
Η κυβέρνηση της Ιταλίας ξεκίνησε επίσημες, αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με την γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa, για την πώληση του 40% της ιταλικής αεροπορικές εταιρείας Ita.
Η είδηση επιβεβαιώθηκε την Παρασκευή από το ιταλικό υπουργείο Οικονομικών.
Η προσφορά της γερμανικής εταιρείας θεωρείται συμβατή με το διάταγμα της ιταλικής κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση της Ιta. Η υπογραφή της προκαταρκτικής συμφωνίας αναμένεται τον Μάρτιο και της οριστικής τον Ιούνιο.
Προ των πυλών πρόταση της Lufthansa για την χρεοκοπημένη Alitalia
Από την Άνοιξη, ήδη, η Lufthansa θα έχει καθοριστικής σημασίας συμμετοχή στις εμπορικές επιλογές της Ita, ενώ μεσοπρόθεσμα ειναι πιθανό να προχωρήσει στην αγορά της πλειοψηφίας του πακέτου μετοχών της ιταλικής αεροπορικής εταιρείας, η οποία δημιουργήθηκε μετά το κλείσιμο της Alitalia.
Η συγκινητική τελευταία πτήση της Alitalia
Τίτλοι τέλους γράφτηκαν στις 15 Οκτωβρίου 2021 για την Alitalia, καθώς ύστερα από 75 χρόνια λειτουργίας η αεροπορική εταιρεία είπε «arrivederci», με την Ιταλία να αποχαιρετά και ένα κομμάτι της σύγχρονης ιστορίας της.
Στην τελευταία πτήση της εταιρείας από το Κάλιαρι της Σαρδηνίας στη Ρώμη, η συγκίνηση του πληρώματος και των επιβατών ήταν εμφανής.
Η κακοδιαχείριση, οι λάθος στρατηγικές επιλογές, αλλά και η συνεχώς αυξανόμενη ανάπτυξη των αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους, οδήγησαν την Alitalia στην οικονομική καταστροφή. Από το 2017, εξάλλου, ήταν σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης.
Έτσι, η Alitalia παρέδωσε στον διάδοχό της, την Ita, μια εντελώς αυτόνομη εταιρεία, που παρέλαβε το 1/4 των εργαζομένων της Alitalia και σχεδόν τα μισά αεροσκάφη.
Απ’ ό,τι φαίνεται, όμως, ούτε η Ita τα κατάφερε…


Latest News

Γιατί η Ευρώπη υστερεί στη δημιουργία υπερπλουσίων
Οι σημαντικές εμπορικές πρωτεύουσες στην Ευρώπη και οι επικερδείς τους βιομηχανίες, έδιναν την ευκαιρία για δημιουργία πλούτου αλλά τα «παλιά, καλά χρόνια» έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί.

Πυρηνική ενέργεια: Amazon, Google και Meta υποστηρίζουν τον τριπλασιασμό της έως το 2050
Οι τεχνολογικοί γίγαντες ακολουθούν τις τράπεζες ζητώντας νέους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής με πυρηνική ενέργεια για την κάλυψη των αυξανόμενων ενεργειακών απαιτήσεων και την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής

Τα αφεντικά των Blackstone και Goldman Sachs βλέπουν με καλό μάτι τις πολιτικές Τραμπ
Δύο φωνές που εκπροσωπούν την αφρόκρεμα των CEO στις ΗΠΑ εκθειάζουν τις πολιτικές Τραμπ

LNG: Πως ο υγρός «χρυσός» αναβάθμισε τις ΗΠΑ [γράφημα]
Για τις ΗΠΑ η εξόρυξη LNG είναι το ιερό δισκοπότηρο - Που ποντάρει ο Τραμπ
![Γροιλανδία: Ο ορυκτός πλούτος του νησιού που θέλει διακαώς ο Τραμπ [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/greenland1-600x400.jpg)
Τι κρύβει το υπέδαφος της Γροιλανδίας; [γράφημα]
Η Γροιλανδία, είναι πλούσια σε σπάνιες γαίες αλλά τα αποθέματα που μπορούν να ανακτηθούν φτάνουν το 1,5 εκατ. τόνους

Συναγερμός για τον «τυφώνα» Τραμπ - Τα σχέδια για να σωθεί εμπόριο 1,4 τρισ. δολ.
Οι δασμοί Τραμπ έχει προκαλέσουν αναστάτωση στα επιτελεία των επιχειρήσεων που προσπαθούν να καταστρώσουν σχέδια για να αμβλύνουν τις επιπτώσεις τους

Το αστρονομικό ποσό που έχασαν οι Αμερικανοί από επενδυτικές απάτες το 2024
Οι επενδυτικές απάτες περιλαμβάνουν γενικά ισχυρισμούς ότι ένας καταναλωτής θα έχει μεγάλες αποδόσεις επενδύοντας σε ένα νέο σύστημα κερδοφορίας

Το φλερτ της Κίνας με τους ξένους CEOs και η συνάντηση με τον Σι Τζινπίνγκ
Η Κίνα θέλει να φέρει πίσω μεγάλες ξένες επενδύσεις μετά από ένα κύμα φυγής

Η οργή κατά του Μασκ φτάνει και στην Tesla - Επιθέσεις με αυγά και μολότοφ
Ως απάντηση στην εκστρατεία του Μασκ ενάντια στις κυβερνητικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, στο στόχαστρο μπαίνουν φορτιστές και εκθεσιακοί χώροι της Tesla

Η ΕΕ εξετάζει τη δημιουργία νέων στρατιωτικών δορυφόρων για να μειώσει την εξάρτηση από τις ΗΠΑ
Το νέο δορυφορικό δίκτυο θα χρησιμοποιείται από την Ευρώπη για τον εντοπισμό απειλών και για τον συντονισμό της στρατιωτικής δράσης