
Οι βαριές απώλειες που έχει υποστεί στην προσωπική του περιουσία ο Γκαουτάμ Αντάνι ο Ινδός μεγιστάνας τον οποίο τη Hinderburg Research κατηγορεί για λογιστικές απάτες και χειραγώγηση της αγοράς, είχε σαν αποτέλεσμα να διολισθήσει από τη δεκάδα με τους πιο πλούσιους ανθρώπους στον κόσμο.
Μετά τη δημοσίευση της έκθεσης της Hinderburg Research, μέσα σε μόλις τρεις ημέρες διαπραγμάτευσης, η προσωπική περιουσία του Αμάνι έχει μειωθεί κατά 34 δις. δολάρια, διαμορφούμενη στα 84,4 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg Billionaires Index.
Πόσα τρισ. δολάρια έχασαν οι μεγιστάνες του πλανήτη σε ένα χρόνο – Ποιος είναι ο μεγάλος χαμένος
Από την έναρξη του έτους οι απώλειες για τον Αντάνι φθάνουν στα 36,1 δισ. δολάρια και το βαρύτατο αυτό πλήγμα τον έφερε πλέον στην 11η θέση στη λίστα με τους πιο πλούσιους στον κόσμο, πίσω από τον Μεξικανό Κάρλος Σλιμ, τα κέρδη της τάξεως των 11,4 δισ. δολαρίων του οποίου έχουν διαμορφώσει πλέον την προσωπική του περιουσία στα 85,7 δισ. δολάρια.
Ο Αντάνι νιώθει επίσης την «καυτή ανάσα» ενός επίσης Ινδού μεγιστάνα του προέδρου της Reliance Industries, Μουκές Αμπάνι, η προσωπική περιουσία του οποίου ανέρχεται στα 82,2 δισ. δολάρια, με απώλειες από την έναρξη του 2023 στα 4,96 δισ. δολάρια.
Ακόμη πιο απελπιστική είναι η εικόνα που παρουσιάζει η μετοχή του ομίλου Adani, καθώς ένα μαζικό selloff στις μετοχές, έχουν διαγράψει 68 δισ. δολάρια από την κεφαλαιοποίησή του.


Latest News

Ποιοι υπερπλούσιοι αγοράζουν επαύλεις στο Λονδίνο
Αν και τα φορολογικά σχέδια της υπουγού οικονομικών διώχνουν πολλούς πλούσιους, κάποιοι σπεύδουν ομαδόν στο Λονδίνο για αγορές κατοικιών

Πόσα θα εισφέρει η Ford στη υπερχρεωμένη γερμανική θυγατρική της
Ο αντιπρόεδρος της Ford κάλεσε την ΕΕ να κάνει περισσότερα για να στηρίξει τα EV λέγοντας ότι είναι «θέμα ζήτησης»

Ποιος κολοσσός θα αγοράσει την αμερικανική φαρμακευτική Checkpoint
Η Checkpoint έχει λάβει έγκριση για φάρμακο για τον δεύτερο πιο κοινό τύπο καρκίνου του δέρματος στις ΗΠΑ
![Northvolt: Χρεοκοπία «καμπανάκι» για την Ευρώπη – Οι προκλήσεις στις μπαταριών ΕV [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/03/ot_northvolt_factory-600x352.png)
Η χρεοκοπία της Northvolt «καμπανάκι» για την Ευρώπη - Οι προκλήσεις στις μπαταριών ΕV [γράφημα]
Το παράδειγμα της Northvolt είναι χαρακτηριστικό των προκλήσεων που υπάρχουν

Ανησυχούν για το μέλλον και αναθεωρούν τις προβλέψεις τους οι αερομεταφορείς
ι αεροπορικές εταιρείες διαπιστώνουν κάμψη της καταναλωτικής εμπιστοσύνης λόγω οικονομικής αβεβαιότητας, Τραμπ και τραγικών συγκυριών

Kινέζοι εφοπλιστές κατά ΗΠΑ για λιμενικά τέλη - «Παραβιάζει τους κανόνες του ΠΟΕ»
Οι κινέζοι εφοπλιστές αντιτίθεται στα λιμενικά τέλη που οι ΗΠΑ θέλουν να επιβάλλουν σε θαλάσσιους μεταφορείς που κατέχουν ή έχουν παραγγείλει πλοία από την Κίνα

ΕΕ και Νότια Αφρική συζητούν για μια νέα στρατηγική εταιρική σχέση
Η πρόεδρος της ΕΕ ανακοίνωσε επενδυτικό σχέδιο ύψους 4,7 δισ. δολ. για τη δίκαιη ενεργειακή μετάβαση στη χώρα και τη στήριξη της φαρμακευτικής βιομηχανίας

Γιατί εκτινάχθηκαν κατά 390% οι μετοχές της Eutelsat την περασμένη εβδομάδα
Οι μετοχές της γαλλικής εταιρείας δορυφόρων Eutelsat εκτοξεύτηκαν σχεδόν κατά 390% την περασμένη εβδομάδα - Εικασίες ότι η Eutelsat θα μπορούσε να αντικαταστήσει την Starlink του Μασκ στην Ουκρανία

Eρευνες για πετρέλαιο στην Κασπία Θάλασσα σχεδιάζει η BP
Η παραγωγή πετρελαίου του Αζερμπαϊτζάν, όπου επενδύει η BP, μειώνεται εδώ και αρκετά χρόνια αφότου έφτασε στην κορυφή του ενός (1) εκατομμύριου βαρέλιων την ημέρα, το 2010.

3ο Capital Link Business Cyprus Forum στη Νέα Υόρκη στις 4 Απριλίου
Ο πρόεδρος και υπουργοί της Κύπρου απευθύνονται σε διεθνείς επενδυτές στο Metropolitan Club της Νέας Υόρκης στο business forum της Capital Link