![ΗΠΑ: Προς στροφή 180 μοιρών για τα Abrams – Ανοίγει ο δρόμος για αποστολή Leopard στην Ουκρανία;](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/01/leopard-1.jpg)
Σε στροφή 180 μοιρών φαίνεται πως προχωρούν οι ΗΠΑ, εγκαταλείποντας την αντίθεσή τους στην παραχώρηση αρμάτων μάχης M1 Abrams στην Ουκρανία, όρος που είχε θέσει το Βερολίνο για να δώσει το πράσινο φως στην εξαγωγή Leopard προς το Κίεβο.
Στόλτενμπεργκ: Νέες πιέσεις στο Βερολίνο για αποστολή Leopard στην Ουκρανία
Σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται αμερικανούς αξιωματούχους, επίσημες ανακοινώσεις αναφορικά με τη «στροφή» της Ουάσιγκτον αναμένονται ακόμα και εντός της τρέχουσας εβδομάδας. Οι αξιωματούχοι, που μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας, δήλωσαν πάντως ότι δεν γνωρίζουν ποια είναι η τελική απόφαση των ΗΠΑ αναφορικά με την αποστολή Abrams στην Ουκρανία. Το Πεντάγωνο δεν ήταν άμεσα προσβάσιμο για σχόλια.
Στροφή
Μια τέτοια απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών θα ερχόταν μόλις λίγες ημέρες αφότου η Ουάσινγκτον επιχειρηματολόγησε κατά της αποστολής των Abrams, παρά τα αιτήματα του Κιέβου και τη δημόσια πίεση του Βερολίνου που είχε θέσει μια τέτοια κίνηση από τις ΗΠΑ ως προϋπόθεση για την αποστολή γερμανικής κατασκευής αρμάτων μάχης Leopard.
![](http://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/01/leopard-600x404.jpg)
Άρμα μάχης Leopard
Η Ουκρανία λέει ότι τα βαριά θωρακισμένα δυτικά άρματα μάχης θα έδιναν στα στρατεύματά της μεγαλύτερη κινητικότητα και προστασία ενόψει μιας νέας ρωσικής επίθεσης που το Κίεβο αναμένει στο εγγύς μέλλον. Θα μπορούσαν επίσης να βοηθήσουν την Ουκρανία να ανακαταλάβει μέρος των εδαφών που έχουν περάσει στη Ρωσία.
Αμερικανοί αξιωματούχοι είχαν πει ότι τα Abrams ήταν δύσκολο να συντηρηθούν, είναι δύσκολα στον χειρισμό τους και χρησιμοποιούν καύσιμα αεριωθούμενων αεροσκαφών – γεγονός που τα καθιστούσε κακή επιλογή για αυτή τη φάση του πολέμου.
Το αίτημα της Πολωνίας
Η αποκάλυψη για την άμβλυνση της θέσης των ΗΠΑ ήρθε την ίδια ημέρα που η Πολωνία δήλωσε ότι υπέβαλε επίσημο αίτημα ζητώντας από τη Γερμανία να επιτρέψει την επανεξαγωγή των αρμάτων μάχης Leopard στην Ουκρανία.
Το κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών του Γερμανού καγκελάριου Όλαφ Σολτς έχει κρατήσει στάση αναμονής, καθώς εμφανίζεται επιφυλακτικό για κινήσεις που θα μπορούσαν να προκαλέσουν περαιτέρω κλιμάκωση από την πλευρά της Μόσχας.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![ΗΠΑ: Ευρείας κλίμακας απολύσεις στο Δημόσιο διέταξε ο Τραμπ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/Capture-15-600x397.jpg)
ΗΠΑ: Ευρείας κλίμακας απολύσεις στο Δημόσιο διέταξε ο Τραμπ
Ο Μασκ και ο Τραμπ υπολόγισαν την εξοικονόμηση για το Δημόσιο σε 1 τρισ. δολάρια από τον «περιορισμό της σπατάλης», στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες
![Οι μεταρρυθμίσεις που δεν έγιναν](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/07/metarr-600x313.jpg)
Οι μεταρρυθμίσεις που δεν έγιναν
Η Ελλάδα βρίσκεται στην τρίτη θέση από τον πάτο μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών
![Σαντορίνη: 5 Ρίχτερ ταρακούνησαν τους κατοίκους τα ξημερώματα της Τετάρτης](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/santorin-600x400.jpeg)
Σαντορίνη: Ξανά σεισμός 5 Ρίχτερ τη νύχτα
Δεν έχουν τέλος οι σεισμοί στις Κυκλάδες, με τα νησιά Σαντορίνη, Αμοργό, Ίο και Ανάφη να βρίσκονται πιο κοντά στο επίκεντρο
![Ακίνητα: Fast track αναγνώριση για όσα είναι «αγνώστου ιδιοκτήτη»](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/evakinita6045-600x400.jpg)
Fast track αναγνώριση για όσα είναι «αγνώστου ιδιοκτήτη» - Πώς θα γίνει η διόρθωση
Μπορούν να δηλωθούν ακίνητα με τη διαδικασία του «πρόδηλου σφάλματος» – Οι ιδιοκτήτες που διαθέτουν συμβόλαια δεν χρειάζεται να προσφύγουν στα δικαστήρια
![Καιρός: Συνεχίζονται οι χαμηλές θερμοκρασίες την Τετάρτη](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/3807966-600x412.jpg)
Συνεχίζονται οι χαμηλές θερμοκρασίες την Τετάρτη
Κρύος θα είναι γενικά ο καιρός την Τετάρτη, με κατά τόπους βροχές και χιόνια σε μικρό μέρος της χώρας
![Η Βουλή εκλέγει πρόεδρο Δημοκρατίας τον Κωνσταντίνο Τασούλα](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/voylip-2-600x400.jpg)
Η Βουλή εκλέγει πρόεδρο Δημοκρατίας τον Κωνσταντίνο Τασούλα
Η διαδικασία που προβλέπει το Σύνταγμα έχει οδηγήσει στην 4η κατά σειρά ψηφοφορία που για να εκλεγεί πρόεδρος θα πρέπει ο επικρατέστερος υποψήφιος να λάβει 151 θετικές ψήφους
![Πύργος του Άιφελ: Το μνημείο με τις περισσότερες επιθέσεις σε τουρίστες στον κόσμο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/07/paris-600x394.jpg)
Πύργος του Άιφελ: Το μνημείο με τις περισσότερες επιθέσεις σε τουρίστες στον κόσμο
Οργιάζουν οι κλοπές και οι απάτες στο διάσημο πύργο της γαλλικής πρωτεύουσας και τις γύρω περιοχές
![Νετανιάχου: Θα μπούμε στη Γάζα αν δεν απελευθερωθούν οι όμηροι το Σάββατο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/11/ot_israel_palestine_netaniahou-768x450-1-600x352.png)
Νετανιάχου: Θα μπούμε στη Γάζα αν δεν απελευθερωθούν οι όμηροι το Σάββατο
Η κατάπαυση του πυρός έχει τεθεί υπό αμφισβήτηση
![Κυβερνοεπιθέσεις: Το 2024 εντοπίστηκαν 1,6 εκατ. επιθέσεις σε παίκτες του Roblox](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/03/hacking-600x400.jpg)
Γίνεται φόρτωση... κυβερνοαπειλής: Πάνω από 1,6 εκατ. κυβερνοεπιθέσεις σε παίκτες του Roblox το 2024
Η τεράστια δημοφιλία του παιχνιδιού Robloxτο έχει καταστήσει ελκυστικό στόχο για κυβερνοεπιθέσεις
![Νέα Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Αθηνών-Θεσσαλονίκης](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/nea-odos1-600x399.jpg)
Ερχονται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Αθηνών-Θεσσαλονίκης
Από Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου έως και την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου - Πώς θα διεξάγεται η κυκλοφορία