Οι δύο νέες δημοσκοπήσεις που δημοσιοποιήθηκαν χθες από τα κανάλια Attica και Open και τις εταιρείες Prorata και MRB αντίστοιχα, έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Κατ’ αρχάς προέρχονται από εταιρείες που βρίσκονται πιο κοντά στην αντιπολίτευση (αν υπάρχει κάτι τέτοιο) ή γενικά δεν έβγαζαν ποτέ τις τεράστιες διαφορές των 10 και 12 μονάδων που βλέπαμε κατά καιρούς.
Σύμφωνα με το βαρόμετρο της Prorata, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συντηρεί προβάδισμα πέντε μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ (31% – 26%), το ΠΑΣΟΚ υποχωρεί στο 9%, ενώ οι αναποφάσιστοι ανέρχονται σε 15,5%.
Στη δημοσκόπηση της MRB, στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει 30,2% (από 29,1% το Νοέμβριο) έναντι 24,3% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ (από 23%), δηλαδή διαφορά 5,9 ποσοστιαίων μονάδων.
Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με 10,5% (από 11,5%), το ΚΚΕ με 5% (5%), η Ελληνική Λύση με 4,4% (από 4,5%) και το ΜέΡΑ25 με 2,9% (από 3%).
Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των έγκυρων, η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ μεγαλώνει και φτάνει τις 6,4 μονάδες, με τα ποσοστά των κομμάτων να καθορίζονται ως εξής:
ΝΔ: 32,7%
ΣΥΡΙΖΑ: 26,3%
ΠΑΣΟΚ: 11,4%
ΚΚΕ: 5,4%
Ελληνική Λύση: 4,8%
ΜέΡΑ25: 3,1%
Αυτό που συμπεραίνουμε κατ’ αρχάς είναι ότι το πρώτο κόμμα παραμένει η ΝΔ και ότι η διαφορά αν και μειώνεται είναι ακόμη μεγάλη. Οι 5 και 6 μονάδες δεν είναι αμελητέες.
Όμως, βλέπουμε και μεγάλα ποσοστά αναποφάσιστων που θα κρίνουν τις εκλογές, τουλάχιστον τη διαφορά την πρώτη Κυριακή.
Επίσης, φαίνεται ότι παρά τα όσα έχουν γίνει, παρά το στρίμωγμα στην κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να πλησιάσει σε απόσταση που θα λέγαμε ότι είναι στα όρια του στατιστικού λάθους. Κι αυτό θα πρέπει να το εξετάσουν καλά στην Κουμουνδούρου.
Αναβάθμιση, αλλά και τρόμος για τα δάνεια
Ενδεχόμενη αναβάθμισης της ελληνικής οικονομίας από την Fitch θα είναι ένα πολύ καλό «δώρο» στην κυβέρνηση στο δρόμο προς τις εκλογές. Διότι θα άνοιγε έναν κύκλο αναβαθμίσεων και από τους άλλους οίκους αξιολόγησης και θα έφερνε πιο κοντά την επενδυτική βαθμίδα.
Πιο κοντά μετά τις εκλογές εννοείται και σίγουρα το δεύτερο εξάμηνο του 2023. Πάντως, θα ήταν κακό νέο για την ελληνική οικονομία, αν και κάποιοι δείκτες, λιγότερο μακροοικονομικοί δεν είναι και τόσο καλοί.
Δείτε τα «φέσια» που ανακοινώθηκαν για το 11μηνο του 2022. Δείτε και τι συμβαίνει με τα «κόκκινα» δάνεια και γενικώς με τη δυσκολία που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά να εξυπηρετήσουν τις μηνιαίες δόσεις, μετά την αύξηση των επιτοκίων.
Και μιας και μιλάμε για επιτόκια, έρχεται κι άλλη αύξηση στη συνεδρία της ΕΚΤ την 1η Φεβρουαρίου, άρα νέα αύξηση στις δόσεις των δανείων. Το θέμα είναι πόσο μεγάλη θα είναι αυτή η αύξηση στα επιτόκια…
Το 40ήμερο των εκλογών και η Τουρκία
Αν οι εκλογές γίνουν στις 9 Απριλίου, δηλαδή… μετά Βαϊων και κλάδων, και οι δεύτερες εκλογές οριστούν για 16 ή 21 Μαίου, θα έχουμε υπηρεσιακή κυβέρνηση για περίπου 40 ημέρες.
Όχι και μικρό χρονικό διάστημα, αν σκεφτεί κανείς τις εξ ανατολών προκλήσεις που μπορεί να ενταθούν με φόντο τις τουρκικές εκλογές της 14ης Μαίου. Οι πληροφορίες λένε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει πάρει διαβεβαιώσεις από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού για ήρεμες κάλπες, κάτι που ενισχύεται και από εγγυήσεις που έχει πάρει η ExxonMobil από την κυβέρνηση Μπάιντεν, ότι η Τουρκία δεν θα βάλει φωτιά στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.
Πάντως, με τις εκλογές στις 9 Απριλίου, οι διερευνητικές εντολές θα πρέπει να ξεκινήσουν τη Μεγάλη Εβδομάδα. «Γολγοθάς» δηλαδή για τα κόμματα και «γκρίνια» από την Εκκλησία για την επιλογή αυτή.
Αν και δεν θα έπρεπε. Το αν θα συζητούν τα κόμματα την πιθανότητα σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας, δε νομίζουμε ότι μπορεί να επηρεάσει τα θρησκευτικά αισθήματα των πολιτών.
Και μια υποσημείωση: Ακούγεται ότι η ΝΔ δεν θα κάνει καθόλου χρήση της διερευνητικής εντολής και θα πει «να περάσει ο επόμενος».
Ολα αυτά είναι σενάρια βεβαίως…
Οι καλλιτέχνες πιέζουν…
Δεν θα έχει καλά ξεμπερδέματα η κυβέρνηση με την υπόθεση των καλλιτεχνών και των προσόντων τους. Οι συγκεντρώσεις που έχουν κάνει είναι μεγάλες, τώρα προγραμματίζουν και 48ωρη απεργία την 1η και 2α Φεβρουαρίου ενώ συναντήθηκαν με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Η αντίδραση στην υποβάθμιση, όπως υποστηρίζουν των σπουδών και του επαγγέλματός τους, είναι μεγάλη και διαρκής και θα συνεχιστεί και στην προεκλογική περίοδο.
Κάτι μου λέει ότι το σκέφτονται σοβαρά πλέον στο υπουργείο Πολιτισμού να αλλάξουν κάποιες επίμαχες διατάξεις και να ηρεμήσουν τα πράγματα. Διότι οι καλλιτέχνες έχουν στο πλευρό τους και μεγάλο μέρος του κόσμου, οπότε στην κυβέρνηση δεν θα ρίσκαραν μια μετωπική σύγκρουση με τους ηθοποιούς και όχι μόνο…
Θέλει και η νύφη Attica, θέλει και ο γαμπρός Thrivest
Αμα θέλει η νύφη κι ο γαμπρός… λέει ο λαός. Κάτι τέτοιο ισχύει στην περίπτωση της Attica Bank και του ενδιαφερόμενου για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας, δηλαδή της εταιρείας των επιχειρηματιών Μπάκου – Καϋμενάκη και Εξάρχου.
Πεθερός δεν υπάρχει στη συγκεκριμένη περίπτωση, αλλά χθες η τράπεζα με ανακοίνωσή της δηλώνει ότι το διοικητικό συμβούλιο ενέκρινε την έναρξη συζητήσεων με την Thrivest και την ανταλλαγή πληροφοριών και στοιχείων με τον ενδιαφερόμενο σε σχέση με τη συμμετοχή του σε αυτή.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι κατόπιν και σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, πως μέχρι σήμερα δεν έχει ληφθεί καμία πρόταση ή απόφαση περί συγχώνευσης της Τράπεζας με οποιοδήποτε χρηματοπιστωτικό ίδρυμα. Περαιτέρω το πλήρες νέο Business & Capital plan της Τράπεζας στο πλαίσιο της κεφαλαιακής της ενίσχυσης θα υποβληθεί στις αρμόδιες εποπτικές αρχές στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα».
Τυπικές οι ανακοινώσεις, άλλωστε στο παρασκήνιο έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις για συμμετοχή της Thrivest στην ΑΜΚ. Ενδιαφέρον έχει η διάψευση της συγχώνευσης της Attica Bank με άλλη τράπεζα.
Διότι πολλά έχουν γραφτεί σχετικά με το αν θα μπορούσε στο άμεσο μέλλον να δημιουργηθεί μια πέμπτη μεγάλη τράπεζα με συγχώνευση της Attica με την Παγκρήτια και όποια άλλη «μικρή» θα μπορούσε να μπει στο σχήμα.
Το ξαναλέμε: Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον ο τραπεζικός κλάδος το επόμενο διάστημα. Και στις μη συστημικές τράπεζες αλλά και σε ό,τι αφορά τα ποσοστά του ΤΧΣ στις συστημικές τράπεζες και ποιοι θα τα αποκτήσουν.
Απώλεια για το real estate
Οποιος γνωρίζει από το real estate της Κύπρου (αλλά και της Ελλάδας) καταλαβαίνει ότι ο θάνατος του Ηλία Δανού είναι μια θλιβερή είδηση. Ο Ηλίας Δανός, γιος του πολύ γνωστού συμβούλου ακινήτων και ιδιοκτήτης της εταιρείας Δανός και Συνεργάτης, πέθανε σε ηλικία 85 ετών.
Ηταν ιδρυτής και πρόεδρος του Ομίλου Δανός Διεθνείς Σύμβουλοι και Εκτιμητές Ακινήτων.
Ο Ηλίας Δανός γεννήθηκε στη Λόφου το 1938, ήταν κάτοικος Λευκωσίας, λάτρης της γης, της τοπογραφίας και της φύσης. Σε ηλικία 30 ετών εγκαταλείπει την αστυνομική δύναμη Κύπρου για να ακολουθήσει αυτό που πραγματικά αγαπούσε, την ενασχόληση με τη γη. Το 1968 ανοίγει ένα μικρό γραφείο κτηματομεσιτικών υπηρεσιών στη Λευκωσία παρέχοντας αρχικά υπηρεσίες διαχωρισμού οικοπέδων και αγοροπωλησιών ακινήτων.
Σε αυτό το ξεκίνημα διαπιστώνει ότι η εξάσκηση του επαγγέλματος του Κτηματομεσίτη στην Κύπρο δεν διέπεται από οποιοδήποτε νομοθετικό πλαίσιο. Το 1974 με μια ομάδα φίλων και συνεργατών του πρωτοστατεί στην ίδρυση του Συνδέσμου Κτηματομεσιτών και ακολούθως, το 1987, του Συμβουλίου Εγγραφής Κτηματομεσιτών, στο οποίο διορίζεται ως ο πρώτος πρόεδρος και εγγράφεται ως ο πρώτος εγγεγραμμένος κτηματομεσίτης. Έλαβε μέρος στον απελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ 55-59. Το 1995 ο όμιλος ΔΑΝΟΣ επεκτείνεται σε Ελλάδα και Βαλκάνια με Διευθύνων Σύμβουλο τον υιό του Πάνο Δανό και συνεταίρους τους Αντώνη Αργιανίδη και Γιάννη Παρασκευόπουλο.
Ο Ηλίας Δανός έκανε σπουδαία δουλειά στον τομέα του real estate και ο γιος του Πάνος, συνέχισε με την ίδια δυναμική την εταιρεία, ειδικά εδώ στην Ελλάδα, αλλά και στα Βαλκάνια.
Σημαντικές προτάσεις για το δημογραφικό
Το δημογραφικό πρόβλημα είναι το νούμερο ένα ζήτημα για την Ελλάδα, κι αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα η Ελλάδα θα μείνει χωρίς Ελληνες και τα ασφαλιστικά ταμεία θα καταρρεύσουν.
Για το λόγο αυτό είναι χρήσιμες οι προτάσεις που κατατίθενται, αρκεί και το κράτος να μπορεί να τις ακούσει και να υλοποιήσει κάποιες από αυτές.
Το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, σε συνεργασία με την Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος, ανακοίνωσε δέσμη έξι προτάσεων, η οποία θα συμβάλλει σημαντικά στη στήριξη της γεννητικότητας, μέσω κατάλληλων κινήτρων και παροχών.
Οι προτάσεις είναι οι εξής:
1) Να ορισθεί το όριο φτώχειας ως αφορολόγητο ποσό εισοδήματος για τις οικογένειες με τρία παιδιά και άνω, με τις ανάλογες προσαυξήσεις.
2) Να υπολογίζεται ο ΕΝΦΙΑ σε συνάρτηση με τις πραγματικές ανάγκες στέγασης μιας οικογένειας με παιδιά.
Ο υπολογισμός του ΕΝΦΙΑ πρέπει να εξαιρεί τα ελάχιστα τ.μ. που είναι αναγκαία για την αξιοπρεπή διαβίωση των οικογενειών με παιδιά. Στην κατεύθυνση της κοινωνικής και φορολογικής δικαιοσύνης και της αξιοπρεπούς διαβίωσης προτείνουμε,
για τις τρίτεκνες οικογένειες (δύο γονείς και τρία εξαρτώμενα παιδιά), τα πρώτα 100 τ.μ. να υπολογίζονται με 50% μειωμένο ΕΝΦΙΑ.
για τις πολύτεκνες οικογένειες, τα πρώτα 100 τ.μ. να υπολογίζονται με 75% μειωμένο ΕΝΦΙΑ.
3) Άρση κριτηρίων πολυτελούς διαβίωσης για τις πολύτεκνες οικογένειες σε όλα τα κοινωνικά επιδόματα (θέρμανσης, στεγαστικού, ενοικίου κ.α.).
4) Στεγαστική πολιτική
Το Κράτος οφείλει να ασκήσει ισχυρή πολιτική κοινωνικής στέγασης για να δώσει ώθηση στις οικογένειες με παιδιά. Προτείνουν:
Με την απόκτηση του 4ου παιδιού, μείωση του κεφαλαίου του στεγαστικού δανείου κατά 20% για υπάρχοντα δάνεια και επιδότηση των δόσεων για δύο έτη για τα νέα στεγαστικά δάνεια, που υπογράφονται μετά την απόκτηση του 4ου παιδιού.
Με την απόκτηση του 5ου παιδιού, μείωση του κεφαλαίου του στεγαστικού δανείου κατά 30% για υπάρχοντα δάνεια και επιδότηση των δόσεων για τρία έτη για τα νέα στεγαστικά δάνεια, που υπογράφονται μετά την απόκτηση του 5ου παιδιού.
Άτοκα στεγαστικά δάνεια για τρίτεκνους – πολύτεκνους, (δέσμευση κυβέρνησης). Ας σημειωθεί άλλωστε ότι ισχύει ακόμη (δεν έχει καταργηθεί) αλλά, δυστυχώς, δεν εφαρμόστηκε ποτέ η διάταξη του άρθρου 52 του Ν. 2082/1992 περί άμεσης στεγαστικής συνδρομής των πολυτέκνων που αποκτούν το έβδομο (7ο) παιδί.
Βελτιώσεις στον Νόμο 5006/2022:
Ø Για το σύνολο των οικογενειών με παιδιά, το είδος του ακινήτου που μπορεί να αγοραστεί με το χαμηλότοκο δάνειο, να μην είναι υποχρεωτικά επί οικοδομής και μόνο, αλλά να αφεθεί ελεύθερο, ώστε να περιλαμβάνει οποιαδήποτε κατηγορία ακινήτου που μπορεί να καλύψει στεγαστικές ανάγκες.
Ø Να αφαιρεθούν τα ηλικιακά και εισοδηματικά κριτήρια για τους πολυτέκνους, σύμφωνα με πάγια νομολογία του ΣτΕ, τόσο για τα στεγαστικά δάνεια όσο και για την διάθεση ακινήτων του δημοσίου έναντι ελεγχόμενου μισθώματος, ενώ για την διάθεση ακινήτων του δημοσίου οι πολύτεκνοι θα πρέπει να χαρακτηριστούν ως ευάλωτη κοινωνική ομάδα.
Ø Να ενταχθούν στις διατάξεις του νομοσχεδίου οι πολύτεκνοι, που έχουν ήδη στεγαστικά δάνεια.
5) Κοινωνικό μέρισμα – να λαμβάνεται πρόνοια για τις πολύτεκνες οικογένειες
Από το εκάστοτε κοινωνικό μέρισμα που προκύπτει ως θετικό πλεόνασμα από την ετήσια εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού, θα πρέπει να ενισχύονται καθολικά και οι γονείς που έχουν την πολυτεκνική ιδιότητα, χωρίς εισοδηματικά ή άλλα κριτήρια, αναλογικά ως προς το πλήθος των παιδιών τους .
6) Εξαίρεση από το τεκμαρτό εισόδημα των προστατευόμενων τέκνων κάθε οικογένειας
Η περιστασιακή αμοιβή των προστατευόμενων τέκνων μιας οικογένειας, με ταυτόχρονη υπαγωγή τους στο τεκμαρτό εισόδημα, δημιουργεί πλασματικό εισόδημα τόσο για τα τέκνα όσο και για την οικογένεια, με αποτέλεσμα την υπέρμετρη φορολογική τους επιβάρυνση, με συνέπεια τη δημιουργία κινήτρων για φοροδιαφυγή. Το εισόδημα των προστατευόμενων τέκνων (18ο έτος ή 25ο εφόσον σπουδάζουν) θα πρέπει να εξαιρείται από την προσμέτρηση στο τεκμαρτό εισόδημα για τα τέκνα ατομικά και την οικογένεια συνολικά.
Η ευρωπαϊκή απάντηση στην Κίνα
Το Global Gateway στοχεύει να κινητοποιήσει έως και 300 δισεκατομμύρια ευρώ σε δημόσιους και ιδιωτικούς πόρους έως το 2027 για τη χρηματοδότηση έργων υποδομής της ΕΕ στο εξωτερικό. Πρόκειται για την απάντηση της Ευρωπαϊκής Ενωσης στον νέο Δρόμο του Μεταξιού της Κίνας με έργα υποδομής που επεκτείνονται σε όλον τον κόσμο. Σύμφωνα με έγγραφο που έχει στα χέρια του το «Politico», φαίνεται ότι η Παγκόσμια Πύλη της Ευρώπης αρχίζει να λαμβάνει «σάρκα και οστά».
Οπως δημοσίευσε το «Politico», τα πρώτα έργα του Global Gateway της ΕΕ περιλαμβάνουν ένα ψηφιακό καλώδιο κάτω από τη Μαύρη Θάλασσα, ένα υποθαλάσσιο καλώδιο οπτικών ινών για τη σύνδεση των χωρών της Μεσογείου και της Βόρειας Αφρικής και ένα φράγμα και ένα υδροηλεκτρικό εργοστάσιο στο Καμερούν. Αυτά είναι μερικά μόνο από τα 70 έργα στα οποία η ΕΕ δίνει προτεραιότητα φέτος στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Πύλης. Συγκριτικά, πάντως, η Κίνα έχει επενδύσει σχεδόν 2,3 τρισεκατομμύρια δολάρια σε σχεδόν 4.000 υπερπόντια επενδυτικά και κατασκευαστικά έργα από το 2005 – δίνοντας στο Πεκίνο ένα μεγάλο προβάδισμα, την ώρα που η ΕΕ ξεκινά την προσπάθειά της να επεκτείνει την οικονομική της εμβέλεια.
Κερδίζουν έδαφος τα e-φαρμακεία
Με ρυθμό ανάπτυξης της τάξης του 13% κινήθηκε η αξία των ηλεκτρονικών πωλήσεων ακόμη και μετά το πέρας των επιπτώσεων του κορωνοϊού στον κλάδο των οnline φαρμακείων το 2022 συγκριτικά με το 2021. H συνολική αξία των αγορών στα οnline φαρμακεία άγγιξε τα 271 εκατ. ευρώ με ΦΠΑ, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Convert Group. Η έκθεση καταγράφει σημαντικές εκπτώσεις στα προϊόντα που πωλήθηκαν online με κατά μέσο όρο 41% έκπτωση επί της προτεινόμενης λιανικής τιμής των κατασκευαστών.
Βελτίωση καινοτομίας, αλλά…
Η Ελλάδα ταξινομείται ως μεσαίου επιπέδου καινοτόμα χώρα και βρίσκεται στο 80,2% της ΕΕ. Αυτή η επίδοση είναι χαμηλή, ωστόσο εντυπωσιάζει ότι από το 2014 και ύστερα η χώρα σημείωσε μια εντυπωσιακή αύξηση, πολύ ψηλότερη από αυτό που ίσχυε για τον μέσο όρο της ΕΕ. Αυτό αναφέρει η μελέτη της Ιωάννας Σαπφούς Πεπελάση, ομότιμης καθηγήτριας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, η οποία αξιολογεί τα δεδομένα όπως αυτά καταγράφονται στο Regional Innovation Scoreboard και στην πλατφόρμα του Elevate Greece. Σύμφωνα με τη μελέτη, η Αττική και η Κρήτη είναι οι πιο καινοτόμες ελληνικές περιφέρειες ενώ το ελληνικό startup οικοσύστημα κατέχει παγκοσμίως στα social and leisure τη 17η θέση, στις μεταφορές την 33η και στο food tech την 34η, ενώ σε 1.000 πόλεις (startup ecosystems) παγκοσμίως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη κατέχουν αντίστοιχα την 132η και την 507η θέση. Στην πρώτη τριάδα διεθνώς βρίσκονται το Σαν Φρανσίσκο, η Νέα Υόρκη και το Πεκίνο.
Latest News
Αμερικανική σκιά στο ΧΑ, τα ραντεβού της Lamda στο Μονακό τα νέα project της ΔΕΗ, το δίωρο Κοντόπουλου – Γεράρδου, τα ΙΧ των ξένων μάνατζερ
Αμερικανικές εκλογές
Η χρηματιστηριακή «μεταμόρφωση», το μέτωπο των τραπεζών, παράλυση στους ΟΤΑ, ο πονοκέφαλος του Τζιτζικώστα, το καμπανάκι για τον τουρισμό της Αθήνας, οι αλλαγές στην Coca Cola HBC
Ο… άλλος Νοέμβριος
Το σινιάλο στις τράπεζες, ο «εξαφανισμένος» τεχνικός σύμβουλος του ΟΠΕΚΕΠΕ, τα «σύννεφα» της ακρίβειας, αλλαγή ρόλων στον ΟΤΕ, τι περιμένουμε από Aktor
DTCs σε fast track
Οι επιχειρηματίες μιλούν, οι «ουρές» των Σερρών, ζητούνται επενδυτές στο Χρηματιστήριο, το deal AVE – Κρητικός, τα «γκρεμίσματα» του Κικίλια
Η γλώσσα του σώματος
Το σαρδάμ του Εξάρχου, «καίγονται» ονόματα στη Νέα Δημοκρατία, το χαρτί των φόρων, νέος φορέας data, χάος στην οικοδομή, οι συντάξεις των Ναυτικών
Η συγκίνηση Εξάρχου
Το μεγάλο τεστ των αγροτών, το μεγάλο ξεκαθάρισμα στις κατασκευαστικές, με την πλάτη στον τοίχο το ΧΑ, το deal στην Elpedison, χαρές για τον Πιτσιλή κι ένα κουίζ
Αύριο (;) η λυπητερή...
Τα λογιστικά του Μαξίμου, το «χαρτί» του χρέους, ο φόβος Κατρούγκαλου, βλέπει Παγκόσμιο Πόλεμο ο Ντίμον, το “κόκκινο” Χρηματιστήριο, “ξεκόλλησε” η ΠΥΡΚΑΛ
Αλλαγή ρότας από το Μαξίμου
Ο «σταρ» Θεοδωρόπουλος, ο Ναύαρχος και ο ηθοποιός, ποιοι πήγαν και δεν πήγαν στον ΣΕΒ, οι «ωδίνες» των τραπεζών, ο «ταλαντούχος» του Μπίσαλα, η «πόρτα» του Innovation Fund στους μεγάλους
Στον ΣΕΒ
Το λακωνίζειν Περιστέρη, δάκτυλος Λατινοπούλου στη δεξιά «πολυκατοικία», φθινοπωρινή μπόρα για αγρότες, τα λογιστικά «πρότυπα» της ΕΡΤ, η ΡΑΑΕΥ στον «Μύλο των Ξωτικών»
Το λακωνίζειν Περιστέρη
Το «μυστικό» του trade στην Attica Bank, τα σενάρια με Στάσση και Τσαμάζ, το καμπανάκι Ρέτσου, τα σφυριά χτυπούν στην αγορά, “βαραίνουν” τα επιτόκια
Attica Bank