
Μία «ανάσα» από τις 1.000 μονάδες βρέθηκε σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, καταγράφοντας μάλιστα υψηλό στις 999,67 μονάδες, έχοντας στο πλευρό του την ισχυρή άνοδο των περισσοτέρων τίτλων του. Ο γενικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 1,92% στις 997,81 μονάδες, με τον τζίρο μάλιστα να φτάνει στα 130 εκατ. ευρώ.
Χαρακτηριστικά bull market με αυξημένους τζίρους
Η αγορά δείχνει την δυναμική της ακόμη και σε ένα δύσκολο επίπεδο, το οποίο σηματοδοτεί το κλείσιμο ενός πολυετούς κύκλου δύσκολων ημερών. Ήταν ο Δεκέμβριος του 2014 όταν αποχαιρετούσε ο γενικός δείκτης τις 1.000 μονάδες, αποτυπώνοντας τη ραγδαία επιδείνωση των συνθηκών σε μια χώρα που βρέθηκε παραλίγο στη διαδικασία επιστροφής σε εθνικό νόμισμα.
Wall Street: Στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα
Αν και οι περισσότεροι αναλυτές, ξένοι και εγχώριοι, έχουν επαναλάβει πολλές φορές ότι η χώρα έχει γυρίσει σελίδα, να «γράψει» το ΧΑ τετραψήφια επίπεδα έχει καθαρά ψυχολογική σημασία. Τεχνικά, το επόμενο μεγάλο ορόσημο είναι οι 1.035 μονάδες, με όλους τους επιμέρους δείκτες να είναι υπέρ των long.
Όπως σχολιάζει και η Beta Securities, η κίνηση της αγοράς έχει χαρακτηριστικά bull market με αυξημένους τζίρους, εναλλαγές στους ημερήσιους πρωταγωνιστές και ενδοσυνεδριακά διαλείμματα στα οποία μαζεύονται τα κέρδη χαρτοφυλακίων που έχουν βραχυπρόθεσμη οπτική. Άλλωστε, η διόρθωση της Πέμπτης αποφόρτισε του ταλαντωτές οι οποίοι βρίσκονταν σε υπεραγορασμένες ζώνες από τις 3 Ιανουαρίου. Εάν το διεθνές κλίμα μάλιστα παραμείνει υποστηρικτικό, τότε ο μεγάλος στόχος θα δοκιμαστεί σύντομα.
Η εικόνα στο ταμπλό
Σε επίπεδο τίτλων, Σαράντης, ΔΕΗ, Πειραιώς, Εθνική, ΕΛΧΑ, Alpha Bank, Λάμδα, Βιοχάλκο, Aegean και Μυτιληναίος έκλεισαν με ισχυρά κέρδη, ενώ ανοδικά έκλεισαν και οι Eurobank, ΕΥΔΑΠ, Titan, Motor Oil, ΟΤΕ, Coca Cola, ΟΛΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, Quest, ΟΠΑΠ, ΓΕΚ Τέρνα, Τέρνα Ενεργειακή και Autohellas. Ο Ελλάκτωρ έχασε 0,43% και η Jumbo υποχώρησε κατά 1,20%.


Latest News

«Έσπασε» στο τέλος καθοδικά το ΧΑ - Βουτιά για τράπεζες, Cenergy
Στο δεύτερο «μισό» της συνεδρίασης, το ΧΑ υπέκυψε στις λιγοστές, μεν, αλλά περισσότερες εντολές πώλησης

Μικρές απώλειες με μικρό τζίρο στο ΧΑ
Η αγορά θα πρέπει να επιβεβαιώσει την παραμονή της πάνω από τις 1.650 μονάδες

Αδύναμες οι συναλλαγές στο ΧΑ - Ελαφρύ το προβάδισμα των πωλητών
O Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,33% στις 1.649,77 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 6,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,6 εκατ. τεμάχια

Χαμηλού... κόστους η διόρθωση στο ΧΑ με αντίσταση στις 1.650 μονάδες
Ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών έκλεισε με απώλειες 0,08%, στις 1.655,23 μονάδες

Βρίσκει στηρίξεις για να κρατήσει τις 1.650 μονάδες το Χρηματιστήριο
Πολλά χαρτοφυλάκια είτε «απέχουν» λόγω εορτών είτε αναμένουν την απόφαση της ΕΚΤ για τα επιτόκια

Υποκύπτει στην τραπεζική διόρθωση το Χρηματιστήριο Αθηνών
Μέσα σε δύσκολο περιβάλλον σαφώς η ελληνική αγορά δεν μπορεί να αυτονομηθεί πλήρως, αν και τις ημέρες των αναταράξεων υπάρχουν κάποιες άμυνες που βοηθούν τις στηρίξεις της

Με 4x4 έτρεξε το ΧΑ - Διαπέρασε και τις 1.650 μονάδες ο Γενικός Δείκτης
Το Χρηματιστήριο Αθηνών έκλεισε την τέταρτη συνεχόμενη ανοδική του συνεδρίαση

Συντηρεί τα κέρδη το Χρηματιστήριο Αθηνών - Χαμηλά ακόμη οι συναλλαγές
To Xρηματιστήριο Αθηνών δίνει το μήνυμα ότι χρειάζεται τις ήπιες συνεδριάσεις

Άνοδος με χαμηλό τζίρο στο Χρηματιστήριο - Προσεκτικοί οι αγοραστές
Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,83% στις 1.639,34 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 16,7 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 3,9 εκατ. τεμάχια

«Πράσινο» σε VIGOR και IOLCUS από Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Το δ.σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε την επέκταση της άδειας λειτουργίας των VIGOR και IOLCUS