
Η αντιπρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Λαέλ Μπρέιναρντ θεωρείται το φαβορί για τη θέση του κορυφαίου οικονομικού συμβούλου του στον Λευκό Οίκο, ανέφερε την Τετάρτη η Washington Post , επικαλούμενη πηγές προσκείμενες στις σχετικές συζητήσεις.
Η Μπρέιναρντ είναι επί του παρόντος το νούμερο δύο στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, και διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της νομισματικής πολιτικής στη μάχη της Fed για χαλιναγώγηση του καλπάζοντος πληθωρισμού.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν βρίσκεται σε αναζήτηση του επόμενου επικεφαλής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου του καθώς ο σημερινός διευθυντής, Μπράιαν Ντις, αναμένεται να αποχωρήσει σύντομα και οι συνεντεύξεις για την αντικατάστασή του συνεχίζονται.

Τα άλλα ονόματα
Άλλοι υποψήφιοι για της θέση αυτή -σύμφωνα πάντα με την Washington Post- είναι ο Wally Adeyemo, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, ο Gene Sperling, ανώτερος σύμβουλος του Μπάιντεν που διηύθυνε το NEC υπό τον Πρόεδρο Μπιλ Κλίντον και τον Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, η Sylvia Mathews Burwell, πρώην γραμματέας Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών και νυν πρόεδρος του American University, ο Bharat Ramamurti, αναπληρωτής διευθυντής της NEC και η υπουργός υπουργό Εμπορίου Τζίνα Ραϊμόντο.
Μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Fed από το 2014 (διορίστηκε από τον Μπαράκ Ομπάμα), μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος με εξαιρετικές σπουδές στο Χάρβαρντ και ήδη μεγάλη εμπειρία (προεδρεύει τεσσάρων Επιτροπών της Τράπεζας), η ηλικίας 60 ετών τραπεζίτης προβάλλει για πολλούς ως η ιδανική επιλογή για τη θέση αυτή.
Η Μπρέιναρντ έχει ασχοληθεί εκτεταμένα σε θεωρητικό επίπεδο με το μείζον οικονομικό πρόβλημα της διαρθρωτικής και κυκλικής ανεργίας. Παρενθετικά θα πρέπει να σημειωθεί εδώ ότι καταστατικός ρόλος και αποστολή της αμερικανική Fed δεν είναι μόνο η φροντίδα για την «σταθερότητα των τιμών», όπως συμβαίνει με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αλλά και η εξασφάλιση συνθηκών πλήρους απασχόλησης στην αγορά εργασίας.


Latest News

Σε ελεύθερη πτώση οι τιμές των μεταχειρισμένων Tesla
Ολο και περισσότεροι ιδιοκτήτες Tesla θέλουν να αποστασιοποιηθούν από τη μάρκα και... τον ιδιοκτήτη της

Νέα επένδυση Chobani στη Νέα Υόρκη - 1,2 δισ. δολ. για νέο εργοστάσιο
Η νέα επένδυση της Chobani, έρχεται εναν μήνα μετά την ανακοίνωση επένδυσης στις εγκαταστάσεις της στο Αϊνταχο

JP Morgan: Η μάχη για τον έλεγχο της Fed - Ο Τραμπ δοκιμάζει τα όρια της νομισματικής ανεξαρτησίας
Η έκθεση της JP Morgan για τo πού φθάνουν τα όρια επιρροής του αμερικανού προέδρου - Γιατί είναι σημαντική η ανεξαρτησία της Fed

Κοντά σε προκαταρκτικές συμφωνίες για τους δασμούς με Ινδία και Ιαπωνία οι ΗΠΑ - Πρόοδρος με Κίνα
Αν και οι λεπτομέρειες μπορεί να πάρουν μήνες, αξιωματούχοι των ΗΠΑ αναφέρουν ότι υπάρχει σημαντική πρόοδος με Ινδία και Κίνα

Τραμπ: Με τον Νετανιάχου «Έχουμε την ίδια γραμμή σε όλα τα θέματα»
Η τηλεφωνική επικοινωνία κάλυψε «πολλά θέματα, όπως το εμπόριο, το Ιράν κ.λπ.», έγραψε ο αμερικανός πρόεδρος σε ανάρτηση στο Truth Social

Η Raytheon (RTX) προειδοποιεί για πλήγμα 850 εκατ δολ. λόγω δασμών
Η Raytheon (RTX) ανέφερε έσοδα τριμήνου στα 20,3 δισ. δολάρια με κέρδη ανα μετοχή 1,47 δολ.

Bloomberg: Ο Μπέσεντ χαρακτήρισε «μη βιώσιμη» τη δασμολογική αντιπαράθεση με την Κίνα - Αναμένει αποκλιμάκωση
Όπως αναφέρει το Bloomberg, ο Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ έκανε αυτά τα σχόλια σε κλειστή συνάντηση με επενδυτές

Πώς αντιδρούν οι εταιρείες στους δασμούς Τραμπ
Αυξήσεις τιμών, αλλαγή προμηθευτών, μεταφορά παραγωγής και επενδύσεις είναι τα όπλα των εταιρειών απέναντι στους δασμούς Τραμπ

Λαγκάρντ: Ελπίζω ότι ο Τραμπ δεν θα απολύσει τον Πάουελ – Τι λέει για συμφωνία ΗΠΑ-ΕΕ
Η Λαγκάρντ δήλωσε ότι δεν θα σχολιάσει τις επιπτώσεις στις αγορές ενός γεγονότος που ελπίζει πως «δεν βρίσκεται καν στο τραπέζι»

Πρόωρες εκλογές στη Γαλλία εξετάζει ο Μακρόν
Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Γάλλος πρόεδρος προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την αυξημένη δημοτικότητά του που προέρχεται από τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο των ευρω-ατλαντικών σχέσεων