O Τζέρεμι Χάντ δεσμεύθηκε να αντιμετωπίσει την ασθενή παραγωγικότητα της χώρας με μεταρρυθμίσεις για την εποχή μετά το Brexit. Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών άφησε να διαφανεί ότι θα εμείνει στις αυξήσεις φόρων που προκάλεσαν αντιδράσεις σε ορισμένους βουλευτές του Συντηρητικού του κόμματος.

Ο Χαντ, που σταθεροποίησε τις χρηματοοικονομικές αγορές μετά την αναταραχή που προκάλεσε ο «μίνι προϋπολογισμός» της πρώην πρωθυπουργού Λιζ Τρας πέρυσι τον Σεπτέμβριο, ετοιμάζεται να παρουσιάσει σχέδιο για την ανάπτυξη στην ανακοίνωση για τον προϋπολογισμό τον Μάρτιο.

Βρετανία: Μια «τέλεια καταιγίδα» για τον Ρίσι

«Η καλύτερη μείωση φόρων αυτή τη στιγμή είναι η μείωση του πληθωρισμού»

Σήμερα, ανταπάντησε στους ισχυρισμούς περί οικονομικής εξασθένισης της Βρετανίας και επικεντρώθηκε σε βιομηχανίες ανάπτυξης, όπως η ψηφιακή τεχνολογία, και στη στροφή σε νέες, υψηλής αξίας βιομηχανίες, όπως οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και η προηγμένη μεταποίηση.

«Η καλύτερη μείωση φόρων αυτή τη στιγμή είναι η μείωση του πληθωρισμού», δήλωσε, προσθέτοντας ότι η Βρετανία χρειάζεται να χρησιμοποιήσει την αποχώρησή της από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως καταλύτη για να μεταρρυθμίσει την οικονομία της χώρας και να την καταστήσει πιο παραγωγική.

«Η εμπιστοσύνη στο μέλλον ξεκινά με ειλικρίνεια για το παρόν και δεν θα πρέπει να αποφύγουμε τη μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζουμε, η οποία είναι η φτωχή μας παραγωγικότητα», δήλωσε ο Χαντ σε ομιλία του στο Λονδίνο.

Δεν έχει ανακτήσει το μέγεθος προ της πανδημίας

«Το σχέδιό μας για μακροπρόθεσμη ευημερία αντιμετωπίζει άμεσα αυτή την πρόκληση. Είναι ένα σχέδιο που κατέστη απαραίτητο, ζωντανό και δυνατό από το Brexit, το οποίο θα επιτύχει εάν γίνει καταλύτης για τις τολμηρές επιλογές που χρειάζεται να κάνουμε».

Ο ίδιος δήλωσε ότι οι δηλώσεις περί εξασθένισης της οικονομίας δεν αντανακλούν το γεγονός ότι η βρετανική οικονομία αναπτύχθηκε περισσότερο από τη Γαλλία και τη Γερμανία από το 2010. Οι πιο πρόσφατες συγκρίσεις, ωστόσο, είναι λιγότερο ευνοϊκές: σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η Βρετανία είναι η μοναδική οικονομία από την Ομάδα των 7 (G7) που δεν κατάφερε να ανακτήσει το προ της πανδημίας μέγεθός της έως το τρίτο τρίμηνο του 2022.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα