![Συρεγγέλα: Απαραίτητο να εμπλουτιστεί το αρχείο εθελοντών δοτών μυελού των οστών](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/01/syregela-1.jpg)
Την Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Σωματείου «Οραμα Ελπίδας» επισκέφτηκε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρία Συρεγγέλα, η οποία ενημερώθηκε για τη δωρεά που μπορεί να δώσει ελπίδα και να χαρίσει ζωή σε δεκάδες ασθενείς που πάσχουν από λευχαιμία ή άλλα σοβαρά αιματολογικά νοσήματα.
Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κατά την επίσκεψή της στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ», η υφυπουργός συναντήθηκε με τον διοικητή των Νοσοκομείων Παίδων Εμμανουήλ Παπασάββα, τον Επιστημονικό Διευθυντή του Σωματείου «Οραμα Ελπίδας» Στέλιο Γραφάκο και τη Γενική Γραμματέα του Σωματείου Ινώ Κωνσταντοπούλου.
Όπως τονίζεται, η κ. Συρεγγέλα ενημερώθηκε για την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών που μπορεί να δώσει ελπίδα και να χαρίσει ζωή σε δεκάδες ασθενείς που πάσχουν από λευχαιμία ή άλλα σοβαρά αιματολογικά νοσήματα, ενώ ενημερώθηκε και για τους τρόπους συλλογής αιμοποιητικού μοσχεύματος, καθώς πρόκειται για μία απλή και ανώδυνη διαδικασία, όμοια της αιμοδοσίας.
Δότες αιμοποιητικών κυττάρων/μυελού των οστών γίνονται όσοι είναι υγιείς, μεταξύ 18-45 ετών και παραμένουν ως ενεργοί υποψήφιοι δότες στο Εθνικό και Παγκόσμιο Αρχείο Εθελοντών Δοτών μέχρι την ηλικία των 55 ετών.
Όπως δήλωσε η κ. Συρεγγέλα, «είναι απαραίτητο να εμπλουτιστεί το Αρχείο Εθελοντών Δοτών για να αυξηθούν οι πιθανότητες να βρίσκεται συμβατός δότης για κάθε ασθενή. Όλες και όλοι μπορούμε να συνδράμουμε στον αγώνα για τη ζωή. Μπορούμε να είμαστε στο πλευρό των ασθενών, να υποστηρίξουμε τις δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης και να διαδώσουμε το μήνυμα ότι η ζωή ενός ανθρώπου μπορεί να εξαρτάται μόνο από εμάς».
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Τέμπη: Αποκλειστικά στο in το πόρισμα για τα βίντεο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/10/TRAGODIA-TEMPH-02-600x300.jpg)
Αποκλειστικά στο in το πόρισμα για τα βίντεο του τρένου που συγκρούστηκε στα Τέμπη
Οι πραγματογνώμονες πιστοποίησαν οπτικά και χωρίς να ελέγξουν την γνησιότητα των τριών βίντεο ότι σε αυτά απεικονίζεται το εμπορικό τρένο που συγκρούστηκε στα Τέμπη - Για τον έλεγχο της γνησιότητας απαιτούνται ειδικές έρευνες της Αστυνομίας.
![ΕΤΑΔ: Εσοδα 68,8 εκατ. ευρώ το 2024 – Τα πέντε project για φέτος](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/06/etad-600x400.jpg)
ΕΤΑΔ: Εσοδα 68,8 εκατ. ευρώ το 2024 – Τα πέντε project για φέτος
H βελτίωση των λειτουργικών αποτελεσμάτων της ΕΤΑΔ, αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά θετικά και από τους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς μέσω της Έκθεσης Μεταπρογραμματικής Εποπτείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα
![Πολιτική: Η προεδρική κάλπη, η πρόταση μομφής και τα Τέμπη](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/12/vouli-600x400.jpg)
Πολιτική: Η προεδρική κάλπη, η πρόταση μομφής και τα Τέμπη
Μπορεί το κεφάλαιο «προεδρικές εκλογές» να κλείνει, εντούτοις η υπόθεση των Τεμπών θα συνεχίσει να ορίζει τα πεδία της πολιτικής σύγκρουσης και την τακτική των κομμάτων
![Σεισμοί στις Κυκλάδες: Ο «χορός» των Ρίχτερ συνεχίζεται – Οι δονήσεις συγκρίνονται με αυτές ενός έτους](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/santorin-600x400.jpeg)
Ο «χορός» των Ρίχτερ συνεχίζεται στις Κυκλάδες – Οι δονήσεις συγκρίνονται με αυτές ενός έτους
Συνεχίζονται χωρίς σταματημό οι σεισμοί στις Κυκλάδες – Και η Αμοργός τέθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης – «Έχει παραμορφωθεί η Καλντέρα»
![Τραμπ: Θα ξεκινήσουμε αμέσως διαπραγματεύσεις με τον Πούτιν για τον τερματισμό του πολέμου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/04/putin-trump-600x370.jpg)
Τραμπ: Θα ξεκινήσουμε αμέσως διαπραγματεύσεις με τον Πούτιν για τον τερματισμό του πολέμου
Ο Τραμπ είπε ότι η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, την οποία ζητάει το Κίεβο, αλλά είναι κόκκινη γραμμή για τη Μόσχα, δεν θα ήταν «ρεαλιστική»
![Καιρός: Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας και καταιγίδες την Πέμπτη – Βροχές και στην Αττική](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/04/TSF_1_KAIROS-4-600x398.jpg)
Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας και καταιγίδες την Πέμπτη
Χειμωνιάτικος ο καιρός και την Πέμπτη με βροχές σε αρκετές περιοχές της χώρας
![Γαλλία: Πρόταση για κάρτα αγοράς τροφίμων 150 ευρώ μηνιαίως](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/06/ot_france_elections11-600x352.png)
Πρόταση για κάρτα αγοράς τροφίμων 150 ευρώ μηνιαίως στη Γαλλία
Την καθιέρωση μιας «διατροφικής κοινωνικής ασφάλισης» για όλους τους πολίτες προτείνουν οι Οικολόγοι Πράσινοι
![Τραπεζοϋπάλληλοι: Συνάντηση της ΟΤΟΕ με τους εκπροσώπους των τραπεζών](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/02/otoe.jpg)
Πρώτη συνάντηση της ΟΤΟΕ με τους τραπεζίτες για τη συλλογική σύμβαση - Τι συζήτησαν
Αυξήσεις και βελτίωση εργασιακών δικαιωμάτων ζητούν οι τραπεζοϋπάλληλοι - Σε θετικό κλίμα οι συζητήσεις με τις τράπεζες, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΤΟΕ
![Τραμπ: Επικοινωνία με Πούτιν για τον «τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία»](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/trump_putin-600x387.jpg)
Τραμπ: Επικοινωνία με Πούτιν για τον «τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία»
Τι αναφέρει το Reuters για την επικοινωνία Τραμπ - Πούτιν
![Φυσικό Αέριο Ελλάδος: Ο πρώτος πάροχος που προσφέρει σύναψη συμβολαίων μέσω gov.gr](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/10/mitropoulos-fysiko-aerio-600x400.jpg)
Η «Φυσικό Αέριο Ελλάδος» στην ψηφιακή πλατφόρμα του gov.gr για αλλαγή παρόχου
Η «Φυσικό Αέριο Ελλάδος», αναπτύσσει υποδομές για σύναψη συμβολαίων μέσω gov.gr-Εξοικονόμηση χρόνου στην υποβολή των αιτήσεων