Η κινεζική μηχανή αναζήτησης Baidu Inc σχεδιάζει να λανσάρει μια υπηρεσία chatbot τεχνητής νοημοσύνης (AI) παρόμοια με αυτή της ChatGPT του OpenAI τον Μάρτιο, δήλωσε στο Reuters άτομο που γνωρίζει το θέμα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η «κινεζική Google» σχεδιάζει να λανσάρει την υπηρεσία ως αυτόνομη εφαρμογή και να τη συγχωνεύσει σταδιακά στη μηχανή αναζήτησής της.

Η τεχνολογία του ChatGPT λειτουργεί μαθαίνοντας μέσα από τεράστιες «δεξαμενές δεδομένων» πώς να απαντά στις προτροπές των χρηστών με ανθρώπινο τρόπο, προσφέροντας πληροφορίες όπως μια μηχανή αναζήτησης ή ακόμα και πεζογραφία όπως ένας επίδοξος μυθιστοριογράφος.

Πώς το ChatGPT αλλάζει τα δεδομένα της κυβερνοασφάλειας

Αλλαγές στην αναζήτηση

Τα Chatbots στην Κίνα επικεντρώνονται επί του παρόντος στην κοινωνική αλληλεπίδραση, ενώ το ChatGPT αποδίδει καλύτερα σε πιο επαγγελματικές εργασίες, όπως ο προγραμματισμός και η συγγραφή δοκιμίων.

Η Baidu σχεδιάζει να ενσωματώσει αποτελέσματα που δημιουργούνται από chatbot όταν οι χρήστες κάνουν αιτήματα αναζήτησης, αντί μόνο για συνδέσμους, υπογράμμισε η ίδια πηγή.

Η Baidu με έδρα το Πεκίνο έχει επενδύσει πολλά στην τεχνολογία AI, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών cloud, των τσιπ και της αυτόνομης οδήγησης, καθώς προσπαθεί να διαφοροποιήσει τις πηγές εσόδων της.

Σε ένα συνέδριο προγραμματιστών τον περασμένο μήνα, η εταιρεία αποκάλυψε τρεις «δημιουργούς» με τεχνητή νοημοσύνη των οποίων η τεχνολογία τους επιτρέπει να αναλάβουν ρόλους σεναριογράφου, εικονογράφου, μοντέρ ή εμψυχωτή.

Οι επενδύσεις της Microsoft

Την περασμένη εβδομάδα η Microsoft ανακοίνωσε μία νέα πολυετή και πολλών εκατομμυρίων δολαρίων επένδυση στην OpenAI, δημιουργό του εργαλείου τεχνητής νοημοσύνης ChatGPT.

Η αμερικανική εταιρεία δεν έδωσε στη δημοσιότητα το ακριβές ποσό της επένδυσης, ωστόσο προγενέστερα δημοσιεύματα ανέφεραν ότι η επένδυση της Microsoft ενδέχεται φτάσει το ποσό των 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η συμφωνία σηματοδοτεί την τρίτη φάση της συνεργασίας ανάμεσα στις δύο εταιρείες ακολουθώντας προγενέστερες επενδύσεις της Microsoft το 2019 και το 2021. Σύμφωνα με τον αμερικανικό τεχνολογικό κολοσσό η ανανέωση της συνεργασίας θα επιταχύνει τις καινοτομίες σε επίπεδο Τεχνητής Νοημοσύνης και θα βοηθήσει τις δύο εταιρείες να δημιουργήσουν προηγμένες τεχνολογίες, εμπορικά εκμεταλλεύσιμες, στο προσεχές μέλλον.

Πώς λειτουργεί το GPT;

Στον πυρήνα της, η τεχνολογία βασίζεται σε έναν τύπο τεχνητής νοημοσύνης που ονομάζεται γλωσσικό μοντέλο, ένα σύστημα πρόβλεψης που ουσιαστικά μαντεύει τι πρέπει να γράψει, με βάση προηγούμενα κείμενα που έχει επεξεργαστεί.

Το GPT κατασκευάστηκε εκπαιδεύοντας την τεχνητή νοημοσύνη του με έναν εξαιρετικά μεγάλο όγκο δεδομένων, μεγάλο μέρος των οποίων προέρχεται από την τεράστια προσφορά δεδομένων στο διαδίκτυο, μαζί με δισεκατομμύρια δολάρια, συμπεριλαμβανομένης της αρχικής χρηματοδότησης από διάφορους εξέχοντες δισεκατομμυριούχους τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων των Reid Hoffman και Peter Thiel .

Το ChatGPT εκπαιδεύτηκε επίσης σε παραδείγματα ανθρώπινων συνομιλιών, κάτι που το βοηθά να κάνει τον διάλογό του να ακούγεται πολύ πιο ανθρώπινος, όπως εξηγεί μια ανάρτηση ιστολογίου που δημοσιεύτηκε από το OpenAI.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tεχνητή νοημοσύνη
Τεχνητή Νοημοσύνη: Βάζει εμπόδια στο όνειρο των νέων που θέλουν να γίνουν influencers [γράφημα]
Tεχνητή νοημοσύνη |

Οι νέοι θέλουν να γίνουν influencers αλλά η τεχνητή νοημοσύνη καραδοκεί [γράφημα]

Οι υποσχέσεις για εύκολο και γρήγορο κέρδος μέσω αυτοαπασχόλησης κάνει τις νεότερες ηλικίες κυρίως να θέλουν να γίνουν influencers - Τι γίνεται όμως με την τεχνητή νοημοσύνη;