![ΗΠΑ: Ο Αμερικανός που ζει σε ιστορικό Boeing της Ολυμπιακής [video]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/01/1-7.png)
Στις αρχές της δεκαετίας του ’70, ο Μπρους Κάμπελ πλήρωσε 25.800 δολάρια για να αποκτήσει 10 στρέμματα γης στο καταπράσινο Χίλσμπορο, ένα προάστιο του Πόρτλαντ του Όρεγκον.
Πλέον, ο 73χρονος συνταξιούχος ηλεκτρολόγος μηχανικός, μένει σε ένα σταθμευμένο αεροπλάνο στο οικόπεδό του και όπως λέει στο «CNBC Make It», το όνειρό του ξεκίνησε όταν είδε ένα ολοκαίνουργιο αεροσκάφος στην τηλεόραση όταν ήταν 15 ετών. Τότε ήταν που αποφάσισε ότι ήθελε να ζήσει μέσα σε ένα τέτοιο επίτευγμα της μηχανικής.
Τέσσερα εκατομμύρια Swarovski κοσμούν το εστιατόριο Jiwan στην Ντόχα

Το 1999, όταν και είχε κάποια οικονομική άνεση, ο Κάμπελ αποφάσισε να κάνει πραγματιοκότητα το όνειρο αυτό, αλλά δεν είχε ιδέα πώς να προχωρήσει, έτσι απευθύνθηκε σε μια εταιρεία για να του βρει ένα αεροπλάνο.
«Αυτό ήταν ένα μεγάλο λάθος. Δεν θα το ξαναέκανα. Οι εταιρείες “διάσωσης” είναι καταστροφικές», λέει ο Κάμπελ . «Συνιστώ ανεπιφύλακτα να αγοράσετε απλώς ένα jet εντελώς άθικτο και πλήρως λειτουργικό, εκτός ίσως από την αφαίρεση των κινητήρων».
Μετά από μήνες αναζήτησης, η εταιρεία βρήκε για τον Αμερικανό ένα αεροσκάφος Boeing 727-200, μήκους 47 μέτρων και βάρους και ζύγιζε περίπου 32 τόνους. Το αερσκάφος αυτό βρέθηκε στην Ελλάδα και -σύμφωνα με το CNBC- είχε και άρωμα… αμερικανικής ιστορίας.

Όπως επισημαίνεται, το Boeing των Ολυμπιακών Αερογραμμών χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά της σοροού του ιδιοκτήτη της εταιρείας, Αριστοτέλη Ωνάση, το 1975. «Ο αείμνηστος μεγιστάνας ήταν παντρεμένος με την πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Ζακλίν Κένεντι Ωνάση τη στιγμή του θανάτου του», ανέφερε το CNBC.
Ο Κάμπελ πλήρωσε 100.000 δολάρια και το αεροπλάνο πέταξε από την Ελλάδα στο Όρεγκον, προκειμένου να ετοιμαστεί για το νέο ρόλο. Μόλις ετοιμάστηκε, ρυμουλκήθηκε στο οικόπεδο μέσα από τους δρόμους του κέντρου του Χίλσμπορο. Για να γίνει αυτό, έπρεπε να αφαιρεθούν οι κινητήρες και άλλος εξοπλισμός, έτσι ώστε το αεροπλάνο να μην μπορεί να πετάξει ποτέ ξανά. Αυτό, κόστισε συνολικά 120.000 δολάρια.
«Όταν ζεις σε μια δομή σαν αυτή, νιώθεις λίγο πιο ικανοποιημένος με τη ζωή σου», λέει χαρούμενος ο ιδιοκτήτης του. «Και αν είσαι μηχανικός, επιστήμονας ή οποιοσδήποτε που εκτιμά την κομψότητα και την ομορφιά της αεροδιαστημικής τεχνολογίας, είναι απλώς ό,τι πιο χαρούμενο για να ζει κανείς».
15.000 δολάρια και 2 χρόνια για να γίνει σπίτι
Ο Κάμπελ πρόσθεσε ένα αυτοσχέδιο ντους, έναν προσωρινό νεροχύτη, ένα φορητό πλυντήριο ρούχων, ένα ψυγείο και ένα καρότσι από ένα άλλο αεροπλάνο που χρησιμεύει ως ντουλάπι.
Στη θέση της σόμπας, ο Κάμπελ έχει φούρνο μικροκυμάτων και φρυγανιέρα, τα οποία μόλις και μετά βίας χρησιμοποιεί. «Είμαι σπασίκλας. Δεν μαγειρεύω, επομένως είναι μια μίνιμαλ κουζίνα», λέει.
Δίπλα στην κουζίνα, ο Κάμπελ έχει τον καναπέ, ο οποίος λειτουργεί ως χώρος ύπνου και πάγκος εργασίας.
Τα μηνιαία έξοδά του είναι 370 δολάρια το μήνα, τα οποία περιλαμβάνουν 220 δολάρια το μήνα σε φόρους και 100-250 δολάρια το μήνα σε ηλεκτρική ενέργεια.
Πλέον, ο 73χρονος ξοδεύει το χρόνο του ανακαινίζοντας παλιά συστήματα υπολογιστών, επισκευάζοντας διαφορετικά ηλεκτρικά συστήματα στο αεροπλάνο και αφήνοντας τους ανθρώπους να έρθουν και να περιηγηθούν στο ιδιότυπο αυτό σπίτι
«Δεν μετανιώνω που επιδίωξα αυτό το όραμα. Από την εμπειρία μου με τους καλεσμένους μου, πιστεύω ότι η ανθρωπότητα θα αγκαλιάσει αυτό που έκανα ολόψυχα, έτσι ώστε κάποτε να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάθε αεροσκάφος που αποσύρεται», λέει.


Latest News

Γιατί όλο και περισσότερες επιχειρήσεις πατάνε... pause - Τι είναι η «μεγάλη παύση»
Η νέα λέξη της μόδας για τα διευθυντικά στελέχη επιχειρήσεων είναι η «παύση», το προσωρινό πάγωμα των αποφάσεων μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο με τους δασμούς. Όμως το pause κινδυνεύει να γίνει delete.

Τα Hedge Funds κυνηγούν συμφωνίες σε σενάρια κινδύνου πολύ δαπανηρά για τις ασφαλιστικές
Οι ασφαλιστικές υποφέρουν από δυσβάσταχτες αποζημιώσεις που καλούνται να πληρώσουν μετά από θεομηνίες που προκαλούνται από την κλιματική αλλαγή

Εμπορικά «μπαϊπάς» ερήμην της Ουάσιγκτον
Αναδιπλώνονται οι εταίροι των ΗΠΑ και χαράσσουν νέους δρόμους - Μεγάλες δυνάμεις σε Ανατολή και Δύση προχωρούν σε συμφωνίες με άλλους εταίρους

Η «κρυφή» συνάντηση των fund managers στο Αμπού Ντάμπι και το κυνήγι επενδύσεων στη Μέση Ανατολή
H Goldman Sachs συγκέντρωσε δεκάδες fund manages στο Αμπού Ντάμπι - Αναζήτηση επενδύσεων εν μέσω δασμών Τραμπ

Αναιμική ανάπτυξη εν μέσω δασμών δείχνει ένας βασικός δείκτης για την οικονομία των ΗΠΑ
Ο δείκτης LEI είναι ένας σύνθετος οικονομικός δείκτης που έχει σχεδιαστεί για να σηματοδοτεί τη μελλοντική κατεύθυνση της οικονομίας των ΗΠΑ

Πώς Βραζιλία και Αργεντινή βγαίνουν κερδισμένοι από τον εμπορικό πόλεμο
Ο εμπορικός πόλεμος φαίνεται σε πρώτη φάση να ευνοεί χώρες με ισχυρές αγροτικές εξαγωγές όπως οι δύο οικονομίες της Λατινικής Αμερικής

Στα άδυτα του παπικού κονκλαβίου - Πώς θα γίνει η επιλογή του νέου Ποντίφικα
Το παπικό κονκλάβιο αποτελεί μια παράδοση που χρονολογείται από τον 13ο αιώνα - Όσα πρέπει να ξέρετε για αυτό

Νέα επίθεση Τραμπ στον «πολύ αργό» Πάουελ - Τον καλεί να μειώσει τα επιτόκια
Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει προκαλέσει αναστάτωση στη Wall Street με τις επανειλημμένες επικρίσεις του προς τον Πάουελ

Τα κινεζικά funds σταματούν τις επενδύσεις στις ΗΠΑ εν μέσω δασμών
Τα κρατικά επενδυτικά κεφάλαια στην Κίνα έχουν αποσύρει επενδύσεις από ιδιωτικά κεφάλαια με έδρα τις ΗΠΑ τις τελευταίες εβδομάδες

Επίσκεψη του αμερικανού αντιπροέδρου στην Ινδία, στη σκιά των δασμών
Ο αμερικανός αντιπροέδρος θα συζητήσει στην Ινδία με τον Ναρέντρα Μόντι την πρόοδο των θεμάτων που εξετάστηκαν τον περασμένο Φεβρουάριο στο Λευκό Οίκο