· Τι μπορεί να συνδέει τον Ντέιβιντ Σόλομον της Goldman Sachs, τον Νίκο Κουμέττη της Coca Cola και τον Χάρη Καρώνη της Viva Wallet;
· Το κοινό τους πάθος για την μουσική…
· Και οι τρεις έχουν βρεθεί κάποια στιγμή της ζωής τους πίσω από τα deck’s, -όπως λένε οι μυημένοι στον χώρο των DJ’s-, κυρίως ερασιτεχνικά.
· Κάποιοι μάλιστα δεν διστάζουν στην πρώτη ευκαιρία που θα παρουσιαστεί να πετάξουν το κοστούμι της δουλειάς για να μοιραστούν με τον κόσμο τις αγαπημένες μελωδίες τους..
· Για παράδειγμα, ο Κουμεττης κορυφαίο στέλεχος της Coca-Cola Company στην Ευρώπη πριν από μερικούς μήνες σε μεγάλη εταιρική εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Μιλάνο με πάνω από 2.000 εργαζόμενους ανέβηκε στην πίστα και «μίξαρε» τα αγαπημένα του τραγούδια.
· Ο αστικός μύθος λέει πως κάποιες φορές επισκέπτεται μπαράκια όπου κανείς δεν γνωρίζει την επαγγελματική του ιδιότητα και παίζει μουσική…
· Στο… σπορ επιδίδεται και ο πανίσχυρος μάνατζερ της Goldman Sachs. Ο Solomon παίζει ηλεκτρονική χορευτική μουσική ως DJ D-Sol.
· Προ 4ετίας κυκλοφόρησε και το πρώτο του single. Ένα remix του Don’t Stop των Fleetwood Mac.
· Στο βιογραφικό του στο Spotify, στο οποίο έχει σχεδόν 551.000 ακροατές μηνιαίως, αναφέρει: «Το προσωπικό του μάντρα είναι να μην χάσεις ποτέ την επαφή σου με αυτά που σε παθιάζουν».
· Ακουστικά DJ έχει βάλει και ο Χάρης Καρώνης της Viva Wallet,
· Ο 48χρονος επιχειρηματίας, ο οποίος πρόσφατα ολοκλήρωσε ένα από τα μεγαλύτερα deal στην εγχώρια επιχειρηματική σκηνή (ο κολοσσός της JP Morgan επένδυσε στην εταιρεία του) έχει υπάρξει ραδιοφωνικός παραγωγός στις αρχές της δεκαετίας του 1990.
· Διάλεγε τη μουσική, η οποία τότε ήταν σε cd και δίσκους βινυλίου!!!
· Και όχι σε έναν τυχαίο σταθμό. Αλλά στον Jeronimo Groovy. Έναν από τους γνωστούς σταθμούς της Αθήνας που τότε μεσουρανούσε.
· Είμαστε σίγουροι ότι πολλοί εκ των σημερινών 40άρηδων και 50άρηδων ήταν φανατικοί ακροατές του…
——————————————————————————————————
«Διχάζει» το ποσοστό αύξησης του κατώτατου
· Σε δύο «στρατόπεδα» έχουν χωριστεί οι επιχειρηματίες σχετικά με την επικείμενη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού.
· Κάποιοι τάσσονται υπέρ μιας λελογισμένης κίνησης και άλλοι μιας πιο γενναίας… αναπροσαρμογής, όπως την χαρακτηρίζουν.
· Οι υπέρμαχοι της σημαντικής τόνωσης των εισοδημάτων επικαλούνται τον θετικό αντίκτυπο που θα έχει στην αναθέρμανση της ζήτησης.
· Τα επιπλέον χρήματα όπως λένε σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις, θα πέσουν στην αγορά και θα ωφελήσουν πολλαπλώς την οικονομία.
· Η ενίσχυση των μισθών, συνεχίζουν, πρέπει να διαχυθεί σε όλα τα επίπεδα. Κάτι που θα βοηθήσει ώστε να επιστρέψουν αρκετοί απ’ όσους ξενιτεύτηκαν τα «πέτρινα» χρόνια των Μνημονίων (το περίφημο φαινόμενο του brain drain).
· Αντίθετα, οι σκεπτικιστές θεωρούν πως μια υπέρμετρη άνοδος του κατώτατου μισθού θα γυρίσει «μπούμερανγκ». Υποστηρίζουν πως θα επιβαρύνει υπέρογκα τα ταμεία των επιχειρήσεων ενώ παράλληλα θα ρίξει «νερό στον μύλο του πληθωρισμού».
· «Το ποσό των 781 ευρώ που ακούγεται είναι ανεδαφικό…», σημειώνει έμπειρος παράγοντας του λιανεμπορίου.
· Υπογραμμίζει μάλιστα πως δεν βγαίνει ποτέ σε καλό, όταν παρεμβαίνει το κράτος σε τέτοια ζητήματα και δεν αφήνεται η αγορά να βρει μόνη της το σημείο ισορροπίας…
· Άλλωστε σήμερα, όπως λέει, οι μισθοί που δίδονται σε αρκετές περιπτώσεις είναι πάνω από τον μέσο όρο αφού υπάρχει έλλειψη προσωπικού σε αρκετές ειδικότητες.
· Ανεξάρτητα πάντως «που θα καθίσει η μπίλια», όλοι στην αγορά συμφωνούν στην αναγκαιότητα να ανέβουν τα εισοδήματα. Ειδικά σε μια εποχή που το κόστος ζωής γίνεται όλο και πιο ακριβό…