Πάνω από τις 1.010 μονάδες συντηρείται το ελληνικό χρηματιστήριο αυτήν την ώρα, με την αγορά να βρίσκει σημαντικές στηρίξεις για να συνεχίσει και σήμερα την ανοδική της κίνηση. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,87% στις 1.012,70 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 36 εκατ. ευρώ.

Η αίσθηση που κυριαρχεί στην αγορά είναι ότι ο γενικός δείκτης θα μπορέσει να κρατήσει στο κλείσιμο της εβδομάδας τις 1.000 μονάδες, δίνοντας το μήνυμα ότι συντηρείται μια τάση που έχουμε να δούμε από το 2014. Ήταν ένας κύκλος, με πολιτική αβεβαιότητα, οικονομική συρρίκνωση, capital controls κλπ, που ενδεχομένως να κλείνει χρηματιστηριακά σήμερα, με την αγορά να χρειάζεται πάνω από 8 χρόνια για να επιστρέψει στα τετραψήφια επίπεδα.

Η ελληνική οικονομία

Βέβαια, η οικονομία έτρεξε την τελευταία διετία πολύ καλύτερα της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς, κάτι που “πλήγωνε” πολλούς εγχώριους επενδυτές. Ένα στοιχείο μάλιστα που φαίνεται και στο ενδεικτικό μέγεθος, για πολλούς αμφισβητήσιμο, της συνολικής κεφαλαιοποίησης του ΧΑ έναντι του ΑΕΠ, καθώς οι εισηγμένες αντιπροσωπεύουν λίγο πάνω από το 32,3% της αξίας αυτής. Και μπορεί αυτός ο δείκτης να μην αποτυπώνει τις προσδοκίες αρκετών χαρτοφυλακίων, αλλά είναι ενδεικτικός της έλλειψης εμπιστοσύνης μιας χρηματιστηριακής αγοράς που δέχτηκε πολλαπλά πλήγματα.

Σε επίπεδο τίτλων, η Βιοχάλκο ξεχωρίζει με το +4,34% που καταγράφει, με τις Aegean, Motor Oil, ΓΕΚ Τέρνα, Titan, ΕΛΧΑ, Μυτιληναίος, Ελλάκτωρ και Eurobank, να ακολουθούν με σημαντικά κέρδη. Θετικά κινούνται οι Alpha Bank, ΟΠΑΠ, ΟΛΠ, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, Πειραιώς, Jumbo και Ελληνικά Πετρέλαια, ενώ αρνητικά οι Λάμδα, Τέρνα Ενεργειακή, Σαράντης, Coca Cola, Autohellas και Εθνική.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Έρευνα: Οι 30 ελληνικές εισηγμένες με ΔΣ που έχουν τη μεγαλύτερη ποικιλομορφία
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Οι 30 ελληνικές εισηγμένες με ΔΣ που έχουν τη μεγαλύτερη ποικιλομορφία

Μεταξύ άλλων παράγοντες αξιολόγησης ήταν η συμμετοχή ανά φύλο, η διαφοροποίηση ως προς τις δεξιότητες των μελών, ο αριθμός μελών του μειοψηφούντος φύλου σε ηγετικές θέσεις