
Η Παπαστράτος, πιστή στο όραμά της για τη δημιουργία ενός εργασιακού περιβάλλοντος ισότητας και συμπερίληψης, κατέκτησε για μία ακόμη χρονιά δύο σημαντικές πιστοποιήσεις από διεθνείς, ανεξάρτητους φορείς.
Το 2019 η Παπαστράτος, πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα τότε, έλαβε την πιστοποίηση Equal Salary, αποδεικνύοντας ότι αποτελεί ένα εργασιακό περιβάλλον που παρέχει ίσες ευκαιρίες και ίσες αμοιβές.
Η εκ νέου αξιολόγηση που διενεργήθηκε από την PwC και η επαναπιστοποίησή της από το ανεξάρτητο, μη κερδοσκοπικό ίδρυμα EQUAL-SALARY επιβεβαιώνει τη δέσμευση της εταιρείας να αποτελεί έναν ισότιμο χώρο εργασίας χωρίς διακρίσεις φύλων, διασφαλίζοντας μισθολογική ισότητα για την παροχή ίδιας εργασίας και ίσες ευκαιρίες ανέλιξης σε όλους. Η Παπαστράτος παραμένει μέχρι και σήμερα η μοναδική εταιρεία που έχει λάβει την πιστοποίηση Equal Salary στη χώρα μας και, ως μέλος της μητρικής Philip Morris International (PMI) που έλαβε την αντίστοιχη παγκόσμια πιστοποίηση, με ισχύ ως το 2025, αποδεικνύει σταθερά ότι πρόκειται για έναν εργοδότη επιλογής που λειτουργεί με αίσθημα ισότητας και συμπερίληψης.
Παπαστράτος: Επενδύσεις 520 εκατ. ευρώ – Στο 20% το μερίδιο του IQOS στην ελληνική αγορά
Επιπρόσθετα, η Παπαστράτος βραβεύεται για ένατη συνεχή χρονιά ως «Κορυφαίος Εργοδότης» στην Ελλάδα για το 2023, από τον διεθνώς αναγνωρισμένο οργανισμό Top Employers Institute, για τις βέλτιστες πρακτικές της και την εργασιακή εμπειρία που προσφέρει στους ανθρώπους της. Παράλληλα, η μητρική εταιρεία PMI αναγνωρίστηκε για άλλη μία χρονιά ως «Κορυφαίος Εργοδότης», τόσο στην Ευρώπη όσο και παγκοσμίως.

Προτεραιότητα
Η Παπαστράτος έχοντας διαχρονικά ως προτεραιότητα τους ανθρώπους της, είναι αφοσιωμένη στην προσέλκυση ταλέντων, την ανάπτυξή τους και τη διαμόρφωση συνθηκών συμπερίληψης στο χώρο εργασίας. Η εταιρεία συνεχίζει με συνέπεια να προσφέρει ευκαιρίες εξέλιξης στους εργαζομένους της μέσω προγραμμάτων εκπαίδευσης που, μόνο το 2022 ξεπέρασαν τις 100.000 ώρες. Ακόμα, ήδη από το 2021 η εταιρεία είχε προχωρήσει στην κάλυψη του 41% των υψηλόβαθμων διευθυντικών θέσεων από γυναίκες, καθώς και στην παροχή γονικής άδειας επιπλέον 9 εβδομάδων σε σχέση με την ελληνική νομοθεσία, χορηγώντας συνολικά έως 18 εβδομάδες στο βασικό άτομο φροντίδας και έως 8 εβδομάδες στο δευτερεύον.
Με αφορμή τις δύο διακρίσεις, η Μαρία Πατακιούτη, Γενική Διευθύντρια Ανθρώπων και Κουλτούρας της Παπαστράτος και Ν.Α. Ευρώπης της PMI, δήλωσε: «Βασική προτεραιότητά μας παραμένει η διαμόρφωση ενός εργασιακού περιβάλλοντος, όπου οι άνθρωποί μας νιώθουν ξεχωριστοί και περήφανοι και ξεδιπλώνουν δημιουργικά τις δεξιότητες και τα ταλέντα τους, χωρίς κανενός είδους αποκλεισμούς και διακρίσεις. Η πιστοποίηση Equal Salary αλλά και η συστηματική αναγνώρισή μας ως “Κορυφαίος Εργοδότης” έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι η Παπαστράτος δεν είναι απλά ένας καλός εργοδότης αλλά ένας εργοδότης επιλογής. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε σταθερά στον ίδιο δρόμο, κρατώντας ως βασικούς κατευθυντήριους άξονες τις αρχές της ισότητας και της συμπερίληψης».


Latest News

H AI στην «πράσινη» ενεργειακή μετάβαση των επιχειρήσεων| H ιστορία της Avokado
Σε αυτό το επεισόδιο του BizSound φιλοξενούμε τον Βασίλη Νικολόπουλο, ιδρυτή και CTO της Avokado. Η εταιρεία παρέχει λύσεις στο κομμάτι της ενέργειας, με εργαλείο την τεχνητή νοημοσύνη.

Σε έξι μήνες αλλάζουν χέρια ΜΙΝΙΟΝ και Πύργος του Πειραιά – Οι διεκδικητές
Σε νέους ιδιοκτήτες ΜΙΝΙΟΝ και Πύργος του Πειραιά – Με ποιους μιλάει η Dimand και πώς έχει αλλάξει η «δεξαμενή» των επενδυτών - Ποια είναι η πολυεθνική που «μπήκε» στο εμβληματικό κτίριο του Πειραιά

Σε αναζήτηση ισορροπίας τα σούπερ μάρκετ - Από την πανδημία στο σοκ των ανατιμήσεων
Πώς εξελίσσεται η κατανάλωση στα ράφια των σούπερ μάρκετ - Ο ρόλος των αυξήσεων και η αντίδραση των νοικοκυριών

«Αυτονομείται» το παγωτό της Unilever στην Ελλάδα – Η νέα εταιρεία
Το σχέδιο της Unilever για το παγωτό – Η «προίκα» της Algida ICC και οι επιδόσεις του 2024 - Σε εξέλιξη η εθελουσία

Ο Τρύφων Νάτσης απέκτησε τις μετοχές Κάτσου και Γερμανού στη Lamda
Το ποσοστό της BHCML σε δικαιώματα ψήφου επί μετοχών στη Lamda ανήλθε σε ποσοστό 5,092% - Στο 8,624% η συμμετοχή του Τρύφωνα Νάτση

Coca Cola HBC: Ακυρώνει το event στο Καλλιμάρμαρο μετά το «μπλόκο» Μενδώνη
Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρείας

Lamda Development: Στο 5,092% η συμμετοχή της Breva Howard Capital του Νάτση
Προηγουμένως η Breva Howard Capital κατείχε ποσοστό 2,8291% στη Lamda Development - Τι αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας

Διανομή μερίσματος 0,03 ευρώ ανά μετοχή ανακοίνωσε η Trastor
Από τις 2 Απριλίου 2025, οι μετοχές της Trastor θα διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών χωρίς το δικαίωμα μερίσματος

Εγκρίθηκε η απορρόφηση δύο θυγατρικών της Metlen από την «Ευρωπαϊκοί Βωξίτες»
Η ολοκλήρωση της συγχώνευσης τελεί υπό την αίρεση των κατά νόμο απαιτούμενων εγκρίσεων των αρμόδιων οργάνων των συγχωνευόμενων εταιρειών

Αύξηση στις πωλήσεις, πτώση στα κέρδη για τη Revoil - Οι εκτιμήσεις για το 2025
Τo διοικητικό συμβούλιο θα προτείνει τη διανομή μερίσματος αντίστοιχου ποσού με τη χρήση του 2023