
Πάντως ο Ταγίπ Ερντογάν έχει ήδη ξεκινήσει τις προεκλογικές περιοδείες και εμφανίσεις από την αρχή του 23. Λίγες μέρες πριν πραγματοποίησε ακόμη και μεγάλη συγκέντρωση με τους Ρομά της Τουρκίας. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές στις 27 του μήνα σχεδιάζει να επισκεφθεί και το Βερολίνο, όπου αναμένεται να έχει συνάντηση με τον γερμανό πρόεδρο Σταϊνμάιερ και τον καγκελάριο Όλαφ Σόλτς. Ας μην ξεχνάμε ότι στη Γερμανία ζουν εκατομμύρια Τούρκοι που ψηφίζουν, σε όλες δε τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις η ψήφος τους πήγε συντριπτικά υπέρ του Ταγίπ Ερντογάν.
Τουρκία: Στις 10 Μαρτίου ο Ερντογάν διαλύει τη Βουλή – Ο δρόμος προς τις εκλογές
Η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει τις παροχές και τώρα μετά από τις θεαματικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις ανακοινώνει το μεγαλύτερο πακέτο ρυθμίσεων με τις υψηλότερες διαγραφές όλων των εποχών στα χρέη προς το δημόσιο. Έτσι δείχνει να έχει μια μικρή ανάκαμψη στις δημοσκοπήσεις.
Και η αντιπολίτευση;
Στο άλλο μέτωπο η αντιπολίτευση ακόμη δεν έχει ανακοινώσει τον υποψήφιο που θα στηρίξει από κοινού. Και όλα δείχνουν πως ακόμη καθυστερεί. Δεν επήλθε συμφωνία στο όνομα του αρχηγού του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου που επιμένει να είναι υποψήφιος. Παράλληλα φουντώνουν οι φήμες για ανάδειξη του Ιμάμογλου ή και του Μπαμπατζάν, πρώην υπουργού του Ερντογάν. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μια πιθανή ημερομηνία ανακοίνωσης του εκλεκτού της συμμαχίας της αντιπολίτευσης θα είναι η 11η Μαρτίου σε μια κοινή μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση στην Άγκυρα. Το μόνο ξεκάθαρο είναι η ανακοίνωση του κουρδικού κόμματος που ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να κατέβει με δικό του υποψήφιο. Άρα την 14η Μαΐου στα ψηφοδέλτια θα υπάρχουν σίγουρα περισσότεροι από 2 υποψήφιοι.
Η πορεία της οικονομίας θα είναι καθοριστική για την ψήφο του τουρκικού λαού. Και ο Ερντογάν που γνωρίζει ότι στην παρούσα παγκόσμια συγκυρία είναι περιορισμένα αυτά που είναι εφικτά στο ζήτημα του πληθωρισμού, προτάσσει και την εξωτερική πολιτική. Έτσι τα ελληνοτουρκικά, η Συρία με το προσφυγικό, οι σχέσεις με το ΝΑΤΟ και τα εξοπλιστικά θα παραμείνουν ψηλά στην ατζέντα.
Ανδρέας Ρομπόπουλος, Κωνσταντινούπολη
Πηγή: DW


Latest News

O Τραμπ «απασφάλισε» - Αυξάνει τα τέλη για πλοία κατασκευασμένα στην Κίνα
Ο εμπορικός αντιπρόσωπος σχεδιάζει να χρεώνει τα πλοία για κάθε ταξίδι, όχι για κάθε λιμάνι των ΗΠΑ, μετά από αντίδραση της βιομηχανίας

Έσοδα πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών για το Netflix
Μεγάλες βοήθειες έλαβε το Netflix από τις φθηνές συνδρομές με προβολή διαφημίσεων, όπου αυτές είναι διαθέσιμες -

Κίνηση έκπληξη της Τουρκίας - Αιφνιδιαστική αύξηση επιτοκίων
Η απροσδόκητη κίνηση έρχεται καθώς η Τουρκία αντιμετωπίζει τους δασμούς Τραμπ και αναταραχή από την σύλληψη Ιμάμογλου

Ο πρόεδρος της Renault αποχωρεί από το διοικητικό συμβούλιο της Nissan
Ο πρόεδρος της Renault, Ζαν-Ντομινίκ Σενάρ, θα αποχωρήσει από το διοικητικό συμβούλιο της Nissan, καθώς η εταιρεία αντιμετωπίζει προβλήματα

Στο στόχαστρο ξανά η Google - Η νέα δίκη για μονοπωλιακές πρακτικές
Η απόφαση επιτρέπει στις ΗΠΑ να υποστηρίξουν ότι η Google πρέπει να πουλήσει διαφημιστικά εργαλεία

Κλιμακώνει τον «πόλεμο» με το Χάρβαρντ η Ουάσινγκτον - Στο στόχαστρο οι ξένοι φοιτητές
Το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας - DHS θέλει το Χάρβαρντ να παραδώσει πειθαρχικά αρχεία αλλοδαπών φοιτητών και προσωπικού

Πλήγμα για Hermès - LVMH λόγω δασμών -Αντιδρούν όμως διαφορετικά στον Τραμπ
Η LVMH κατηγορεί την ΕΕ για τους δασμούς και απειλεί με... μετακόμιση - Όχι όμως και η Hermès, που ανακοίνωση αυξήσεις

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν νέα κόστη για πλοία που συνδέονται με την Κίνα
Οι ΗΠΑ αναλαμβάνουν «στοχευμένη δράση για ν’ αποκαταστήσουν τ’ αμερικανικά ναυπηγεία», επιβάλλοντας νέα αυξημένα κόστη σε πλοία που ελλιμενίζονται στα λιμάνια τους και συνδέονται με την Κίνα.

Η Κίνα και το... Πάσχα ρίχνουν τις πωλήσεις της Pernod
Παρόλα αυτά η Pernod τα πήγε καλά στις ΗΠΑ καθώς οι μεταπωλητές εκεί στόκαραν εν όψει δασμών Τραμπ

Από Ιούνιο ανεβάζει... ταρίφα η Ford εάν παραμείνουν οι δασμοί Τραμπ
Προειδοποίηση της Ford προς τους αντιπροσώπους της ότι οι δασμοί πιθανότατα θα αυξήσουν τις τιμές τους επόμενους μήνες