· Στις εμπορικές πιάτσες μάλιστα και ειδικά στις πιο προβεβλημένες όπως η Ερμού, η Γλυφάδα, η Κηφισιά εξακολουθούν να αυξάνονται με «φρενήρεις» ρυθμούς…
· Πρόκειται για έκφραση που χρησιμοποιεί γνώστης του χώρου της κτηματαγοράς και την μεταφέρουμε αυτούσια.
· Ενδεικτικά να αναφέρουμε πως στην Ερμού, τον πιο εμπορικό δρόμο της χώρας το μηνιαίο ενοίκιο φθάνει σε περίπου 275 ευρώ/τ.μ.
· Με την εμπορική κίνηση να αντέχει παρά τις «Κασσάνδρες» που προβλέπουν κατάρρευση, οι ιδιοκτήτες ακινήτων δεν ρίχνουν ούτε… σταγόνα στο κρασί τους και αρνούνται να κάνουν… σκόντο.
· Στις περισσότερες περιπτώσεις γιατί υπάρχουν και οι εξαιρέσεις.
· Όπως μαθαίνουμε από τους πληροφοριοδότες μας, υπάρχουν ιδιοκτήτες ακόμη και σε «καλά σημεία» που οι απαιτήσεις τους κινούνται στη σφαίρα της λογικής».
· Με άλλα λόγια δεν ζητάνε εξωπραγματικά ποσά απλά και μόνο εκμεταλλευόμενοι την περιρρέουσα ατμόσφαιρα…
· Αυτό γιατί προτεραιότητά τους είναι να διασφαλίσουν και την ενοικίαση του χώρου τους, αλλά και την τακτική και έγκαιρη καταβολή των μισθωμάτων και να αποφύγουν περιπέτειες…
· Κινούνται δηλαδή με την λογική του «κάλιο πέντε και στο χέρι, παρά δέκα και καρτέρι…».
· Εκεί που πετάνε τη σκούφια τους, είναι όταν απέναντί τους υποψήφιους ενοικιαστές που έχουν μια επιφάνεια και θεωρούνται σοβαροί.
· Τότε μπορεί και να στρώσουν ακόμη και «κόκκινο χαλί»…
———————————————————–
Το «ατελείωτο καλοκαίρι» της ελληνικής ζυθοποιίας
· To ατελείωτο ελληνικό καλοκαίρι είχε πολλούς κερδισμένους…
· Ένας από αυτούς ήταν η ελληνική αγορά μπίρας, η οποία βίωσε μια πρωτοφανή άνθηση της ζήτησης μέχρι το τέλος του έτους.
· «Ήταν το καλύτερο τέταρτο τρίμηνο εδώ και περίπου τριάντα χρόνια», λέει στη στήλη στέλεχος κορυφαίας ζυθοποιίας με μακρά πορεία στον κλάδο.
· Ακόμη και μέχρι τον Δεκέμβριο, όπως λέει, υπήρχαν ακόμη καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (μπαρ, εστιατόρια, bistro και καφετέριες) που κράτησαν ανοιχτούς τους εξωτερικούς τους χώρους λόγω του καλού καιρού.
· Υπολογίζεται πως η συνολική κατανάλωση μπύρας αυξήθηκε κατά τουλάχιστον 10% σε όγκο, φθάνοντας στα επίπεδα του 2019. Την καλύτερη χρονιά των τελευταίων χρόνων.
· Αν και υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα και αρκετές προκλήσεις, άνθρωποι του κλάδου δηλώνουν συγκρατημένα αισιόδοξοι και για την φετινή χρονιά.
· Τα μέχρι στιγμής μηνύματα, αν και ακόμη σχετικά νωρίς προμηνύουν μια καλή θερινή σεζόν.
· Κάτι που βεβαίως μένει να αποδειχθεί…
—————————————————————-
«Ιταλοί» και «Ιάπωνες» στο χαρτοφυλάκιο της notos
· Στο… «κυνήγι» νέων συνεργασιών με διεθνείς οίκους μόδας και καλλυντικών βρίσκεται η NotosCom.
· Έχοντας ολοκληρώσει την αναδιάρθρωση η διοικητική ομάδα υπό τον Μιχάλη Παπαέλληνα επιδιώκει όπως μαθαίνουμε, να ενισχύσει το χαρτοφυλάκιο προϊόντων της με ισχυρές μάρκες που θα κάνουν… γκελ στον κόσμο.
· Όπως για παράδειγμα των καλλυντικών της Shiseido που κεντρίζει το ενδιαφέρον.
· Για την ιστορία να πούμε ότι έδωσε σκληρή μάχη πριν από τριάμισι περίπου για την απόκτηση της ιαπωνικής φίρμας από την Folli Follie που τότε κατέρρεε…
· Ένα χρόνο μετά προσέθεσε την περίφημη ιταλική μάρκα Paul & Shark (με σήμα τον καρχαρία…)
· Ανάλογη έμφαση δίνεται και στην ενδυνάμωση των πολυκαταστημάτων της σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Καλαμάτα με ανερχόμενα brands.
· Ένα από αυτά είναι η ιταλική αλυσίδα καλλυντικών, Kiko Milano. Την οποία στην Ελλάδα εκπροσωπεί ο όμιλος του Σάμι Φάις.
· Θυμίζουμε ότι ο τελευταίος έβαλε πλάτη στη διάσωση της notos, αποκτώντας ποσοστό στο μετοχικό της κεφάλαιο.
———————————————————–
Ανοχή τέλος για τα «τραπεζάκια έξω»
· Βαριές ποινές έρχονται, όπως μαθαίνουμε, για τα «τραπεζάκια έξω». Για όσους επιχειρηματίες της καφεστίασης δηλαδή καταλαμβάνουν παράνομα επιπλέον δημόσιο χώρο με τραπεζοκαθίσματα.
· Με νόμο που βρίσκεται ήδη στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί τις επόμενες ημέρες, θα δίνεται η δυνατότητα στους δήμους πέρα από τα τσουχτερά πρόστιμα να μπορούν να «σφραγίσουν» για κάποιες ημέρες το κατάστημα όσων δεν συμμορφώνονται…
· Πρόκειται, όπως αναφέρουν στη στήλη άνθρωποι που γνωρίζουν, για μια επιβεβλημένη κίνηση, προκειμένου να μπει τάξη στο χάος που έφερε η πανδημία.
· Ή πιο σωστά να μπει τάξη στο χάος που έφερε η απόφαση του Κράτους να δώσει στην καφεστίαση επιπλέον χώρο χωρίς έξτρα χρέωση όσο διαρκούσε η πανδημία.
· Αν και αναγκαία κίνηση εκείνη την εποχή, κάποιοι αυθαιρετωντας συνεχίζουν μέχρι και σήμερα να καταλαμβάνουν υπέρμετρο δημόσιο χώρο, αδιαφορώντας για τους περιορισμούς που υπάρχουν για την ελεύθερη μετακίνηση των πεζών.
· Ας ελπίσουμε το μέτρο να λειτουργήσει, γιατί η εικόνα που παρουσιάζουν σήμερα κάποιες πλατείες σε όλη την Ελλάδα μόνο απογοήτευση προκαλεί…
· Ούτε εκατοστό ελεύθερο για τους πεζούς…