
Μιλώντας κατά τη διάρκεια τελετής την Πέμπτη για τον εορτασμό της 80ής επετείου της μάχης του Στάλινγκραντ, ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε ότι η χώρα του, 80 χρόνια μετά, απειλείται και πάλι από γερμανικά άρματα μάχης.
Σύμφωνα με την ανεξάρτητη εφημερίδα The Moscow Times, ο Πούτιν τόνισε πως «αυτοί που περιμένουν να νικήσουν στο πεδίο της μάχης, προφανώς δεν καταλαβαίνουν ότι ένας σύγχρονος πόλεμος με την Ρωσία θα είναι εντελώς διαφορετικός γι’ αυτούς».
Ουκρανία – Φον ντερ Λάιεν: Προανήγγειλε νέο πακέτο κυρώσεων ΕΕ κατά Ρωσίας
Και προσέθεσε, αναφερόμενος στη στρατιωτική βοήθεια που υποσχέθηκαν στην Ουκρανία οι Ευρωπαίοι και Αμερικανοί σύμμαχοί της: «Δεν είμαστε εμείς αυτοί που στέλνουμε τα τανκς μας στα σύνορά τους».
«Νέες απειλές για χρήση πυρηνικών όπλων»
«Αλλά έχουμε έναν τρόπο να απαντήσουμε και δεν θα τελειώσει μόνο με τη χρήση τεθωρακισμένων οχημάτων. Όλοι πρέπει να το καταλάβουν αυτό», πρόσθεσε απειλητικά ο Βλαντίμιρ Πούτιν, σε μια «προφανή» – όπως τονίζει η εφημερίδα The Moscow Times – αναφορά στο τεράστιο πυρηνικό οπλοστάσιο πυρηνικών της Ρωσίας.
Ο Ρώσος πρόεδρος είχε προηγουμένως καταθέσει λουλούδια στην αιώνια φλόγα στο Μαμάγιεφ Κούργκαν, μια πλαγιά όπου έλαβε χώρα ένα μεγάλο μέρος των μαχών και η οποία σήμερα φιλοξενεί το μουσειακό συγκρότημα της «Μάχης του Στάλινγκραντ» και το διάσημο άγαλμα της πόλης «Η πατρίδα καλεί».

Την Τετάρτη αποκαλύφθηκε στην πόλη ένα νέο μνημείο για τον σοβιετικό ηγέτη Ιωσήφ Στάλιν – το δεύτερο τέτοιο σύγχρονο μνημείο στο Βόλγκογκραντ αφιερωμένο στον σοβιετικό ηγέτη.
Σε… καραντίνα ο δήμαρχος πριν συναντήσει τον Πούτιν
Πριν από την άφιξη του Πούτιν στο Βόλγκογκραντ – που ήταν γνωστό ως Στάλινγκραντ μεταξύ 1925 και 1961 – οι τοπικές αρχές πραγματοποίησαν επισκευές της τελευταίας στιγμής στη γέφυρα Αστραχάν της πόλης και κάλυψαν βιαστικά κακοσυντηρημένα κτίρια στο κέντρο με γιγαντιαίες τέντες.
Τα αδέσποτα ζώα φέρεται επίσης να απομακρύνθηκαν από τους δρόμους και οι κάτοικοι της περιοχής αντιμετώπισαν διακοπές στις υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας, σύμφωνα με το τοπικό μέσο ενημέρωσης V1.Ru.
Ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Βόλγκογκραντ, Αντρέι Μποτσάροφ, φέρεται να είχε τεθεί σε καραντίνα πριν από την συνάντησή του με τον Πούτιν, σύμφωνα με την ίδια πηγή, και δεν είχε εμφανιστεί δημοσίως για μια εβδομάδα.
Το όνομα «Στάλινγκραντ» επιστρέφει
Το Στάλινγκραντ ήταν η σημαντικότερη μάχη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και διήρκεσε από τον Αύγουστο του 1942 έως τον Φεβρουάριο του 1943, ενώ εκτιμάται ότι στοίχισε τη ζωή σε δύο εκατομμύρια ανθρώπους.
Η μάχη έληξε με την παράδοση της 6ης Στρατιάς του Χίτλερ, την πρώτη συνθηκολόγηση των γερμανικών δυνάμεων στη σύγκρουση, η οποία οδήγησε τελικά στη νίκη των συμμάχων επί της ναζιστικής Γερμανίας δύο χρόνια αργότερα.
Το όνομα της πόλης άλλαξε σε Βόλγκογκραντ το 1961, στο πλαίσιο της διαδικασίας αποσταλινοποίησης, αν και τα τελευταία χρόνια η πόλη επανέρχεται στο όνομα Στάλινγκραντ σε σημαντικές γιορτές και επετείους.
Πηγή: in.gr


Latest News

Το Who is Who των 15 νέων προσώπων της κυβέρνησης μετά τον ανασχηματισμό
Δεκαπέντε είναι τα νέα πρόσωπα στην κυβέρνηση αφού ο ανασχηματισμός που αναμενόταν μετά την πρόταση δυσπιστίας και τα μαζικότατα συλλαλητήρια για τα Τέμπη έγινε το πρωί της Παρασκευής

Αρίστος Δοξιάδης: Ένας επενδυτής των start ups αναλαμβάνει την Έρευνα και Ανάπτυξη
Ο Αρίστος Δοξιάδης είναι συνεργάτης στη Big Pi, μια εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων που επενδύει στην Ελλάδα και υποστηρίζει τη φιλόδοξη καινοτομία

Βλέπει υψηλότερα επίπεδα το ΧΑ - Στο επίκεντρο η Πειραιώς
Αν και δέχεται το ΧΑ κάποιες πιέσεις κατοχύρωσης κερδών, δεν δείχνουν προς ώρας ικανές να διαταράξουν την ανοδική του πορεία

Με «συνταγή» Πιερρακάκη στην οικονομία μέχρι τις εκλογές
Ποιους «καυτούς» φακέλους αναλαμβάνει ο νέος τσάρος της ελληνικής οικονομίας - Το πακέτο της ΔΕΘ, οι αμυντικές δαπάνες και τα μέτρα ενίσχυσης έναντι της ακρίβειας

Οι μεγάλες ανατροπές - Ποιοι μένουν εκτός κυβέρνησης
Ο ανασχηματισμός αφήνει 14 υπουργούς και υφυπουργούς εκτός κυβέρνησης

«Ανασχηματισμός μεγάλης ανανέωσης - Ευκαιρίες στη νέα γενιά» λένε κυβερνητικοί κύκλοι
«Ανασχηματισμός μεγάλης ανανέωσης και ευκαιριών στη νέα γενιά» είναι το σχόλιο κυβερνητικών κύκλων

Ανασχηματισμός: Ανακοινώθηκε η νέα κυβέρνηση - Όλα τα ονόματα
Ποια υπουργεία αλλάζουν χέρια, ποιοι φεύγουν, ποιοι έρχονται και ποιοι αναβαθμίζονται

Ανασχηματισμός: Στις 11:00 η ανακοίνωση για τη νέα κυβέρνηση
Στις 11.00 ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, θα ανακοινώσει τη νέα σύνθεση της κυβέρνησης.

Ουκρανία: Η διαπραγμάτευση τώρα ξεκινά
Η Ρωσία δεν δείχνει διατεθειμένη να αποδεχτεί με τρόπο βιαστικό μια εκεχειρία στην Ουκρανία χωρίς να αρνείται τη σχετική διαπραγμάτευση

Σε καθολική αποχή οι δικηγόροι σήμερα – Στο ΣτΕ η αίτηση ακύρωσης του νέου φορολογικού νομοσχεδίου
Οι δικηγόροι, αντιδρούν στη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών και επιστημόνων με τεκμαρτό τρόπο, που προβλέπεται στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο