Η απόρρητη επιστολή του προέδρου της ΑΔΑΕ, κ. Χρ. Ράμμου, σχετικά με την έρευνά του – ύστερα από το αίτημα του Αλέξη Τσίπρα – εάν παρακολουθούνται συγκεκριμένα πρόσωπα αποτέλεσε την θρυαλλίδα για την πρόταση μομφής.
Ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως η επιστολή επιβεβαιώνει ότι 6 πρόσωπα παρακολουθούνταν και ανέφερε συγκεκριμένα ονόματα στη Βουλή.
Ουδείς άλλος αρχηγός/ εκπρόσωπος κόμματος αναφέρθηκε σε ονόματα, ούτε αμφισβήτησε ότι ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ με την επιστολή του διαπιστώνει τις παρακολουθήσεις.
Αλλά, ήλθε σήμερα ο πρωθυπουργός να εγκαλέσει τον κ. Τσίπρα δηλώνοντας πως δεν υπάρχουν ονόματα στην επιστολή.
Μάλιστα, τον προκάλεσε και του έδωσε τον λόγο να απαντήσει.
Καταψηφίστηκε η πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης
Από τις απαντήσεις και τον διάλογο συνάγεται ότι η επιστολή Ράμμου δεν καταγράφει ονόματα, καθώς παρά το απόρρητό της ενδέχεται να μην επιτρέπεται νομικά.
Άλλωστε, ο κ. Τσίπρας είχε δηλώσει νωρίτερα στη Βουλή, πως ο ίδιος επέλεξε να πει ονόματα, υπονοώντας ότι δεν αναφέρονται στην επιστολή.
Έτσι, ο κ. Μητσοτάκης βρήκε μία ευκαιρία να επιχειρήσει να «στριμώξει» τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ο έμπειρος και έγκριτος δικαστικός, πρόεδρος της Αρχής, είναι βέβαιον ότι με κάποιον τρόπο υπαινίσσεται στις διατυπώσεις της επιστολής του πως για τους 6 που ζητούσε πληροφορίες με το αίτημά του ο κ. Τσίπρας, διαπιστώθηκε παρακολούθηση.
Όμως, αυτά είναι αναλύσεις και εκτιμήσεις χωρίς να έχει ουδείς δει την επιστολή,το διαβιβαστικό, τι και πως περιγράφει, όπως και το ερώτημα του κ. Τσίπρα. Ίσως και να μην έχει σημασία για κάποιους μπροστά στο μείζον ζήτημα δημοκρατίας που έχει προκύψει.
Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έθεσε ερωτήματα με ονόματα και αριθμούς τηλεφώνων που ανήκουν στα συγκεκριμένα πρόσωπα.
Kαι η επιστολή του κ. Τσίπρα είναι σαφής. Σε αυτήν απαντά ο κ. Ράμμος:
Είτε η επιστολή Ράμμου αναφέρει ότι … στο ερώτημά σας για τα 6 πρόσωπα ή αριθμούς τηλεφώνων προκύπτει επισύνδεση από την ΕΥΠ, είτε με άλλον τρόπο το επιβεβαιώνει. Και είναι προφανές ότι η συζήτηση είναι περί όνου σκιάς.
Πληροφορίες κάνουν λογο για διατύπωση του κ Ράμμου :«Υπουργός και πέντε ανώτατα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων»….«για λόγους εθνικής ασφαλείας, στην πρώτη περίπτωση από τον Νοέμβριο του 2020 ως τον Ιούνιο του 2021 και στη δεύτερη κατηγορία περιπτώσεων συνολικά από τον Ιούλιο του 2020 ως τον Μάιο του 2022».
Η πρώτη περίπτωση αναφέρεται στον κ. Κωστή Χατζηδάκη και η δεύτερη στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.
Το δημόσιο συμφέρον και η ενημέρωση της κοινής απαιτούν διαφάνεια.
Για να μην παίζουμε «κρυφτούλι» και τις «κουμπάρες» ας δοθεί στη δημοσιότητα και η επιστολή του κ. Ράμμου για να κρίνουν ορθά όλοι, αν και τα πράγματα είναι «φως φανάρι».
Πηγή: in.gr
Latest News
Στον ρυθμό των Ρίχτερ συνεχίζει η Σαντορίνη - Νέες κατολισθήσεις
Για ακόμη μία ημέρα οι Κυκλάδες ταρακουνιούνται από τους αλλεπάλληλους σεισμούς στην περιοχή ανάμεσα σε Σαντορίνη και Αμοργό
Περίπου 2.500-2.700 επιβάτες θα έχουν φύγει με πτήσεις της Aegean από Σαντορίνη Δευτέρα και Τρίτη
Για σήμερα Τρίτη 4 Φεβρουαρίου έχει ήδη προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν επίσης 8 πτήσεις
Συνεχίζεται η σεισμική δραστηριότητα στη Σαντορίνη- Διυπουργική σύσκεψη το πρωί
Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην περιοχή, με τους ειδικούς να αφήνουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα
Ελ Σαλβαδόρ: Ανοίγει τις φυλακές του για τους «επικίνδυνους εγκληματίες» που απελαύνονται από τις ΗΠΑ
Το Ελ Σαλβαδόρ είναι ένας από τους στενότερους συμμάχους των Ηνωμένων Πολιτειών στη Λατινική Αμερική
Έντονα καιρικά φαινόμενα και την Τρίτη – Πού θα χτυπήσουν καταιγίδες
Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, αναμένονται κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες μέχρι και τις πρωινές ώρες στην ανατολική Στερεά
Τραμπ: Ο Μασκ λαμβάνει αποφάσεις μόνο με τη σύμφωνη γνώμη μου
Ο Τραμπ δεν έχει δει μέχρι στιγμής να υπάρχει κάποια σύγκρουση συμφερόντων
Σείεται η γη στη Σαντορίνη – Κατολισθήσεις στην καλντέρα
Σε βίντεο καταγράφεται ο ήχος των συνεχών δονήσεων στη Σαντορίνη ενώ παράλληλα διακρίνονται κατολισθήσεις στην καλντέρα
Το «πάντα περίπλοκο» θέμα της Ευρωπαϊκής Άμυνας στο τραπέζι της Συνόδου Κορυφής
Η Ευρωπαϊκή Άμυνα και κυρίως οι δαπάνες που απαιτεί ενόψει των νέων προκλήσεων συζητούνται από τους ευρωπαίους ηγέτες στη Σύνοδο Κορυφής
Συνεχείς σεισμικές δονήσεις στη Σαντορίνη - Οι εκτιμήσεις των σεισμολόγων
Οι επιστήμονες τονίζουν ότι οι σεισμοί δεν συνδέονται με το ηφαίστειο - Εγκαταλείπουν μαζικά τη Σαντορίνη
Μητσοτάκης στους FT: Η Ευρώπη πρέπει να δαπανήσει περισσότερα για την άμυνα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρει πως «εάν η Ένωσή μας πρόκειται να παραμείνει πυλώνας ειρήνης και σταθερότητας, πρέπει να αποκτήσουμε μια ισχυρή, ενιαία και αξιόπιστη αποτρεπτική ικανότητα».