
Δυνατότητα ανάπτυξης εγκαταστάσεων υδατοδρομίου αποκτά ο Λιμένας Σκύρου, μετά τη Βεβαίωση Αποδοχής Τεχνικού Φακέλου του υδατοδρομίου που υπεγράφη από τον Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιο για τις Μεταφορές κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο.
Με τη συγκεκριμένη Βεβαίωση, η εταιρεία «Υδατοδρόμιο Σκύρου Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία», που υπέβαλε το σχετικό αίτημα άδειας ίδρυσης και λειτουργίας, έχει τη δυνατότητα να ακολουθήσει τις προβλεπόμενες από τον νόμο ενέργειες για την κατασκευή των απαιτούμενων εγκαταστάσεων του υδατοδρομίου.
Κατερίνη: Στον χάρτη των υδατοδρομίων
Ανάλογες Βεβαιώσεις, που επιτρέπουν την ίδρυση και λειτουργία υδατοδρομίων, έχουν χορηγηθεί στην Αλόννησο και στην Τήνο, ενώ εξετάζονται οι σχετικοί φάκελοι που αφορούν στα υδατοδρόμια Πάτμου και Σκοπέλου.
Ποια λιμάνια έχουν λάβει άδεια
Υπενθυμίζεται ότι άδειες ίδρυσης έχουν χορηγηθεί, επίσης, στα υδατοδρόμια Ίου, Βόλου, Ρεθύμνου, Καλαμάτας, Κυλλήνης και Κύμης, ενώ συνολικά, στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών εξετάζονται άλλα 18 αιτήματα χορήγησης αδειών υδατοδρομίων.
Με αφορμή τη χορήγηση Βεβαίωσης Τεχνικού Φακέλου στο υδατοδρόμιο της Σκύρου, ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε:
«Η Σκύρος αποκτά τη δυνατότητα να αναπτύξει εγκαταστάσεις υδατοδρομίου, μια εξαιρετικά χρήσιμη υποδομή για την αεροπορική σύνδεση του νησιού, μελλοντικά, με τα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου, αλλά και την ηπειρωτική χώρα. Οι πτήσεις υδροπλάνων μπορούν να διευκολύνουν σημαντικά την πρόσβαση στη Σκύρο, ενώ σε συνδυασμό με την πρόοδο για τη δημιουργία υδατοδρομίων στην Εύβοια και σε άλλα νησιά των Σποράδων, τίθενται οι βάσεις ώστε να αναπτυχθεί ένα βιώσιμο δίκτυο πτήσεων υδροπλάνων στην ευρύτερη περιοχή».


Latest News

ΟΛΠ Α.Ε.: Το λιμάνι του Πειραιά σε ετοιμότητα για την αυξημένη πασχαλινή κίνηση με νέα έργα και παρεμβάσεις
Ήδη έχουν ολοκληρωθεί σειρά αναβαθμίσεων στις υποδομές του λιμένα Πειραιά

Κικίλιας: Η μείωση των λιμενικών τελών από 1η Μαΐου θα περάσει απευθείας στα εισιτήρια
Για συγκράτηση ή και μείωση των τιμών έκανε λόγο ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Βασίλης Κικίλιας, από το λιμάνι του Πειραιά

Αύξηση κερδών κατά 37% το 2024 για τον ΟΛΘ - Προτείνει μέρισμα 2 ευρώ/μετοχη
Το προτεινόμενο μέρισμα θα είναι στα € 2 ανά μετοχή, αυξημένο κατά 54% σε σχέση με το προηγούμενο έτος (1,3 ευρώ ανά μετοχή)

ΟΛΠ: Νέα αύξηση εσόδων και κερδών – Πρόταση για αυξημένο μέρισμα κατά 43,7%
Η κρουαζιέρα στον ΟΛΠ κατέγραψε νέο ρεκόρ, σε αριθμό προσεγγίσεων πλοίων, επιβατική κίνηση και έσοδα που αυξήθηκαν κατά 15,5%.