θύματα με τη μέθοδο «Caller ID Spoofing» – Προσοχή σε αυτόν τον αριθμό
Οι αρχές εφιστούν την προσοχή για τηλεφωνική απάτη – Καλούν από αριθμούς που εμφανίζονται ως οι επίσημοι αριθμοί δημόσιων υπηρεσιών

Εξοπλιστικό: Σήμερα στη Βουλή η συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών για την Άμυνα
Κόντρα κορυφής αναμένεται σήμερα στη Βουλή, στην προ ημερησίας συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών στις 11:00, για την αμυντική πολιτική της χώρας

Γαλάζιο αντάρτικο για τις αυξήσεις στους ενστόλους
Νυν και πρώην υπουργοί και βουλευτές της ΝΔ βάλλουν κατά του Μαξίμου και του υπ. Οικονομικών ζητώντας την επέκταση του δημοσιονομικού μέτρου σε ΕΛ.ΑΣ., Λιμενικό και Πυροσβεστική

Πέθανε ο Βαλ Κίλμερ - Θρυλικός ηθοποιός του Batman και του Top Gun
Σε ηλικία 65 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ο ηθοποιός Βαλ Κίλμερ.

ΚΕΦΙΜ: Τα προβλήματα από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο περί ευθύνης υπουργών – Οι τρόποι επίλυσης
Τα βασικά συμπεράσματα της μελέτης του ΚΕΦΙΜ

Σε μία πλατφόρμα όλες οι διαθήκες
Για πρώτη φορά δημιουργείται ηλεκτρονικό μητρώο για ιδιόγραφες διαθήκες - Για ταχύτητα, ασφάλεια, μυστικότητα και αποσυμφόρηση δικαστηρίων μιλάει η πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών

Τα ήξεις αφήξεις του Ντόναλντ Τραμπ
Προχθές τα είχε με τον Πούτιν, μετά επιτέθηκε ξανά στον Ζελένσκι ενώ την ίδια στιγμή δηλώνει πως ενδεχομένως να διεκδικήσει τρίτη θητεία παρά τα όσα λέει το αμερικανικό Σύνταγμα

Οι γυναίκες έχουν το λόγο - Καμπάνια του ΣΕΛΠΕ
Οι γυναίκες δεν περιμένουν να πάρουν θέση-την διεκδικούν-την δημιουργούν-την κατακτούν -Tο μήνυμα του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδας(ΣΕΛΠΕ)

Ποια ξένα πανεπιστήμια κατέθεσαν αίτηση για ίδρυση παραρτημάτων στην Ελλάδα
Τα 12 φαίνεται ότι έχουν φτάσει τα ξένα πανεπιστήμια που έχουν καταθέσει αίτηση για ίδρυση παραρτημάτων στην Ελλάδα – Πώς γίνεται η αξιολόγηση

MEGA: Στην κορυφή της τηλεθέασης και τον Μάρτιο
To MEGA αναδείχτηκε κορυφαίος σταθμός στην ελληνική τηλεόραση για το σύνολο του Α’ τριμήνου του 2025.