![Elounda Hills: Σε τροχιά υλοποίησης το τουριστικό project των 500 εκατ. ευρώ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/01/elounda-basic.png)
Στην τελική ευθεία έχει μπει το Elounda Hills, η μεγάλη τουριστική ανάπτυξη του μεγιστάνα Βιτάλι Μπορίσοφ στην Κρήτη.
Συγκεντρώνοντας εκτάσεις στον κόλπο Μιραμπέλλου στην Κρήτη για περισσότερο από μια δεκαετία ο Ρωσοισραηλινός επενδυτής ακινήτων διαθέτει αυτή τη στιγμή 950 στρέμματα με πάνω από 2 χιλιόμετρα παραλιακό μέτωπο.
Επενδύσεις πέντε αστέρων αλλάζουν τον τουρισμό
Εκεί μέσω της εταιρείας Mirum Hellas θα αναπτυχθεί το Elounda Hills, ένα μικτό τουριστικό συγκρότημα νέας γενιάς με έμφαση στην αειφορία.
Το εκτιμώμενο κόστος της συνολικής επένδυσης (μαζί με τις επανεπενδύσεις) ανέρχεται σε περίπου 500 εκατ. ευρώ.
Η χρηματοδότηση του έργου βασίζεται σε ίδια κεφάλαια της Mirum κατά 70% και σε τραπεζικό δανεισμό για το υπόλοιπο 30% για την εξασφάλιση του οποίου γίνονται ήδη σχετικές συζητήσεις. και προπωλήσεις κατοικιών.
![](http://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/01/Elounda-Hills-600x337.jpg)
Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντίνο Δέδε, αντιπρόεδρο της εταιρείας, «αυτήν την περίοδο έχει ξεκινήσει η διαδικασία της λήψης των απαιτούμενων εγκρίσεων για την πολεοδομική μελέτη και την Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Πιστεύουμε ότι αυτή θα ολοκληρωθεί έως τις αρχές Ιουνίου, ανοίγοντας στη συνέχεια τον δρόμο και για την εξασφάλιση των οικοδομικών αδειών. Στοχεύουμε στο να έχουμε ξεκινήσει την κατασκευή κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους».
Με ορίζοντα το 2030
Χτισμένο αμφιθεατρικά και με ανεμπόδιστη θέα στον κόλπο του Μιραμπέλου, η δομημένη επιφάνεια του έργου θα ανέλθει σε 130.000 – 140.000 τ.μ., που αντιστοιχεί σε περίπου 0,2 % του συνόλου της έκτασης.
Η ολοκλήρωση του έργου που περιλαμβάνει διάφορες φάσεις υπολογίζεται μέχρι το 2030, ενώ μέχρι το καλοκαίρι του 2026 θα έχει ολοκληρωθεί ένα σημαντικό μέρος.
Συνεργασία με την αμερικανική αλυσίδα 1 Hotels
Κεντρικό στοιχείο του project είναι ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων και branded κατοικίες, υπό την ομπρέλα και με τη συνεργασία του Luxury Hotel brand «One Ηotels», ως operator. Εξ ου και η εμπορική ονομασία θα είναι 1 Hotels & Homes Elounda Hills.
Η αλυσίδα 1 Hotels αποτελεί δημιούργημα των γόνων του αμερικανού ιδρυτή του ξενοδοχειακού ομίλου Starwood που πώλησαν την ομώνυμη αλυσίδα στον όμιλο Marriott το 2016.
Πρόκειται για ένα νέο, ηλικιακά, brand που αντιπροσωπεύει μια καινούρια σχολή σκέψης και μια φιλοσοφία, όπου η βιωσιμότητα, η αειφορία, η υπευθυνότητα κατέχουν κεντρική θέση.
Μέσω αυτής της συνεργασίας η Mirum θα αποκτήσει πρόσβαση στο κοινό των ΗΠΑ και η One Hotel θα κάνει πιο έντονη την παρουσία της στην Ευρώπη.
Τι θα περιλαμβάνει
Η ανοικοδόμηση του έργου, η οποία ξεκίνησε το πρώτο εξάμηνο του 2022, χωρίζεται σε δύο φάσεις.
Η πρώτη φάση περιλαμβάνει ένα πολυτελές ξενοδοχείο με 137 δωμάτια, 66 branded βίλες και 81 branded διαμερίσματα, παραλιακά κλαμπ, εστιατόρια και μια μαρίνα 64 θέσεων τη διαχείριση της οποίας θα αναλάβει η γνωστή εταιρεία Camper & Nicholson. Παράλληλα, θα δημιουργηθεί κι ένα μικρό μπουτίκ ξενοδοχείο 15 κλειδιών στον χώρο της μαρίνας.
Η δεύτερη φάση περιλαμβάνει επιπλέον 31 branded διαμερίσματα, 2 non branded βίλες και 80 non branded διαμερίσματα, καθώς και πρόσθετες σχετικές υποδομές και ανέσεις.
Εδώ πρέπει να διευκρινιστούν οι διαφορές branded με non branded κατοικιών:
Το εσωτερικό φινίρισμα των branded κατοικιών γίνεται με υψηλότερες προδιαγραφές και παραδίδονται πλήρως επιπλωμένες στα πρότυπα του πολυτελούς brand «1 hotel». Ενώ, οι non branded κατοικίες παραδίδονται χωρίς επίπλωση.
Συνολικά, θα δημιουργηθούν περί τις 300 κατοικίες.
Σημειώνεται ότι αυτή την περίοδο η Mirum διαπραγματεύεται με τον οίκο μόδας Ralph Lauren, για την δημιουργία των πρώτων βιλών (5-10) της ομώνυμης φίρμας στην Ελλάδα.
Οι τιμές πώλησης των branded κατοικιών ξεκινούν από το περίπου 1,5 εκατ. ευρώ και μπορεί να ξεπεράσουν τα 7,5 εκατ. ευρώ.
Η παρουσία της Mirum στην Ελλάδα
Ο όμιλος Mirum με δραστηριοποίηση στον κλάδο του premium real estate για περισσότερα από 25 χρόνια, έχει παρουσία στην Ελλάδα από το 2008 και είναι μια από τις λίγες διεθνείς εταιρείες που έχουν ενταχθεί στις Διαδικασίες Στρατηγικών Επενδύσεων του Ν. 3894/2010 (νόμος «Fast Track»).
Ανάμεσα στα έργα της Mirum στην Ελλάδα περιλαμβάνονται οι Mirum Villas στην Ελούντα, απέναντι από τη Σπιναλόγκα καθώς και το boutique ξενοδοχείο «Island Concept», στην περιοχή του Αγίου Νικολάου.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Τουρισμός: Πώς θα κινηθεί σε Ευρώπη και Ελλάδα- Τι δείχνει έρευνα του ΙΝΣΕΤΕ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/10/ot_tourismos_nisia-600x352.png)
Πώς θα κινηθεί ο τουρισμός σε Ευρώπη και Ελλάδα - Τι δείχνει έρευνα του ΙΝΣΕΤΕ
Ο εισερχόμενος τουρισμός και οι εξελίξεις στην παγκόσμια οικονομία και στις αγορές απασχολεί το ΙΝΣΕΤΕ
![Limnos Resort: Η επένδυση των 171 εκατ. ευρώ που θα αλλάξει την εικόνα της Λήμνου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/thumbnail_boubouras-3-600x438.jpg)
Βίλες, 2 πεντάστερα και μαρίνα - Η μέγα επένδυση της οικογένειας Μπούμπουρα στη Λήμνο
Σε διαβούλευση η επένδυση Limnos Resort - Τι περιλαμβάνει - Ποια είναι η οικογένεια Μπούμπουρα
![Από το Σαρακήνικο μέχρι τη Σαντορίνη: Οι 5 πληγές που γεννούν πολεοδομικές αυθαιρεσίες](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/08/sarakiniko05-600x400.jpg)
Σαρακήνικο, Σαντορίνη, Μύκονος: Οι 5 πληγές που γεννούν πολεοδομικές αυθαιρεσίες
Οι χρόνιες πολεοδομικές ασθένειες αναδεικνύονται από τις υποθέσεις δόμησης στο Σαρακήνικο, τη Σαντορίνη και τη Μύκονο - Ειδική σύσκεψη στο Μαξίμου εντός της εβδομάδας
![Σαντορίνη: Σύσκεψη Κεφαλογιάννη με τους τουριστικούς φορείς για το νησί – Τα μέτρα που έπεσαν στο τραπέζι](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/santorini-600x400.jpg)
Το μήνυμα Κεφαλογιάννη για τη Σαντορίνη στη σύσκεψη με τουριστικούς φορείς
Στο επίκεντρο τα μέτρα για τη διασφάλιση της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού προϊόντος στη Σαντορίνη
![Ξενοδοχεία: Πόσο συνεισφέρουν στην ελληνική οικονομία – Η Σαντορίνη… αντιστέκεται](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/XEE-600x395.jpg)
Πόσα προσφέρουν τα ξενοδοχεία στα κρατικά ταμεία - Ανθεκτική η Σαντορίνη [γραφήματα]
Τι έδειξε έρευνα του ΙΤΕΠ για τα ξενοδοχεία και την συμβολή τους στην ελληνική οικονομία - Καμία ακύρωση στη Σαντορίνη παρά το σεισμικό φαινόμενο
![Αεροδρόμια: Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί για τους ξένους τουρίστες [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/05/el.venizelos_aerodromio_680562846-1-600x386.jpg)
Τα ελληνικά αεροδρόμια που απογείωσαν οι ξένοι τουρίστες [γράφημα]
Η νέα μελέτη του ΙΝΣΕΤΕ καταγράφει αναλυτικά top αεροδρόμια της χώρας και τις κύριες αγορές τουρισμού το 2024
![Σαντορίνη: Χωρίς ακυρώσεις οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/santo-600x407.jpeg)
Το αισιόδοξο μήνυμα για τη Σαντορίνη - Αμείωτη η ροή των κρατήσεων στα ξενοδοχεία
«Καμία ακύρωση από τους τουρίστες στη Σαντορίνη, συνεχίζονται οι κρατήσεις» λέει στον ΟΤ ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων
![Τουρισμός: Ιούλιος, ο «καλύτερος» μήνας του 2024 [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/tourismos-600x401.jpg)
Νέο ρεκόρ στον τουρισμό - Ποιος ήταν ο «καλύτερος» μήνας το 2024 [γράφημα]
Η αύξηση των αφίξεων αεροπορικώς επιβεβαιώνει την δυναμική που έχει ο ελληνικός τουρισμός
![Σαντορίνη: Πόσο μπορούν να πλήξουν τα Ρίχτερ τα τουριστικά έσοδα της χώρας [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/07_02_ot_toyrist_ESODA_EXO-600x352.png)
Η Σαντορίνη σείεται - Τα Ρίχτερ στα τουριστικά έσοδα της χώρας [γράφημα]
Η Σαντορίνη δίνει το 4% των τουριστικών εσόδων της χώρας – Η πρώτη εκτίμηση σε ανάλυση της Εθνικής Τράπεζας για τις επιπτώσεις στον τουρισμό από τους σεισμούς
![Τουρισμός: Στα 29,3 εκατ. οι διεθνείς αφίξεις του 2024 – Οι top5 κύριες αγορές [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/touris-600x400.jpg)
Πόσοι τουρίστες ήρθαν πέρυσι - Το top5 των χωρών που «ψήφισαν» Ελλάδα [γράφημα]
Με εντυπωσιακούς ρυθμούς κινήθηκε ο τουρισμός πέρυσι - Τι δείχνει μελέτη του ΙΝΣΕΤΕ για τις «Διεθνείς Αεροπορικές Αφίξεις: 2023-2024»