
Μετά τις πιέσεις που δέχθηκε, η Γερμανία αποφάσισε να στείλει άρματα μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία, σύμφωνα με ανακοίνωση της Καγκελαρίας. Επίσης, το Βερολίνο έδωσε την άδεια στις συμμαχικές χώρες της Γερμανίας να κάνουν το ίδιο για να ενισχύσουν την άμυνα του Κιέβου απέναντι στη ρωσική εισβολή.
Όπως γράφει το Reuters, η κυβέρνηση του Όλαφ Σολτς πιέζεται εδώ και εβδομάδες να στείλει τα άρματα μάχης και να επιτρέψει και σε άλλους συμμάχους του ΝΑΤΟ να πράξουν το ίδιο πριν από τις αναμενόμενες εαρινές επιθέσεις και από τις δύο πλευρές που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην αλλαγή της πορείας του πολέμου.
ΗΠΑ: Προς στροφή 180 μοιρών για τα Abrams – Ανοίγει ο δρόμος για αποστολή Leopard στην Ουκρανία;
Η κυβέρνηση Σολτς είχε καθυστερήσει την απόφαση, επιφυλασσόμενη για κινήσεις που θα μπορούσαν να ωθήσουν τη Ρωσία σε κλιμάκωση ή να παρασύρουν τη συμμαχία του ΝΑΤΟ να γίνει μέρος της σύγκρουσης.
Ανοίγει τον δρόμο και για άλλες χώρες η απόφαση
Η απόφαση της Γερμανίας ανοίγει τον δρόμο για άλλες χώρες, όπως η Πολωνία, η Ισπανία και η Νορβηγία, να προμηθεύσουν τα αποθέματά τους σε άρματα μάχης Leopard στην Ουκρανία.
«Η απόφαση αυτή ακολουθεί τη γνωστή μας γραμμή υποστήριξης της Ουκρανίας στο μέτρο των δυνατοτήτων μας. Ενεργούμε σε στενό συντονισμό σε διεθνές επίπεδο», δήλωσε ο Σολτς σε ανακοίνωσή του.
Ο στόχος είναι να δημιουργηθούν γρήγορα δύο τάγματα με άρματα μάχης Leopard 2 για την Ουκρανία, σημειώνεται, προσθέτοντας ότι η Γερμανία θα παράσχει σε πρώτη φάση 14 άρματα μάχης Leopard 2 από τα στρατιωτικά της αποθέματα.
Η εκπαίδευση των ουκρανικών στρατευμάτων στη Γερμανία θα ξεκινήσει σύντομα και η Γερμανία θα παράσχει επίσης υλικοτεχνική υποστήριξη και πυρομαχικά, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Η Γερμανία θα εκδώσει τις κατάλληλες άδειες μεταφοράς σε χώρες-εταίρους που θέλουν να παραδώσουν γρήγορα άρματα μάχης Leopard 2 από τα αποθέματά τους στην Ουκρανία.


Latest News

Παγκόσμια Ημέρα Νερού στις 22 Μαρτίου: Οι πολιτιστικές δράσεις του Δήμου Αθηναίων στην Πλατεία Κοραή
Ο Δήμος Αθηναίων και η Greenpeace δίνουν «Ραντεβού στις Βρύσες»για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού.

Νέα ανάρτηση Δοξιάδη: Δεν ήταν στο χέρι του Πρωθυπουργού να μείνω ως υφυπουργός
Τι ανάρτησε στα social media ο Αρίστος Δοξιάδης μετά την παραίτηση του από μέλος της κυβέρνησης

Μητσοτάκης: Από το Οικονομικών ανοίγει σήμερα ο κύκλος επισκέψεων στα υπουργεία
Στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο μετά τον ανασχηματισμό, το Σάββατο το πρωί, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην οικονομία ως έναν τομέα που δίνεται προτεραιότητα

Παραίτηση Δοξιάδη: Τα 50 εκατ. από το Ταμείο Ανάκαμψης και η εμπλοκή σε καρτέλ πριν ο «άριστος» Αρίστος υπουργοποιηθεί
Η παραίτηση Δοξιάδη κατάφερε να τελειώσει μια και καλή τις επικοινωνιακές εντυπώσεις του ανασχηματισμού. Η υπόθεση με το καρτέλ στα ξενόγλωσσα βιβλία, τα πρόστιμα της Επιτροπής Ανταγωνισμού και τα 50 εκατ. ευρώ απ' το Ταμείο Ανάκαμψης.

Την Τρίτη οι συνομιλίες Τράμπ με Πούτιν για την Ουκρανία
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε τα ξημερώματα ότι σχεδιάζει να μιλήσει με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν την Τρίτη.

Νέο μπλακ άουτ στην Κούβα
Συνεχίζεται το μπλακ άουτ στην Κούβα 24 ώρες μετά την ενεργειακή κατάρρευση

Τα πρώτα σύννεφα κοινωνικής δυσαρέσκειας για τον Τραμπ - Τι δείχνει δημοσκόπηση του NBC
Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση, το 54%, αποδοκίμασε τους χειρισμούς του Τραμπ στην οικονομία,

ΗΠΑ: Φονικοί ανεμοστρόβιλοι σαρώνουν τις νότιες και μεσοδυτικές πολιτείες
Καταστροφικοί ανεμοστρόβιλοι και τις καταιγίδες πλήττουν αρκετές νοτιοανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ.

Βόρεια Μακεδονία: Στην Ελλάδα 18 εγκαυματίες από την τραγωδία σε νυχτερινό κέντρο
Τη νοσηλεία όλων των εγκαυματιών από τη Βόρεια Μακεδονία που ζητήθηκε από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό πολιτικής προστασίας ανέλαβε η Ελλάδα

Παραιτήθηκε ο Αρίστος Δοξιάδης
Την παραίτησή του από τη θέση του υφυπουργού Έρευνας και Καινοτομίας του υπουργείου Ανάπτυξης ανακοίνωσε με ανάρτησή του ο Αρίστος Δοξιάδης